Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu

[ Pregleda: 4203 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deki_bg

Član broj: 3334
Poruke: 244
*.yubc.net



Profil

icon pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu12.04.2002. u 23:12 - pre 224 meseci
Nov sam u ovoj oblasti (c++), skoro sam poceo uciti iz knjige "c++ za 21 dan" (koju ste mi vi preporucili).
Do sada sam radio u "Microsoft Visual C++ 6.0" . Imam problem kada zelim isti kod napisati u "Borland C++ Builderu"
i to sledeci : sve se lepo iskopajlira ali proram se ne pokrene???
Porbao sam da odem u folder u koje je napravljen i da ga odande pokrenem duplim klikom i opet nista????
Mozda je problem sto radim na win2000???? ne znam???
Evo ovo je najjjjjprostoji kod:

#include <iostream>

using namespace std;

main()
{
cout << "cao" ;

}

i opet ne radi????

Da li mi neko moze pomoci???
Inace kada radim idem u "new file" pa "new CPP FILE"...

Iskreno da vam kazem ne znam koja je razlika izmedju Borlanda i ovog Mic.Vis.C++a ali jednostavno mi se vise radi u Borlandu
(nisam neki ljubitelj micros....)
 
Odgovor na temu

had
BGD

Član broj: 1505
Poruke: 163
*.drenik.net



Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu12.04.2002. u 23:52 - pre 224 meseci
Ja nisam neki ekspert, ali rekao bih da ti fali .h :)
#include <iostream.h>
Jedite kod Dzoa!
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.rcub.bg.ac.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 00:09 - pre 224 meseci
Citat:
had:
Ja nisam neki ekspert, ali rekao bih da ti fali .h
#include <iostream.h>


Wrong...

Inace, ja sam ga upravo kompajliro sa gcc (tj g++ i radi savrseno!) i ne znam zasto bi borland pravio frku, mozda samo ti fali na kraju ( pre } ) jedno return 0;


Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
213.218.76.*

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 00:13 - pre 224 meseci
Citat:
deki_bg:
cout << "cao" ;
}


Probaj:

cout << "cao" << endl;

poz.
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
195.252.107.*

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 00:38 - pre 224 meseci
Nisam nista probao ali onako "od oka" mislim da bi trebalo

#include <iostream>

using namespace std

int main ()
{
cout << "cao\n";
return 0;
}

Doduse ovo "\n" i nema neke veze ali mislim da treba int main i return 0

"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 01:00 - pre 224 meseci
Ma ljud koji vam je ne mora da bude endl; na kraju niti .h, njemu fali return 0; i fali my int ispred main funkcije.
Code:


#include <iostream> 

using namespace std; 

int main() 

cout << "cao" ; 

       return 0;



 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 01:01 - pre 224 meseci
Rešenje je tako prosto da nisam mogo da se opasuljim da nakon 4 odgovora niko nije pomogao zapravo... Elem, Borland C++ Builder po difoltu kreira GUI aplikaciju... Dakle, kad praviš projekat (New...) nemoj da kreiraš Windows GUI aplikaciju, već izaberi najobičniji šablom "Console application" i kad te pita za VCL i slično - isključi sve! Na taj način Borland C++ Builder će da "zna" da šta treba da radi, i kad otkucaš svoj program, iskompajliraš i startuješ (pritisni samo F9), pojaviće se poznati Command prozor (shell prompt)! :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

McKracken
Vladimir Jovanovic
HuxleyDev

Član broj: 465
Poruke: 2941
*.ptt.yu

ICQ: 203079925


+7 Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 01:04 - pre 224 meseci
Citat:
01011011:
Ma ljud koji vam je ne mora da bude endl; na kraju niti .h, njemu fali return 0; i fali my int ispred main funkcije.
Code:


#include <iostream> 

using namespace std; 

int main() 

cout << "cao" ; 

       return 0;






