To je takozvani WEB FETCHING (jedna od mogucnosti. Ako gledamo na buducnost onda je to web service neki)
Vidi ovde imas neke skriptove moza nadjes ensto sto te interesuje.
http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Web_Fetching/
PAZNJA: Ove stvari su jako opasne i treba sa veliko paznjum uraditi. Kao prvo ako koristis nedezvoljeno onda postoji mogucnost da CE TE TUZITI. Kao drugo je pitanje sekjutitija. Recimo ti ubacis sa neke stranice novosti iz PHP-a ali tako da koristis include("") ili nesto drugo sto interpretira sadrzaj koji uzimas. U tom slucaju suprotna strana moze po zelji da izvrsava PHP naredbe na tvom racunaru i da ti napravi dar mar.
JEDNA MALA HAKERSKA:
Do skoro nije bilo da svaki server nudi odmah PHP i MySQL tako da su ljudi koristili cesto flat files (obicne tekst fajlove). Danas se isto moze desiti da provajder za bazu podataka trazi vise para pa je slucaj isti.
Dakle u ta vremena je dosta ljudi pravilo svoje knjige gostiju tako sto direktno if formulara, podatke koje dodju na server, upisu u jednu tekstualnu datoteku (file). Link za citanje te knjige je vodio na deo skripta koji je bio implementiran recimo:
....
include("upisi.txt");
Nakon otvaranja ovog fajla dolazilo je do interpretiranja sadrzaja.
Sta to znaci: Upisem se u knjigu ali tako da na mestu za poruku upisem svoj php code. Nakon pozivanja "Pogledaj knjigu" izvrsava se moj code.
Danas je to jedan od razloga da cak ni HTML nije dozvoljen tek tako.
MOJ SAVET JE DA SVE STO SKINES SA DRUGE STRANICE OBAVEZNO STRIPUJES - OSLOBODIS SE TAGOVA.
(Neznam da li ti je nesto novo od ovoga ali napisao sam ga jer racunam da ima i onih kojima ce da pomogne i da se zastite od opasnosti.)