Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u

[es] :: C/C++ programiranje :: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u

[ Pregleda: 3522 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ZuLu
Milos Micic

Član broj: 3975
Poruke: 8
*.jubanka.com.



Profil

icon S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u02.11.2002. u 21:00 - pre 232 meseci
Cao

Imam mali problem oko izrade i koriscenja file-ova u CPPB. Zanima me kako
da pravim file i uspostavljam vezu izmedju njega i programa,kako da cuvam podatke u neki file i kako da iz njega vadim podatke. Pokusao sam da nadjem nesto u help-u ali CPPB3 ima tako uzasan help da nisam nista uspeo da nadjem.

Unapred HVALA.
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u03.11.2002. u 02:00 - pre 232 meseci
koliko razumem tebi treba neka varijanta INI fajla ili ne? jel moze malo blize, kakva veza, kakav fajl ..........
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 802
80.93.225.*



+62 Profil

icon Re: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u03.11.2002. u 16:53 - pre 232 meseci
Ako ti je problem CBuilder-ov help, onda ti imas VELIKI, a ne mali problem...
Bez zamerke.

Rajko
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u03.11.2002. u 16:58 - pre 232 meseci
a kakve ovo veze sa CPP BUilder-om ima, ovo je čist C++, hoćeš da otvoriš fajl i da u njega ubacis string koji kasniej mozes da izvuces?
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

ZuLu
Milos Micic

Član broj: 3975
Poruke: 8
*.jubanka.com.



Profil

icon Re: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u03.11.2002. u 20:30 - pre 232 meseci
OK bicu precizniji koliko god mogu.
Treba da napravim file, pri cemu ja sam biram ekstenziju, i da u njega skladistim podatke koje ja zelim i koje posle koristim (nesto kao "Save As" i "Open" u programima), a sto se tice "uspostavljanja veze" mislio sam na povezivanje programa sa tim file-om kako bi mogao da iz njega da ucitavam podatke koje sam prethodno u njega snimio (kao procedura "Assign" u Delphi-u).

Nadam se da sam sada bio jasniji.
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u04.11.2002. u 00:14 - pre 232 meseci
a da probas sa fopen ili sa _open?.......sto se tice ekstenzije..pa za to ti lepo postoji kontrola i lepo napravis filter onoga sto zelis da ti odredjeni dijalog prikaze ( odredjeni tip fajlova)...sve lepo pise u helpu - samo smireno i opusteno.....
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
212.110.78.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u05.11.2002. u 18:30 - pre 232 meseci
Ukoliko ti treba samo neki prosti tekstualni file onda TStringList moze to odraditi za tebe:

Upisivanje u file-a uz pomoc TStringList:
Code:


TStringList *my_list=new TStringList;

try
{
my_list->Add("moji probni string");
my_list->Add("Jos jedan string u novom redu");
my_list->SaveToFile("c:\\test.txt");
}
__finally
{
delete my_list;
}


Ucitavanje:

Code:


TStringList *my_list=new TStringList;

try
{
my_list->LoadFromFile("c:\\test.txt");
for(int k=0;k<my_list->Count;k++)
{
ShowMessage(my_list->Strings[k]);
}
}
}
__finally
{
delete my_list;
}

People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: S.O.S. oko file-ova u C++ Builder-u

[ Pregleda: 3522 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.