Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ASP.NET C# Odakle pocet ?

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.NET C# Odakle pocet ?

[ Pregleda: 5107 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zerostyle
Damir Basic
INTERNET KLUB EXTREME

Član broj: 10633
Poruke: 260
*.bih.net.ba.



Profil

icon ASP.NET C# Odakle pocet ?17.01.2006. u 20:32 - pre 203 meseci
Eh ovako , vec dosta radim sa asp-om i imam dosta iskustva ali vremenom imam osjecaj da moram pratiti vrijeme i preci na asp.net , bavim se web dizajnom i web programiranjem znaci da bi cijelo kodiranje koje naucim se odnosilo na web, ali nije iskljuceno ni to da radim sa win aplikacijama.

Mene sad interesuje jel ima ko vremena i iskustva da mi pojasni kako da pocnem, nasao sam neke literature ali ima toliko stranih rijeci da i pojmova da ni sam ne mogu razumjet nista skoro.

Instaliram IIS, zatim net framwork, eh tj podignut je server , skinuo sam sa asp.net program za c# ... jel to sve sto mi je potrebno ?

E sad pitanje je dali je donro se odluciti za c# nemam blage tacnije receno ni o c# ni od c++ zelim iz pocetka, posto je kod nas kriza za posao a u zadnjih godinu dana ponuda poslova za net programere pod c # je sve veca odlucio sma na taj korak.

Za pocetak cu ici na web razvoj a kasnije dok usavrsim preci na win aplikacije, jel moguce raditi uopce s tim aplikacije poput kataloga, pc kasa, raznih softwera za vodjenje poslova , dal je moguce se spjati na mysql bazu, ...

Toliko imam pitanja da bi mogao citav dan postavljat. Para se nema da se kupuju knjige tako da mi ostaje samo moj jaran google i vas forum.

Koliko vremena treba da se nauci jedan ovakav jezik ako intezivno vjezbamo po dva do tri sata dnevno.

Jel ima negdje vec gotov primjer jednostavne forme za spajanje na accessovu bazu i catanje iz baze pomocu c#

itd.. Bilo kakav odgovor smatrat cu velikom uslugom za mene.
HVALA VELIKA
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?18.01.2006. u 07:10 - pre 203 meseci
Mnogo je pitanja na koja ne verujem da ćeš dobiti konkretne odgovore. Već mnogo puta na ESu su vođene slične rasprave, šta raditi - odakle početi. Koristi malo pretragu, sigurno ćeš naći odgovore na sva ova pitanja.

Citat:
zerostyle: dal je moguce se spjati na mysql bazu, ...


Jeste, naravno. Proguglaj malo sa "mysql .net provider" i pronaći ćeš sve biblioteke koje su ti potrebne.

Ako znaš engleski javi mi se na PP, poslaću ti neke knjige iz ove oblasti...
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

zerostyle
Damir Basic
INTERNET KLUB EXTREME

Član broj: 10633
Poruke: 260
195.222.54.*



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?18.01.2006. u 07:37 - pre 203 meseci
Hvala druze :D

Da je meni sam da krenem :D
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?18.01.2006. u 08:15 - pre 203 meseci
Ono od čega definitivno prvo treba da kreneš je objektno programiranje. Nađi neku knjigu koja se time bavi (najbolje da ima primere na C# ili Javi), ubeđen sam da ćeš npr. među TOP temama na Art of Programming forumu naći dosta dobrih linkova.

Srećno!
 
Odgovor na temu

lafrenz45

Član broj: 92909
194.42.135.*



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?18.01.2006. u 14:37 - pre 203 meseci
Evo ovako:

1. Osnove jezika i OOP
[url]http://www.programmersheaven.com/2/Les_CSharp_0[/url]
2. Pravac ASP
[url]http://msdn.microsoft.com/asp.net/[/url]



[Ovu poruku je menjao lafrenz45 dana 18.01.2006. u 15:37 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?18.01.2006. u 14:49 - pre 203 meseci
Poslao sam mu dobru knjigu (neću da kažem koju čuće me modovi) verujem da će se snaći za početak.

