Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako radi new operator

[es] :: .NET :: Kako radi new operator

[ Pregleda: 2252 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Kako radi new operator25.01.2006. u 09:45 - pre 201 meseci
Dali new 'kopira' kod klase kod nove instance ili samo definira pokazatelj na tu klasu.
Pitanje proizlazi iz toga kako organizirati ADO (za 40-tak tabli). Dali kao jednu klasu za sve table (sa 10.000 linija koda), ili svaku tablu za sebe (sa 300 linija koda), i kako se to reflektira na utrošak RAM-a (i brzine). Molim savjet.
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1342
212.200.27.*



+310 Profil

icon Re: Kako radi new operator25.01.2006. u 11:58 - pre 201 meseci
new pravi instancu klase i pri tom rezerviše memoriju za sve članove koji mogu imati vrednost - promenljive. Metode i Svojstva ostaju prekompajlirana na jednom mestu, instanca klase, objekat, ne nosi sa sobom implementaciju već se jedna implementacija koristi kod svih objekata iste klase i za tebe je to potpuno transparentno.
Što se tiče organizacije klasa moj savet je da koristiš posebnu klasu za svaku tabelu, puno dobijaš u organizaciji i snalaženju.
 
Odgovor na temu

toocold
Smed.Palanka

Član broj: 26373
Poruke: 25
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Kako radi new operator28.01.2006. u 01:28 - pre 201 meseci
Nisi naglasio zasta ti ti konkretno treba ali sto ne bi probao da koristis Bridge pattern. Ukratko: Napravis interfejs OpstiDomeskiObjekat sa metodama npr:
string VratiImeKlase(),
string SqlSelectString() ,
string SqlInsertString(),.....
Posle toga napravis genericki broker i metode u njemu primaju Opsti domeski objekat i samo pozivas odo.SqlSelectString().... Tako ako treba da dodajes nove tabele, radis to na mnogo jednostavniji nacin....
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako radi new operator28.01.2006. u 12:18 - pre 201 meseci
> Nisi naglasio zasta ti ti konkretno treba ali sto ne bi probao da
> koristis Bridge pattern. Ukratko: Napravis interfejs OpstiDomeskiObjekat
> sa metodama npr:

Pitanje je proizašlo iz toga kako organizirati pristup podacima a da se ne
pretrpam RAM sa new instancama Tabli koje koristim. Dobro bi mi došao savjet
kako se to radi 'profesionalno'.
Ovo što predlažeš prvi put vidim pa ako ti nije teško proširi malo na
kontext, ili pošalji komad koda pa da sam prokužim kako radi.
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8839
*.lukoil.co.yu.



+10039 Profil

icon Re: Kako radi new operator31.01.2006. u 10:18 - pre 201 meseci
Pretrpao ili ne, svaki new rezervise memoriju za objekat, kako je vec neko napisao pre mene. Ako treba omoguciti prikazivanje / izmenu svakog reda tabele nema ti druge nego da kreiras objekat. Ali ne zaboravi: "Prerana optimizacija je koren svakojakog zla." (M.M.) Zato, slobodno ti instanciraj nekoliko hiljada objekata, proveri da li i kako radi logika aplikacije, pa tek onda razmisljaj o RAM-u, ustedi i slicno.

[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 31.01.2006. u 11:19 GMT+1]
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kako radi new operator

[ Pregleda: 2252 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.