Citat:
Predrag--line: Vladane ,
u pravu si jeste malo recenica zbunjujuca pokušacu da ti predocim o cemu se zapravo radi : ja cu konkretno raditi u distribuciji sistema klijentu ,a moram priznati da sa tehnicke strane baš ne želim imati previše kontakta - ogradujem se na teoriji i reprodukciji karakteristika sistema što se tice klijenta . Trebace mi saradnik koji ce prakticno moci da preduzme korake sa tehnicke strane , mislim na održavanje i sve ostalo...
Aktivan sam u diskusijama zbog ocene pracenosti tokova na ovu temu zbog selekcije buducih saradnika i njihovih angažmana . Nebih voleo da zvucim zvanicno ,pa nemogu znati da li je razumljivo o ovome pricati baš na ovaj nacin , ali sve što ti ne bude jasno PITAJ!
Pre svega to je integralni informacioni sistem za upravljanje poslovnim promenama (komletan proces pracenja proizvodnje bilo koje vrste) AUTOMATIZACIJA sa integrisanim menadžment sistemom - moduli su medusobno povezani i cine jedan int.inf.sistem.
Neznam da li sam ovim odgovorio u meri koju si ocekivao ,ali me interesuje da li i maš neko pod pitanje ?
Ja cu ti svakako reci o cemu se radi jer nemam šta da krijem , a i tako cemo videti koliko idemo rame uz rame s pricom.
Pošto je vec kasno završicu na ovome .... kasno sam se okljucio!
Pozdrav
Pozdrav,
i dalje je nejasno :):)
Da li je u pitanju konkretan sistem ili tvoja zelja da se izgradi, instalira, sta vec, informacioni sistem za pracenje porizvodnje nekog opsteg, generalnog tipa?
Iz linka koji sam ti poslao, vec si video da sistem koji sam razvio ne odgovara tvojim potrebama za pracenje proizvodnje. On je namenjen menadzmentu preduzeca i to prvenstveno menadzmentu ljudskih resursa, dokumenti, adresari, itd..
Ne znam ni da li postoji neki sistem koji bi mogao da prati proizvodnju opsteg tipa, tj. koja nije definisana u samom informacionom sistemu. Plasim se da je to prica bez dna, da se tako izrazim. To je vrlo siroka tema jer obuhvata mnogo raznorodnih delova preduzeca (skladista, priprema, proizvodnja, kooperanti, prodaja, izlazni magacini, finansije, itd.) koje je svako preduzece ostvarilo na neki specifican nacin.
Plasim se da bi zavrsili sa SAP-om :) a poznato je koliki su otpori pri uvodjenju SAP kod nas, jer zahteva standardizaciju SVEGA. (Sindrom "Ti ce' mi kazes kako da vodim...!!!!")
Pozdrav,
Vladan
P.S. I dalje ne znam da li sam pogodio ili promasio temu :):)
P.P.S. Mozda je bolje da nastavimo diskusiju preko emaila da ne davimo auditorijum?