(msdn je nezamenljiva lokacija, ali mu ipak trebaju osnove)
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

zerostyle
Damir Basic
INTERNET KLUB EXTREME

Član broj: 10633
Poruke: 260
195.222.54.*



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?18.01.2006. u 15:23 - pre 203 meseci
Hvala puno, nasao sam dosta tutorijala i sad je an meni da to malo proucim. Ako ko ima neki jednostan primjer citanja iz accesove baze bio bih mu veoma zahvalan ili je pak bolje da idem na rijesenje s MS SQL-om, dosad sam radio s accesom i bilo mi je veoma lako s njom upravljat.
 
Odgovor na temu

Markotron_is_back
Marko Bozic
Umag

Član broj: 78698
Poruke: 7
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?18.01.2006. u 19:02 - pre 203 meseci
Sorry sto ti se ubacujem ali imam jedno pitanje!

Kako si instalirao IIS tj. gdje si ga downloadirao (ako si ga downloadirao)
Uanprijed zahvaljujem!
 
Odgovor na temu

zerostyle
Damir Basic
INTERNET KLUB EXTREME

Član broj: 10633
Poruke: 260
195.222.54.*



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?19.01.2006. u 06:00 - pre 203 meseci
Instalirao ga s windows wp cd-a , a framework sam skino sa microsoft.com-a
U control panelu postoji opcija add component

[Ovu poruku je menjao zerostyle dana 19.01.2006. u 07:01 GMT+1]
 
Odgovor na temu

lafrenz45

Član broj: 92909
194.42.135.*



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?19.01.2006. u 07:23 - pre 203 meseci

@zerostyle

Vrlo lako mozes da koristis access. Razlika je samo u data provider-u koji koristis. Evo nesto ukratko:

Each .NET data provider consists of four main components:
Connection – used to connect to the data source
Command – used to execute a command against the data source and retrieve a DataaReader or DataSet, or to execute an INSERT, UPDATE, or DELETE command against the data source
DataReader – a forward-only, read-only connected resultset
DataAdapter – used to populate a DataSet with data from the data source, and to update the data source


Za SQLServer koristis Sql Data provider odnosno namespace System.Data.SqlClient a za access OleDB provider odnosno System.Data.OleDb namespace. (Mozda ti ovo zvuci konfuzno ali evo tutorijala)

[url]
http://www.c-sharpcorner.com/Tutorials/OleDbDataAdapterDesign.asp
[/url]


@Markotron_is_back

Start->Settings->Control Panel->Add or Remove Programs->Add/Remove Windows Components-> IIS


@Fedya

Hajde da se cujemo na PP ako si raspolozen da razmenis komentare o Knjigama koje si procitao
 
Odgovor na temu

zerostyle
Damir Basic
INTERNET KLUB EXTREME

Član broj: 10633
Poruke: 260
195.222.54.*



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?19.01.2006. u 10:44 - pre 203 meseci
Hvala drug, pa nisma jos nista procitao tek sma juce nasao neke knjige i kolega sa ovog foruma mi je jednu poslao.
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?19.01.2006. u 15:45 - pre 203 meseci
[Moderator: Deljenje piratovanih knjiga nije dozvoljeno... Sorry]

[Ovu poruku je menjao mmix dana 19.01.2006. u 18:24 GMT+1]
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
204.167.145.*



+2 Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?19.01.2006. u 17:00 - pre 203 meseci
posalao sam ti poruku...

ostali mogu da vide ove knjige kad ih covjek postavi na

[moderator: obrisan link. linkovi na piratovani materijal nisu dozvoljeni...]

[Ovu poruku je menjao mmix dana 19.01.2006. u 18:25 GMT+1]
 
Odgovor na temu

zerostyle
Damir Basic
INTERNET KLUB EXTREME

Član broj: 10633
Poruke: 260
195.222.54.*



Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?19.01.2006. u 20:02 - pre 203 meseci
moderatori moraju svoje prste upetljat hehe, al sta ces pravila su pravila, postovat cemo ih.

