Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?

[es] :: Flash :: Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?

[ Pregleda: 2439 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ducka
Milos Dukic
Novi Sad

Član broj: 8386
Poruke: 596



+1 Profil

icon Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?22.01.2006. u 23:49 - pre 187 meseci
Code:
on (release) {var mojLoader:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();

mojLoader.loadClip("movie2.swf" , "container" );
}


Stavim ovu gorenavedenu skriptu u dugme I nece da radi. Sta da uradim da klikom na dugme u instanci container dobijem movie2.swf ?
unapred hvala
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.ADSL.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?23.01.2006. u 00:39 - pre 187 meseci
Stavio si string umesto reference na container.
 
Odgovor na temu

ducka
Milos Dukic
Novi Sad

Član broj: 8386
Poruke: 596



+1 Profil

icon Re: Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?23.01.2006. u 00:47 - pre 187 meseci
pa kako da napisem referencu?
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.113.EUnet.yu.



+35 Profil

icon Re: Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?23.01.2006. u 02:37 - pre 187 meseci
Ne znam u cemu je problem,ali ovaj kod savrseno radi. Moras imati 'container' u koji ces da ucitas externi klip,i to je sve...I ako moze nekoliko detalja ,na koji nacin 'ne radi'da li flash izbacuje neki error message?

[Ovu poruku je menjao kelja dana 23.01.2006. u 03:38 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao kelja dana 23.01.2006. u 03:40 GMT+1]
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?23.01.2006. u 08:05 - pre 187 meseci
kelja, mene baš interesuje kako to ovaj kod savršeno radi. "container" ne može da primi externi klip, jer je on samo string.

Code:
on (release) {
    trace ("container");
    trace (container);
//  ...
}

 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.65.EUnet.yu.



+35 Profil

icon Re: Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?23.01.2006. u 12:45 - pre 187 meseci
Pa napravio sam movie clip i dao mu instance name 'container'.
Naravno da niz karaktera sam za sebe nece nista ucitati,ali ako je ime movie clipa...
(Mislio sam da se to podrazumeva)
Pozdrav.

[Ovu poruku je menjao kelja dana 23.01.2006. u 14:31 GMT+1]
 
Odgovor na temu

MiloshPetrovic
Milos Petrovic
Beograd-Zemun

Član broj: 82899
Poruke: 15
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re for 'Ducka': Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?29.01.2006. u 13:37 - pre 187 meseci
Za "ducka":
Dobar deo vasheg koda je OK!!! Ima samo par nedostataka...
Prvo morate da kreirate istancu klase MovieClip (kao sto je istakao "Kelja") tj. da kreirate prazan MovieClip (container), na chije mesto ce se, klikom na dugme, uchitati Vash zeljeni MovieClip(u ovom sluchaju movie2.swf).
Naravno, tekuci film i film koji zelite da uchitate moraju biti u istom direktorijumu.
U kodu koji ste Vi napisali, dodao sam i redove kojima mozete podesiti x i y koordinatu MovieClipa 'container', pa samim tim i MovieClipa 'movie2.swf'
Nadam se da sam Vam pomogao.
Pozdrav.

Code:

on (release) 
{
var container:MovieClip = createEmptyMovieClip("container", getNextHighestDepth());    
    container._x=100;//podeshavanje _x koordinate MovieClipa 'container'
    container._y=100;//podeshavanje _y koordinate MovieClipa 'container'
var mojLoader:MovieClipLoader=new MovieClipLoader();
    mojLoader.loadClip("movie2.swf",container);
}
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Da li je moguce odraditi ovo nad dugmetom?

[ Pregleda: 2439 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.