Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DataGrid u VB.Net

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: DataGrid u VB.Net

[ Pregleda: 2672 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kincer

Član broj: 83682
Poruke: 30
*.telekomsrpske.com.



Profil

icon DataGrid u VB.Net05.02.2006. u 15:29 - pre 198 meseci
Prelazak na novi prog.jezik mi je katastrofa (godine ?)
Kada ucitavam tabelu u DataGrid i formiram sve veze iz Server Explorera(cvor tables ,sve ispravno po literaturi), automatski se generise kod , ali nakon Debug nemam prikaz vrsta tabele, samo imena kolona!?Data adapter prewiew pokazuje sve ispravno, Generate DataSet takodje kad ga pokrenem sa Run popuni Okno za rezultate...sve OK.
Pise li se ili automatski generise kod? U kom segmentu potvrdjujem prikaz kompl.tabele??
 
Odgovor na temu

mirdraal
Ivan Mladenovic
Tigar A.D. / Senior Software Developer
Balkan

Član broj: 38001
Poruke: 82
195.252.107.*

Sajt: www.linkedin.com/in/ivanm..


Profil

icon Re: DataGrid u VB.Net07.02.2006. u 12:25 - pre 198 meseci
Ti si generisao samo kostur aplikacije , napravio si datagrid ,
Napravio si dataset i mozda jos po nesto ali da bi ti program stvarno radio ,
potrebno je da u kodu napunis taj dataset podacima .
Dizajner samo generise kostur a kako ces ti da punis podacima to je vec tvoja stvar .

Najprostije je da na klik na neko dugme
ODradis kod koji je slican ovom

Code:
SqlDataAdapter1.Fill(DataSet1).


gde treba zameniti SqlDataAdapter1 nazivom tvog adaptera a DataSet1 nazivom tvog dataset-a
Ako kaniš pobijediti , ne smiješ izgubiti.
 
Odgovor na temu

kincer

Član broj: 83682
Poruke: 30
*.telekomsrpske.com.



Profil

icon Re: DataGrid u VB.Net07.02.2006. u 13:34 - pre 198 meseci
Hvala, ovaj mi ja DataGrid najslozeniji,ostalo ide.
Ali, u principu mi je prelazak sa COBOL-a na ovo
doneo poprilicno stani - kako dalje ?

Thank you
P.S.Nije ti lako ni citati osnovne stvari, ali....
 
Odgovor na temu

sareni
negdje daleko

Član broj: 83676
Poruke: 34
*.telekomsrpske.com.



Profil

icon Re: DataGrid u VB.Net04.03.2006. u 17:24 - pre 197 meseci
COBOL je prost kao pasulj samo sjedi i citaj. Datagrid ide ukoliko je pravilno formiras i napunis. Moj ti je savjet dobro procitaj literaturu pa radi pomalo, nemoj odmah da mislis da si programer. Samo lagano naucit ces..........., mlad si vjerovatno,,,, ima vremena..................................
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: DataGrid u VB.Net

[ Pregleda: 2672 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.