Skinuo sam Visual C# 2005 sa asp.net i na pocetku kad uzimam new project nigdje nema da uzmem web form ili nest slicno, vec samo win application, dal mi se isplati traziti visual studio 2003 , imam kod jarana al ne znam ocel mi sta olaksat rad.

Takođe imam za net sada jedno 10 knjiga od cega cu za c# samo dvije pa ako kome treba mogu posjeliti s njim. nek se javi na pp.
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
204.167.145.*



+2 Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?19.01.2006. u 21:25 - pre 203 meseci
Ovo je bio link prema mom serveru ali izgleda da ni to ne moze, sorry :(
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?20.01.2006. u 06:17 - pre 203 meseci
Izivnjavam se zbog "piratovanja".
Moj email je [email protected] :-)
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6038



+4628 Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?20.01.2006. u 12:35 - pre 203 meseci
Citat:
01011011: Ovo je bio link prema mom serveru ali izgleda da ni to ne moze, sorry
Citat:
kaan: Izivnjavam se zbog "piratovanja".
Moj email je [email protected]

Ej

Znam da vas to iritira, licno iritira i mene sto to moram da vam radim jer se i meni vise svidjao prvobitni ES, koji je stvarno bio underground i na kome nije bilo taboo tema, i kad su se ovakve stvari progledavale kroz prste. Medjutim, vremena se menjaju, a ES server se hostuje u Beogradu, ne u Svedskoj, Rusiji ili nekoj drugoj zasticenoj zoni. Shodno tome, da se neki neimenovani ministri ne bi slikali za dnevnik pored zaplenjenog servera ES-a u narednoj epizodi tragikomedije "vlast protiv pirata", ovakve stvari su sad taboo. Niko nije zaboravio svoje pocetke, niti se pokondirio preko noci, niti je sad postao veliki moralista na tudj racun.

Mislim da ovaj sajt i ovaj forum konkretno imaju dosta da ponude i bez underground komponente, jer da to ne mislim ne bih ni pristao da budem moderator. ES je takodje jedinstveno mesto na kome se okuplja tehnicka elita iz svih krajeva bivse juge i zajedno resava probleme.
Nadam se da su sad stvari malo jasnije, i da nema potrebe da se insistira na necemu sto bi ugrozilo ovaj sajt a sto u krajnjoj liniji mozete da zavrsite jedni sa drugima preko PM-a.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?20.01.2006. u 16:01 - pre 203 meseci
Apsolutno se nisam iznervirao samo nisam znao da postoji ogranicenje (drugim rijecima - nisam procitao pravilnik :-)).
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
204.167.145.*



+2 Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?20.01.2006. u 18:45 - pre 203 meseci
Ukoliko zelite ove knjige javite se meni na mail ili putem privatne poruke..

Hvala
 
Odgovor na temu

Dragan Panjkov
Technology Specialist, Microsoft BiH
BiH

Član broj: 10687
Poruke: 18
*.broadband.blic.net.

Sajt: www.dragan-panjkov.com


Profil

icon Re: ASP.NET C# Odakle pocet ?29.01.2006. u 18:15 - pre 202 meseci
Citat:


Skinuo sam Visual C# 2005 sa asp.net i na pocetku kad uzimam new project nigdje nema da uzmem web form ili nest slicno, vec samo win application, dal mi se isplati traziti visual studio 2003 , imam kod jarana al ne znam ocel mi sta olaksat rad.




Nisam siguran da li si se vec snasao, ali za web aplikacije na ASP.NET v2.0 koristi se Visual Web Developer Express, download je besplatan, img arhiva je oko 440MB. Podrzava i VC# i VB.NET

link:
http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/vwd




[Ovu poruku je menjao Dragan Panjkov dana 29.01.2006. u 20:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.NET C# Odakle pocet ?

[ Pregleda: 5107 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.