Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Report trgovacka knjiga

[es] :: Access :: Report trgovacka knjiga

[ Pregleda: 8104 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Report trgovacka knjiga25.02.2006. u 22:16 - pre 193 meseci
Hteo bih da napravim u reportu trgovacku knjigu ali imam problem kako da mi se zbir jedne stranice uvek prenosi na sledecu stranicu.
U istom ovom reportu bi hteo da mi se ne prikazuju (da se ne vide) vrednosti koje su nula.
Zna li neko kojom bi funkcijom ovo mogao da resim?
Nadam se da me neko razume sta zelim da odradim!
Hvala!
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

sbing
Hr

Član broj: 48455
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga26.02.2006. u 12:15 - pre 193 meseci
Ja sam to isto radio a te prijenose sam napravio ovim sistemom.
Od aplikacije se zahtjevalo da ima na stranici 22 unosa (kao što je bilo u toj knjizi) pa kad se sve to isprinta da izgleda potpuno isto kao i ta knjiga, pa se svaka stranica unosila posebno. Napravio sam query koji je za uvjet imao taj broj stranice na izvještaju, sve je zbrajao do te stranice i na vrh napisao sumu. I drugi query koji je uzeo tu vrijednost i pribrojao joj sumu te stranice i njega sam stavio dolje. Sve je super funkcioniralo, a vrijednosti sam ispisivao pomoću funkcije DLookUp.
Ako ti nije jasno ili ako ti se sve odvija drugačijim sistemom pokušaj objasniti otprilike kako su ti tabele organizirane pa ćemo već nešto napravit.
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga26.02.2006. u 16:33 - pre 193 meseci
Postavio sam aplikaciju tgovacka knjiga, gde je problem ono sto sam vec pomenuo u prethodnom postu.
Nadam se da je ovaj problem resiv!
Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao draki.mpek dana 26.02.2006. u 17:38 GMT+1]
Bez muke nema nauke!!!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

tabi
BGD

Član broj: 81691
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net.



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga04.03.2006. u 21:34 - pre 193 meseci
na krstarici je postojao text iz Accesa kako da u izvestajima preskocis stampanje redova sa nulama ili tako nesto evo ti adresa pa malo pretrazi

www.krstarica.com/lat/magazin/edukacija
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga11.03.2006. u 21:50 - pre 193 meseci
Pitanje za Zidara,

Da li moze iz ovakve moje postavke da se resi problem sumiranja i prenosa stanja sa stranice na stranicu?
Ako moze nesto u reportu da se podesi da mi izbacuje zbirove strana i tako u kontinuitetu da se prenose sa strane na stranu.
Mozda ja nisam dobro postavio aplikaciju! Molim za savet, sta treba da uradim!
Hvala!
Poz!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga13.03.2006. u 14:57 - pre 193 meseci
Ne znam sta report Trgovacka knjiga treba da prikaze. Jos jednom, je nisam knjigovodja i nisam nikad u bivsoj YU radio nikakvu knjigovodstvenu aplikaciju. Prema tome, mnoge pojmove ne razumem niti znam znacenje mnogi vama opstepoznatih reci.

Iz prmera koji si zakacio ne vidim sta treba da stoji na reportu. Tvoj primer ima samo jednu stranicu, pa mi je tesko da zakljucim sta trba da se uradi. Zakaci nam primer trgovacke knjige, nekoliko uzastopnih listova, ali pravi, ne tvoj report. Znaci, uzmi pravu, rukom vodjenu knjigu, skeniraj nekoliko stranica, to nam posalji i objasni nam sta je sta na stranici.

Vmaotic je dobio nesto sto mozda cak moze i da iskoristi za kafic jer je imao strpljenja da objasni sta hoce. Ti nam brate uvek posaljes ne opis problema nego tvoj pokusaj da naparvis nesto, koji ne radi i ocekujes da ti nekako to poravimo. Ja znam da knjigovodji profesionalcu mnoga moja pitanja deluju glupo, ali tu se ne moze nista. Moras da imas strpljenja i sve objasnis kao poslednjem neznalici, jer, posteno, za knjigovodstvo ja i jesam totalna neznalica.

Ajde sad, napravi nekako PDF kopiju ili slicno od prave knjige, nekoliko uzastopnih stranica, tako da se vide zbirovi o okjima govoris pa da vidimo sta se moze uraditi.

:-)
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga26.03.2006. u 15:27 - pre 192 meseci
Evo postavljam doradjen primer reporta trgovacke knjige. Kao sto se vidi na svakoj stranici treba:
- dole zbir te stranice,
- gore zbir koji je prenet sa prethodne stranice i jednak je zbiru prethodne stranice zato sto on treba samo da se prepise.

Napomena: u ovom primeru ne umem da sredim kako da mi ispravno sabira stranicu, mozete da primetite da na drugoj stranici kolona "uplate" koja je skroz desno ne sabira ispravno 64000 (iznos koji se prenosi sa prethodne stranice, a koji nije ispravan zato sto to nije zbir prethodne stranice)+20000+5000+3000=72000 dinara. Desilo mi se da komandama Select and Grouping to nekako i sredim ali mi se onda poremeti neka druga kolona.
Molim Vas pomagajte ne znam sta je u pitanju!
Mozda nisam nesto dobro postavio u reportu!
Hvala!
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga27.03.2006. u 17:04 - pre 192 meseci
To sto hoces meni deluje previse komplikovano. Moze da se uradi ali zahteva prilicno visok nivo razumevanja i programiranja Accessovih Print eventa. Ili, slozenije kverije. I jedno i drugo ili nesto trece prevazilazi nivo caka i trikova koje delimo sa drugima na forumu.