Prvo otvolri konzolu (command) pa onda startuj program. Prog ti verovatno radi ali se vrati pre nego sto vidis izlaz.. ili bar ubaci getch(); na kraj... U svakom slucaju fali ti konzola...
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
*.ptt.yu

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 11:50 - pre 224 meseci
Citat:
01011011:
Ma ljud koji vam je ne mora da bude endl; na kraju niti .h, njemu fali return 0; i fali my int ispred main funkcije.
Code:


#include <iostream> 

using namespace std; 

int main() 

cout << "cao" ; 

       return 0;





To sam isto i ja rekao! Napisao. :)

"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.rcub.bg.ac.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 17:29 - pre 224 meseci
Citat:
MAD-MAX:
Citat:
01011011:
Ma ljud koji vam je ne mora da bude endl; na kraju niti .h, njemu fali return 0; i fali my int ispred main funkcije.
Code:


#include <iostream> 

using namespace std; 

int main() 

cout << "cao" ; 

       return 0;





To sam isto i ja rekao! Napisao. :)


Napiso sam i ja pre tebe, ali nije u tome problem!!!!!!!!!!!!!

leka: a ja sam se raspametio kad sad vidim 10 odgovora a ni jedan nije pravi!!!!!

Evo sad sam pokreno borland c++ builder 5 i kompajliro ovo, prijavljuje da je greska u drugoj liniji:
Namespace name expcpected

Ovo sam reko rekao i ranije, ali da ponovim g++ kompajlira ovo bez problema ;)

Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 17:37 - pre 224 meseci
Citat:
MAD-MAX:
Citat:
01011011:
Ma ljud koji vam je ne mora da bude endl; na kraju niti .h, njemu fali return 0; i fali my int ispred main funkcije.
Code:


#include <iostream> 

using namespace std; 

int main() 

cout << "cao" ; 

       return 0;





To sam isto i ja rekao! Napisao. :)



pogledaj vreme ????

Tvoja poruka nije bila kad sam ja postovao moju, kad sam stisnuo posalji, onda su se obadve pojavile ...lol
 
Odgovor na temu

deki_bg

Član broj: 3334
Poruke: 244
*.yubc.net



Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.04.2002. u 18:14 - pre 224 meseci
hvala svima na pomoci nasao sam resenje:

#include <iostream>
#include <conio> //ne znam sta je ovo ali vidim da u borlandu nece bez toga
using namespace std;

char main()
{
cout << "cao\n" ;
getch();
return 0;
}
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu13.08.2005. u 23:43 - pre 184 meseci
joj koji ste vi...
pa normalno a nneće getch bez conio.h
conio.h ti služi za naredbe kao što su
getch()
clrscr()
itditd...
daj si bar malo neku najjednostavniju dokumentaciju pročitajte prije ngo dođete tu...
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu14.08.2005. u 13:59 - pre 184 meseci
procitajte ponovo "lekin" odgovor i bice vam sve jasno!!
ovakav kod u borlandu, kada ste stavili da se pravi GUI aplikacija nema nikakvog smisla!!!
ovo je samo u konzolnim aplikacijama ovako....
nema potrebe za gets() i za ostale stvari....

GUI aplikacija bi bila:

//na klik dugmeta------------------------------
Label1->Caption="cao"; //npr. koristimo Label1...


i to je to....
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

edmir
Edmir Kovac
Gorazde

Član broj: 13989
Poruke: 50
*.as36.go.bih.net.ba.

Sajt: http:\\edmirkovac.netfirm..


Profil

icon Re: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu14.08.2005. u 21:12 - pre 184 meseci
Ljudi,
zatvorite ovu temu i ne komentarisite vise.Stvar je toliko prosta.
Dakle,ovo je zadnji komentar i neka Gojko obrise ovu temu.ako on jos uvijek to radi.



Kovac
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: pomoc pocetnik - Borland C++ Builderu

[ Pregleda: 4203 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.