Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako prebaciti path i ime fajla u polje

[es] :: Access :: Kako prebaciti path i ime fajla u polje

[ Pregleda: 4089 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zagorecForEver
Krapina

Član broj: 63062
Poruke: 54
*.hzzo-net.hr.



Profil

icon Kako prebaciti path i ime fajla u polje07.02.2006. u 13:45 - pre 188 meseci
Pozdrav! Pratim već dulje vrijeme ovaj forum i vidim da ima razno raznih super korisnih ideja i rješenja, ali ovo što mene interesira nisam pronašao.
Ovako, evo mog problema:
Na formi za unos postoji polje u koje bi se trebao upisati path i ime odabranog fajla, ali na način da na formi postoji nešto slično "browse" gumbu koji se onda otvori i korisnik klikom odabere fajl. Rezultat bi trebao biti npr: strPolje = c:\baza\dokumenti\slike\slika1.jpg
Polje nije hiperlink niti će to biti.




ZagorecForEver
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje07.02.2006. u 21:55 - pre 188 meseci
Access VBA help. pa trazi help za 'FileDialog Object' Imas tamo primer
 
Odgovor na temu

zagorecForEver
Krapina

Član broj: 63062
Poruke: 54
*.hzzo-net.hr.



Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje08.02.2006. u 09:25 - pre 188 meseci
Zidar... Zahvaljujem, ali tamo s onim primerom imam problem što kaže da
Dim fd As File Dialog =>"Compile error: User-defined type not defined."
Prije sam našao jedan sličan primer na netu, ali mi je bila ista poruka.
U čem je greda?

ZagorecForEver
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
195.29.146.*



+8 Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje08.02.2006. u 11:06 - pre 188 meseci
Fora ti je u tome da nisi ukljucio reference
Odes u bilo koji dio koda ( ne kad javi gresku )
i kliknes na reference i dodas
Microsoft office xx .... object library

a kod ti ovak izgleda

Dim fd As FileDialog
Set fd = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
Dim vrtSelectedItem As Variant
With fd
.Filters.Clear
.Filters.Add "All files", "*.*"
.Filters.Add "Images", "*.gif; *.jpg; *.jpeg", 1
If .Show = -1 Then
For Each vrtSelectedItem In .SelectedItems
slika.Picture = vrtSelectedItem
Label59.Caption = vrtSelectedItem
Next vrtSelectedItem
Else
End If
End With
Set fd = Nothing
 
Odgovor na temu

zagorecForEver
Krapina

Član broj: 63062
Poruke: 54
*.hzzo-net.hr.



Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje08.02.2006. u 14:16 - pre 188 meseci
Sad vidim koja mi je "kvačica" nedostajala...
Radi.
Do nekog sljedećeg pitanja...Pozdrav
ZagorecForEver
 
Odgovor na temu

ex-baccko

Član broj: 73210
Poruke: 144
*.222.36-130.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje03.07.2006. u 20:18 - pre 183 meseci
Pozdrav Pozdrav Pozdrav; Backo ovdje molim vas da mi pomognete oko ovoga jako mi je bitno ajd do ponovnog susreta
PozdravPozdravPozdrav...

Pogledajte ovaj moj primjer::::::::
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
195.29.146.*



+8 Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje04.07.2006. u 07:42 - pre 183 meseci
Evo baccko
Ja ti postavio da ti radi browser za uvoz slika na tvoju formu
Da bi upisivao u tablicu , moras si je skreirat, polje u koju spremas sliku mora biti OLE
Nebih ti preporucao snimati slike u bazu , ako ces ih imat puno i ako ce biti velike.
E da, da bio ti browser radio , obavezno moras ukljuciti referencu ...... office library .....


Pozdrav Trtko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ex-baccko

Član broj: 73210
Poruke: 144
217.71.52.*



Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje04.07.2006. u 16:35 - pre 183 meseci
E stari : hvala ti za ovo, "browse" radi otvori mi dialog i lokaciju da uvezem sliku ali kada selektujem sliku i kliknem na ok odmah mi prikaže grešku u kodu koji si ti napisao na ON_Click na gumbu browse" dobijem ovu grešku : Run-time error "2114" , kod gumba : "slika.Picture = vrtSelectedItem" , a reference su uključene...

i dali mogu da snimim barem lokaciju u tabeli kao putanja da mi prikazuje slike kada kliknem unazad i unaprijed na gumbove..

Pozdrav "Backo"-...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
195.29.146.*



+8 Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje05.07.2006. u 07:58 - pre 183 meseci
Baccko druže , hebi ga, trebas malo se i nesto nauciti o programiranju i accessu

Dodao si dugme za upis te putanje do slike , a kamo da upise mu nisi rekao ????????
Malo si prouci o tablicama , formama , svojsta na formi itd, , kaj je to Record source.

Al dobro , evo saljem ti primjer, za upis i pregled slika
Radi, ali nisu obradjene greske , itd ....................

Radjen je u Accessu 2002

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ex-baccko

Član broj: 73210
Poruke: 144
*.222.36-130.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako prebaciti path i ime fajla u polje22.07.2006. u 10:48 - pre 183 meseci
Nevalja ovo, jer ne mogu na report da prikažem sliku koju učitam na formu...

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Kako prebaciti path i ime fajla u polje

[ Pregleda: 4089 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.