Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako do kontrola?

[es] :: C/C++ programiranje :: kako do kontrola?

[ Pregleda: 5992 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon kako do kontrola?27.10.2002. u 02:05 - pre 227 meseci
mozda razmisljam isuvise Borlandovski ali me interesuju kontrole za MSVC....name treba mi list box sa check item-mima...
neki dobar link bi dobro dosao........
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: kako do kontrola?27.10.2002. u 04:18 - pre 227 meseci
Ja sam poprilično siguran da tako nešto postoji u MFC-u. A i ako ne postoji siguran sam da možeš pomoću nekog "subclassing"-a da napraviš "kombinaciju" list-box-a i check-box-a.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.STTNWAHO.dynamic.covad.net



+18 Profil

icon Re: kako do kontrola?27.10.2002. u 07:31 - pre 227 meseci
Tako nesto sto ti trazis ne postoji u MFCu. Sto ne znaci da ne moze da se napravi u MFCu, ali nema razloga to da radis, MFC se stvarno vise ne koristi. Preporucen nacin sada je da napravis interfejs u C#-u ili managed C++-u, a back end ako je bas potreban napravis u C++-u.
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kako do kontrola?27.10.2002. u 12:14 - pre 227 meseci
Citat:
leka:
Ja sam poprilično siguran da tako nešto postoji u MFC-u. A i ako ne postoji siguran sam da možeš pomoću nekog "subclassing"-a da napraviš "kombinaciju" list-box-a i check-box-a.


Postoji ComboBoxEx..znaci da mogu slicice da s eubacuju itd....ali u svakom slucaju nasao sam na netu ono sto mi treba....hvala
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..g-c5300-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: kako do kontrola?27.10.2002. u 17:58 - pre 227 meseci
Citat:
Reljam:
MFC se stvarno vise ne koristi. Preporucen nacin sada je da napravis interfejs u C#-u ili managed C++-u, a back end ako je bas potreban napravis u C++-u.


Izvini Relja, ali ta informacija je potpuno netačna. Možda se MFC više ne koristi tamo gde ti radiš, ali pogledaj npr. rezultate ove ankete:

http://www.codeproject.com/script/survey/detail.asp?survey=218

1093 programera je reklo da koristi MFC, a 375 .NET.

Uostalom, većina UI programera (nisam među njima) se slaže da su Windows Forms klase u .NET-u loše odrađene i da je MFC ili WTL mnogo bolje rešenje.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: kako do kontrola?27.10.2002. u 23:23 - pre 227 meseci

Vau, zar ima nesto losije od MFC-a? - Ja sam sve vreme bio ubedjen da ni jedna kompanija na svetu nece napraviti nesto losije od toga.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.STTNWAHO.dynamic.covad.net



+18 Profil

icon Re: kako do kontrola?27.10.2002. u 23:44 - pre 227 meseci
Citat:
Dragi Tata:
Izvini Relja, ali ta informacija je potpuno netačna. Možda se MFC više ne koristi tamo gde ti radiš, ali pogledaj npr. rezultate ove ankete:

Ok, mozda je firma u kojoj radim specificna, ali dosadasnja iskustva ipak govore da ono sto se sada koristi na poslu obicno prihvati u praksi u narednih par godina, barem u vecini softverskih kompanija koji koriste Windows. MFC stvarno ne koristi niko na poslu, i to jos poodavno (ljudi su pre .NETa koristili ATL (koji ima tanak sloj koji ide na WinAPI)), ali sada su prakticno svi presli na .NET. Ali dobro, vreme ce pokazati svoje.

Bilo kako bilo, MFC je zastarela tehnologija, i ako neko sada treba da pocne da ulazi u to, ne znam kolike ce imati koristi kasnije. Dok covek nauci MFC, vec ce na trzistu biti dovoljno ljudi sa godinama iskustva u MFCu, a broj poslova ce da se smanjuje - nezavidna situacija. (Ne kazem da ce ljudi koji znaju MFC da lete sa posla, naprotiv, nego jednostavno na trzistu rada ima dosta ljudi koji to vec znaju).

Sto se tice ankete - to je trenutno stanje. Pitanje je kako ce to izgledati za dve godine od sada. Ne kazem da tada nece biti MFCa, nego da ce ga biti mnogo, mnogo manje, uglavnom kao odrzavanje legacy sistema.
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kako do kontrola?28.10.2002. u 00:32 - pre 227 meseci
sta cu jadan kada sam primoran da koristim MFC....bezao sam od njega kao djavo od krsta ali....... tako ja ni kriv ni duzan naucih (valjda) i MFC....sta je tu je .....
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..g-c5300-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: kako do kontrola?28.10.2002. u 01:41 - pre 227 meseci
Citat:
Reljam:

MFC stvarno ne koristi niko na poslu, i to jos poodavno (ljudi su pre .NETa koristili ATL (koji ima tanak sloj koji ide na WinAPI)), ali sada su prakticno svi presli na .NET.


Najpre da kažem da ni ja nisam ljubitelj MFC-a; daleko od toga. Međutim, činjenica je da je previše software-a urađeno sa MFC-om da bi se tek tako odbacio. Evo, u mojoj firmi počinju razvoj nove verzije našeg desktop programa za prevod teksta i nikom nije palo na pamet da koristi išta osim MFC-a za UI sloj. Jednostavno, MFC je isprobana i testirana tehnologija i retko koji menadžer će se odlučiti za "egzotične" tehnologije poput .NET-a. Posebno želim da ponovim da sam više puta čuo od UI programera da su Windows Forms jako loše odrađeni i da je MFC trenutno sa tehničke strane daleko superiornije rešenje.