Mozda je pravo pitanje - da li ti uopste trebaju ti zbirovi na dnu i vrhu stranice. Koliko mi se cini, prenos zbirova sa prethodbne stranice ima smisla kad se rucno rade knjige, da bi se tacno izracunalo na kraju nekakvo ukupno stanje na poslednjoj stranici knjige, da bi se to opet prenelo u novootvorenu knjigu. Posto ti sve transakcije imas u bazi podataka, uvek mozes konacne zbirove po mesecima, danima i slicno da dobijes iz baze. Ako ti je cilj neka informacija, mozes je izvuci iz baze na mnogo jednostavniji nacin. Ako ti je cilj da napravis da trgovacka knjiga izgleda kao rucno vodjena knjiga, onda je to suvise posla tek da bi dokument izgledao kao rucno vodjeni dokument. Svrha baze podataka nije da po svaku cenu klonira postojece dokumente iz rucno vodjenog knjigovodstva, vec da obezbedi informaciju. Podatak tipa 'zbir na kraju stranice' nije nikakva informacija o poslovanju. Zbir necega ili saldo na kraju dana/sedmice/meseca/godine jeste informacija, ali zbir na kraju stranice nije nista, pa ti prema tome ni ne treba. Nemoj da gubis gubi vreme na to i problem ce nestati sam od sebe..

:-)
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga28.03.2006. u 00:19 - pre 192 meseci
Zidar upravu si ti za to da mogu da izvucem sve podatke iz baze, ali to sa prenosom zbira sa strane na stranu treba samo zato sto zakon to tako propisuje, "glupi zakon".
Videcu sta cu sa ovim da uradim.
U svakom slucaju hvala ti puno!
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga28.03.2006. u 01:23 - pre 192 meseci
Proveri, mozda ti ne treba ipak. Tako smo se mucili u temi kafic da napravimo dnevni izvesta, kad ono ispalo na kraju da ne treba.

Koliko redova ima trgovacka knjiga, ona koju kupis u knjizari?
Da li se svaka strana popunjava dok ima mesta, ili je na primer svaka strana jedan odredjen datum?

Ima li Zonic ili Goran ili neko ideju, da li je ovo radio? Ja bih da izbegnem ako moze komplikovano resenje sa izracunavanjem u vreme printanja ili formatiranja, ima da se zapetljamo do besvesti.
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga28.03.2006. u 16:11 - pre 192 meseci
Pogledaj report repPageTotals. Da li je to sto ti treba?

A evo i sajt na kome ima slicno, voma jednostavno resenje: http://allenbrowne.com/ser-11.html

Rekoh li vec da je Allen Browne jedan od najvecih zivih majstora :-)

[Ovu poruku je menjao Zidar dana 28.03.2006. u 21:36 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga28.03.2006. u 23:59 - pre 192 meseci
Zidar hvala ti puno!
Mislim da je ovo resenje! Sada cu da probam da sredim ovo isto samo za sve tri kolone.
Valjda necu imati vise nekih vecih problema!
Jos jednom hvala!
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga29.03.2006. u 14:53 - pre 192 meseci
Imam sada sledeci problem a to je, kako da rezultat koji je dobijen nekim mnozenjem polja u nekom queriju iskopiram u tabelu kao rezultat da bih kasnije tom polju iz tabele mogao u nekom drugom queriju da dam funkciju SUM zato sto mi podaci u trgovackoj knjizi trebaju kao sume a ne po stavkama iz tabele.
Nadam se da nisam mnogo zakomplikovao!
Ja cu sada da pokusam da to resim na neki nacin, ali ako je neko nesto tako slicno radio moze da mi bjasni!
Hvala!
Poz!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga29.03.2006. u 15:17 - pre 192 meseci
Taman posla da kopiras u tabelu. Uradi dva nivoa kverija. na primer:

qryNivo_1: SELECT Kupac, FakturaID, Kolicina, Cena, Kolicina*Cena AS Iznos FROM tblNekaTabela

onda:

qryNivo_2: SELECT Kupac, FakturaID, SUM(Iznos) FROM qryNivo_1 GROUP BY Kupac, FakturaID


Pogledaj teme magacin, maloprodaja i kafic. Jeste da je kalkulacija radjena po hrvatskim propisima, ali je sve ostalo isto i primenljivo i na Srbiju i Bosnu i Kanadu.
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga02.04.2006. u 18:10 - pre 192 meseci
Ne vezano za ovu temu imam problem oko jedne subforme.
Naime radi se o tome da imam izradu kalkulacije pa u subformi unosim atikle i njihove podatke kao sto su nabavna cena, stopa pdv, prodajna cena.
Problem je u tome sto kad unesem svaki sledeci rekord mene fokus baca na prvi rekord pa onda rucno moram da odem na sledeci novi rekord. Nije problem kada ima nekoliko stavki u subformi ali kada ima stotinak stavki onda jeste.
Neznam u cemu je problem i sta ne valja.
Da li postoji neki kod koji regulise pozicioniranje kursora za unos podataka?
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Report trgovacka knjiga03.04.2006. u 13:48 - pre 192 meseci
Pitanje o subformi:
1) postavi novu temu
2) moras da das vise informacija (tabele, forma, patek onda subforma)
Ovako ne moze niko da ti pomogne.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Report trgovacka knjiga

[ Pregleda: 8104 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.