Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

IN operator sa varijablom

[es] :: Access :: IN operator sa varijablom

[ Pregleda: 2328 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stranac2

Član broj: 6178
Poruke: 189
*.net.htnet.hr



Profil

icon IN operator sa varijablom28.07.2004. u 12:33 - pre 206 meseci
Moze li se u Criteria polje u upitu pisati: IN ([Forms]![Forma1]![Polje1]) ?
Polje1 ima vrijednost npr: 5,6,7,8
Nikako mi to nece raditi - radi samo kad u upitu napisem direktno IN (5,6,7,8)
Mogu li se nekako u IN operator ubaciti vrijednosti sa forme? Query je Make Table (sto i nije bitno)
Pozdrav
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: IN operator sa varijablom28.07.2004. u 13:32 - pre 206 meseci
Treba ti variabla u kodu, na primer strCriteria. Onda napises nesto kao:
Code:

strCriteria = "NekoPolje IN (" & cstr(me!TextBox1) & "," & cstr(meTextBox2) & ")"


Nije bas mnogo elegantno kada je broj elemenata u IN listi promenljiv. Sta u stvari zelis da postiognes? Mozda je resenje u potpunoj promeni nacina resavanja tvog problema?

:-)
 
Odgovor na temu

stranac2

Član broj: 6178
Poruke: 189
*.net.htnet.hr



Profil

icon Re: IN operator sa varijablom29.07.2004. u 07:01 - pre 206 meseci
OK, stvar radi.
Stavio sam query u kod i sad je OK. Broj elemenata u IN listi nije problem jer prije izvrsavanja upita pomocu ItemsSelected pokupim selektirane redove u List Box-u i sve ih stavim u string varijablu (niz = niz & Me!ListBox.ItemData(varItm) & ","). Sa Mid(niz, 1, Len(niz) - 1) maknem zadnji zarez i takvu varijablu ubacim kao kriterij (Cstr u ovom slucaju ne treba).
Zahvaljujem
Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: IN operator sa varijablom

[ Pregleda: 2328 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.