Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da isprogramiram dugme

[es] :: Access :: Kako da isprogramiram dugme

[ Pregleda: 2607 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

berija
zeljko djurdjevic
beograd

Član broj: 86193
Poruke: 78
*.yubc.net.



Profil

icon Kako da isprogramiram dugme01.03.2006. u 21:25 - pre 178 meseci
Moze li mi neko reci kako da programiram dugme, tj da mi objasni neku sintaks. Znam programiranje u VB, ali mi ove sintakse iz access-a nisu bas jasne.
 
Odgovor na temu

obradorriuss
Nikola Obradovic
CEO & Founder
NO SOLUTIONS
Novi Sad

Član broj: 30270
Poruke: 177
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 329831125
Sajt: www.nosolutions.rs


Profil

icon Re: Kako da isprogramiram dugme02.03.2006. u 15:58 - pre 178 meseci
A zashto en bi napravio neko dugme pomocju wizzarda??

Najpre treba da otvorish formu u Design View... zatim idesh na View>Toolbox (u meniju gore) i pojavicje ti se paleta alatki izmedju kojih se nalazi i Button tj. dugme za tvoju formu... Kliknesh na njega, nacrtash ga na formi, verovatno cje ti se pojaviti odmah wizzard sa razlichitim opcijama... Ako necjesh da koristish wizzard idesh ovako:

Kliknesh desnim dugmetom misha na tvoje DUGME, pa Properties, odesh na karticu Event i tu ti se nalaze gomila opcija ( On click (tebi verovatno to treba), On Exit, On double click, On Enter, On Exit.....i josh gomila opcija) . uzmimo u obzir da ti treba najobichnije dugme tj. On Click klikni na prazno polje, pa zatim na 3 tachkice pored tog praznog polja... Tada cje ti se pojaviti Choose builder gde cje ti biti ponudjeno da odaberesh Expression builder (gradjenje izraza), Macro Builder (pravljenje dugmeta koji cje izvrshavati neki makro) i Code Builder (to je tvoj VBA koji kazesh da znash).
U zavisnosti shta ti je potrebno to koristish.
Ako uzmemo da ocjesh da uradish neshto u VBA evo josh jedan banalan primer:

Code:

Private Sub Command14_Click() ' Command14 je ime dugmeta a Click oznacava (OnClick)

DoCmd.Close    'ovaj izraz ti zatvara formu u kojoj se nalazi tvoje dugme

End Sub


nadam se da sam ti bar malo pomogao...ovo je najkracje i najednostavnije shto sam ti mogao objasniti...
Ajd u zdravlje...


 
Odgovor na temu

berija
zeljko djurdjevic
beograd

Član broj: 86193
Poruke: 78
*.yubc.net.



Profil

icon Re: Kako da isprogramiram dugme02.03.2006. u 22:10 - pre 178 meseci
hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Kako da isprogramiram dugme

[ Pregleda: 2607 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.