Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Logon skripta ???

[es] :: PHP :: Logon skripta ???

[ Pregleda: 3048 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Golubović
AV market
Požarevac

Član broj: 3154
Poruke: 586
*.niksic.cg.yu

Sajt: www.AVmarket.rs


+7 Profil

icon Logon skripta ???09.08.2003. u 01:05 - pre 250 meseci
Imam jednu logon skriptu koja radi savršeno sa sesijama. Ipak sesije mi nisu preko potrebne pa bih želeo da se podaci čuvaju u kolačićima, pošto ne bih želeo da korisnik se svaki put iznova loguje. Da li neko može da prepravi ovu skriptu da koristi kolačiće? PLEASE... Ja stvarno ne znam :(
Code:

<?php 
include("common.php");
include("dbconnect.php");
session_start();

if(!isset($un)) 
{
    #korisnik nije ulogovan
    $userlog="off"
}

if($send=="da"){ 
#ako su poslati podaci sa formulara
session_register("uid");
session_register("un");
session_register("pwd");
db_security(); #povezivanje sa bazom
$sql = "SELECT * FROM korisnici WHERE
         user = '$un' 
        AND pass = PASSWORD('$pwd')";
$result = mysql_query($sql);
while ($r = mysql_fetch_array($result))
{
$uid = $r["id"];
session_register("uid");
}
}
    // ukoliko operacija ne uspe
    // SEASON_UNREGISTRER
if (!$result) {
  error("Pojavila se greska dok smo proveravali Vas nalog ".
        "\\nAko ista greska nastavlja da se ponovlja, molim Vas kontaktirajte ".
        "nas putem telefona.");
}

if (mysql_num_rows($result) == 0) {
  session_unregister("uid");
  session_unregister("un");
  session_unregister("pwd");

#pristup odbijen, poruka o grešci

  exit;
}
$userlog="on";
?>
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Logon skripta ???09.08.2003. u 09:36 - pre 250 meseci
Pošto je jedno pravilo, a i idiotski je, da ti drugi pišu gotove skripte ja ću ti pojasniti kako to ide u teoriji a ti se malo potrudi.

Znači skripta ti počinje provjerom da li postoji cookie:

Code:

$bla == $_COOKIE["kuki"];
if (!$bla) {
       desavanje 1
}
else {
       desavanje 2
}


desavanje 1 - Ovo znači da korisnik nema cookie (da ga nikada nije ni imao, nije se logovo, ili da mu je cookie isteko). U tom slučaju ako on unese tačan user,pass ti mu napravi cookie:

Code:

setcookie("ime", $value);

i pusti ga u site.

desavanje 2 - Ovo znači da korisnik ima cookie, provjeris vrednost cookia (user,pass...) ako je ok, pustas ga dalje.

E sada komentar na tvoj zahtjev:
Ovaj način koji sam ja opisao je ne siguran, i ne koristi se. Zato koristi i sessionse i cookie. Ako poroji cookie na nastavi sa sessionom...
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

Ivan Golubović
AV market
Požarevac

Član broj: 3154
Poruke: 586
*.niksic.cg.yu

Sajt: www.AVmarket.rs


+7 Profil

icon Re: Logon skripta ???09.08.2003. u 15:32 - pre 250 meseci
OK, jasno mi je, samo mi nije baš najjasnije kako to "ne siguran"?

Kako da korisrim sesije i kolačiće?
 
Odgovor na temu

pkCom

Član broj: 13037
Poruke: 1
*.proxy.cg.yu



Profil

icon Re: Logon skripta ???15.08.2003. u 01:00 - pre 250 meseci
Odlicno je sto si ostavio kompletnu scriptu, da li mozes samo da napises deo koda koji je potreban da se ubaci u sve strane na kojima je potrebno da se vrsi autorizacija. Hvala!
 
Odgovor na temu

Ivan Golubović
AV market
Požarevac

Član broj: 3154
Poruke: 586
*.ptt.yu

Sajt: www.AVmarket.rs


+7 Profil

icon Re: Logon skripta ???15.08.2003. u 14:32 - pre 250 meseci
Samo na vrhu svake stranice includeješ taj fajl.

Code:
include("imefajla.php");


medjutim ako želiš zasebnu stranicu koju će da prikaže u koliko korisnik nije ulogovan onda prepravi kod i ubaci tu stranicu umesto
Code:
 #korisnik nije ulogovan
$userlog="off"

u glavnom kodu.

Ja još uvek čekam odgovor od dr ZiDoo-a...
 
Odgovor na temu

Vuk Nikolić
Vuk Nikolić
Banovo Brdo, Beograd

Član broj: 4895
Poruke: 244
*.tehnicom.net

ICQ: 42139643
Sajt: www.letva.org


Profil

icon Re: Logon skripta ???15.08.2003. u 19:13 - pre 250 meseci
mozda je covek misleo na to da dosta ljudi iskljucuje kukije...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Logon skripta ???

[ Pregleda: 3048 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.