Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da ucitam podatke iz fajla?

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da ucitam podatke iz fajla?

[ Pregleda: 2152 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

chubbchubb12
Filip Lukic
BG

Član broj: 84314
Poruke: 5
*.ptt.yu.



Profil

icon Kako da ucitam podatke iz fajla?09.02.2006. u 17:29 - pre 191 meseci
Ne znam da ucitam podatke iz fajla, ako moze primer ili dva...
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kako da ucitam podatke iz fajla?09.02.2006. u 17:33 - pre 191 meseci
Jedan jednostavan
FILE *File = NULL;
char buffer[1000] = "";
File = fopen("fajl.ekstenzija", "r");
fread(buffer, sizeof(char), 1000, File);
fclose(File);

I nakon ovoga sadrzaj fajla se nalazi u buffer-u.
poz
 
Odgovor na temu

chubbchubb12
Filip Lukic
BG

Član broj: 84314
Poruke: 5
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Kako da ucitam podatke iz fajla?09.02.2006. u 17:47 - pre 191 meseci
Dobro, tako se cita 1000 karaktera, a da li moze da se cita brojevni podatak?
 
Odgovor na temu

_Doctor_
Beograd

Član broj: 68915
Poruke: 12
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Kako da ucitam podatke iz fajla?09.02.2006. u 17:52 - pre 191 meseci
Evo recimo chitanje broja iz tekstualne datoteke:

FILE *dat; int pod;

if((dat = fopen("ulaz.dat", "r")) == NULL){
printf("Neuspelo otvaranje datoteke!\n");
exit(1);
}

fscanf(dat, "%d", &pod);

pozdrav !


Svet je pun budala koje misle da je svet pun budala !
 
Odgovor na temu

chubbchubb12
Filip Lukic
BG

Član broj: 84314
Poruke: 5
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Kako da ucitam podatke iz fajla?09.02.2006. u 17:58 - pre 191 meseci
Hvala!!!
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.so.pttrs.net.



+1 Profil

icon Re: Kako da ucitam podatke iz fajla?09.02.2006. u 18:12 - pre 191 meseci
Imas i funkcije za konvertovanje iz/u recimo int u char itd itd itoa, atoi itd pogledaj malo o ovome u msdn, takodje string je veoma jaka alatka.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da ucitam podatke iz fajla?

[ Pregleda: 2152 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.