Što se ATL-a tiče, meni se lično jako sviđa. Posebno sam čuo lepe reči o WTL-u, koji je dodatak za ATL u oblasti UI programiranja. Inače, WTL je razvio naš čovek koji radi u MS-u.
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.STTNWAHO.dynamic.covad.net



+18 Profil

icon Re: kako do kontrola?28.10.2002. u 03:27 - pre 227 meseci
Mozda se jos nece odluciti na 'egzoticne' tehnologije, ali to se i vremenom menja. Isto tako ljudi nisu hteli da koriste 'egzoticni' MFC, pa COM, pa VB, itd. :) Ima vremena.

Hm, da li mozda znas ime tog coveka sto je razvio WTL?
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: kako do kontrola?28.10.2002. u 04:45 - pre 227 meseci
Da. Zove se Nenad Stefanović. Mislim da ga Ivan Dimković i lično poznaje.
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kako do kontrola?28.10.2002. u 16:47 - pre 227 meseci
Citat:
Dragi Tata:
Citat:
Reljam:

.... Posebno sam čuo lepe reči o WTL-u, koji je dodatak za ATL u oblasti UI programiranja. Inače, WTL je razvio naš čovek koji radi u MS-u.


bese neka prica da je sef za razvoj kernela OS/2 u IBM-u bio nas covek?

Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: kako do kontrola?29.10.2002. u 17:49 - pre 226 meseci
Ja jos uvek ne mogu da verujem da ne moze da se nekim subclass-ovanjem ili nekom drugom "kombinacijom" dodje do toga. Nemanja imas ti neku ideju ti si covek koji to poznaje mnogo bolje od mene u svakom slucaju...

Elem u (e)FLTK-u na kome slicno radim moze da uvek napravi neka izvedena klasa od vec postojecih klasa i da se na taj nacin dobije "kombinacija". doomed procitaj ovaj tekst svejedno: http://www.fltk.org/doc-2.0/subclassing.html

Kad ovo procitas onda ce ti verujem malo biti jasnije, i lakse ces pronaci odgovarajuci nacin da istu stvar uradis i u Windows-u (MFC).

(P.S. FLTK radi na Windows-u, i subclassing radi takodje, tako da verujem da je to na Windows-u moguce uraditi nekako 101% (mislim - to sto tebi treba)!!!
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: kako do kontrola?29.10.2002. u 17:57 - pre 226 meseci
Ma naravno da može da se subclass-uje; evo tutorijala za to:

http://www.codeproject.com/miscctrl/subclassdemo.asp

Međutim, koliko sam razumeo, čovek je tražio gotovo rešenje.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: kako do kontrola?29.10.2002. u 19:18 - pre 226 meseci
Znam da je doomed-u to trebalo za MFC. Ali ako moze da koristi nesto drugo predlazem FLTK. Znam neki ce reci da sam dosadio sa njim, ali evo vam jedan prost primer gde postoji bas ono sto doomed-u treba: http://turing.racasse.se/~dejan/ss/snapshot01.png . Primetite meni sa checkbox-ovima u sebi. Isto tako postoji i listbox sa checkbox-ovima. Oboje su subclassed klase. I oboje naravno postoje i u Windows verziji FLTK-a (koja se najlakse kompajlira u MSVC-u, bas gde treba u ovom slucaju ;)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kako do kontrola?29.10.2002. u 22:33 - pre 226 meseci
ljudi vi ste stvarno lafchine...hvala veliiko...medjutim snasao sam se na drugi nacin...nije da sam ja bas odlucio da se promeni nacin izrade interfejsa vec "gazda"...u svakom slucaju veliko hvala....
nego da li postoji neki zvanican datum kada je ovaj forum poceo da radi? Ovom forumu treba podici spomenik.... :)))
pozdrav svima
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: kako do kontrola?29.10.2002. u 23:38 - pre 226 meseci
Forum cine ljudi koji su na njemu aktivni, ne forum kao forum (sajt). Znaci treba pohvaliti narod koji je proveo sate kucajuci tekstove ovde...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: kako do kontrola?30.10.2002. u 01:23 - pre 226 meseci
of course da ga cine ljudi...ali brate i brzi i ekspeditivni moderatori....cool ste momci
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16161
*.dip0.t-ipconnect.de



+6965 Profil

icon Re: kako do kontrola?30.10.2002. u 07:08 - pre 226 meseci
Citat:
doomed:
bese neka prica da je sef za razvoj kernela OS/2 u IBM-u bio nas covek?


Jeste off-topic, ali ima jedna urbana legenda da su se u USA sastali ljudi iz Motorole, Ericssona i Sony-ja da prave neki posao, i sva trojica nasi ljudi :)) I posle, ericsson pocne da propada :) xexe


DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: kako do kontrola?30.10.2002. u 17:17 - pre 226 meseci
Onda mora da je taj iz Ericsson-a bio neki zestoki nacionalista, pa ova druga dvojica oformili koaliciju... ;)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: kako do kontrola?

[ Pregleda: 5992 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.