Citat:
LordVLAD: Najjednostavniji i najjeftiniji nacin (trebaju ti samo LAN karte na obe masine, a to sad svaka ploca ima integrisano) ti je obican sharing internet konekcije.
Isto se radi kao da share-ujes dialup konekciju.
Na kompu koji ide direktno na net share-ujes zeljenu konekciju, a na drugom kompu koji preko prvog ide na internet u LAN konekciji za Gateway stavljas IP prvog kompa i treba da podesis DNS servere (adrese imas na sajtu provajdera). To je to.
Treba da pokrenes i connection wizard na drugom kompu i da izaberes zeljeni nacin povezivanja, tj. preko drugog kompa iz LANa.
Protok ce biti dinamicki deljen izmedju oba kompa, a Net Limiter-om mozes da podesis koliko moze max svaka od masina da "povuce".
p.s. Podrazumeva se da ti je LAN podesen i funkcionalan...
Sve, sam uradio kako treba ali apsolutno sve... i nishta...na drugom kompu ne mogu da izadjem na net.
Ne znam da li postoji razlika u ovom postupku izmedju modema koji ima samo USB konekciju (moj sluchaj), odnosno kad ima i mreznu???
LAN je podeshen i to shljaka bez greshke...
Poshto koristim Beotelov ADSL, sa njihovog sajta sam skinuo koji isu im DNSovi, uneo oba i nishta...
Probao sam i sa ukucavanjem direktne IP adrese u browser, npr. IP za
www.google.com i opet nishta...
Dafault Gateway sam stavio IP prvog rachunara i poshto sam sve ostalo podesio kako je gore navedeno, na drugom rachunaru mi se medju konekcijama pojavila "Internet Gateway" koja je connected, odnosno disconnected kad na prvom jesam/nisam ukachen na net...
Na drugom rachunaru mogu da vidim i kako ide protok preko te konekcije klikom na "Status", ali kad otvorim browser i ukucam URL, nishta se ne deshava...ne dopire do krajnje adrese...
Ne znam dal postoje neka advanced podeshavanja koja trebam da odradim i gde bi mogla da bude greshka??
Dal ima veze shto se prilikom kachenja na net, koristim sa user/ip@beotel?
Pomagajte ljudi, upucacu se u glavu kolko se nerviram...