Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako brisati files koji su oznaceni u checkbox?

[es] :: PHP :: Kako brisati files koji su oznaceni u checkbox?

[ Pregleda: 1930 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erno
Ernad Besirevic
Graz

Član broj: 56944
Poruke: 261
*.tu-graz.ac.at.



Profil

icon Kako brisati files koji su oznaceni u checkbox?13.01.2006. u 11:24 - pre 193 meseci
pozdrav,

zanima me kako mogu brisati datoteke ciji je naziv sadrzan u imenu checkbox elementa. naime, radi se o tome da sam napravio mali filehandler u kojem korisnici mogu izabrati vise datoteka i obrisati ih odjednom a ne pojedinacno (nesto kao kod INBOX kod maila). u skripti koja koja me ispisuje sve datoteke u trenutnom direktoriju pored imena svake datoteke stoji ispred checkbox i to:

Code:

<input type="checkbox" name="<?=$fileName?>"> $fileName


drugo skripta npr.delete.php je zaduzena da brise datoteke tako sto prima parametar What (delete.php?What=pic.jpg) koji bi dakle oznacavao sta brisati. u slucaju da korisnik brise vise datoteka koje su oznacene u checkbox elementima, ova skripta treba provjeriti POST zahtijeve i na osnovu istih brisati datoteke cija se imena nalaze u imenu checkbox elemenata. nadam se da razumijete sta mislim. hvala puno unapred ;-)
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4385
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Kako brisati files koji su oznaceni u checkbox?13.01.2006. u 19:29 - pre 193 meseci
Samo sam preleteo preko tvog posta ali kontam da ovo trazis:
Code:

<form action="brisi.php" method="post">
<input type="checkbox" name="fajl[]" value="1"><br />
<input type="checkbox" name="fajl[]" value="2"><br />
<input type="checkbox" name="fajl[]" value="3"><br />
<input type="submit" valu="Brisi">
</form>


...gde ti u value svakog checkbox-a pise npr. ID fajl-a

A u brisi.php ces dobiti array "fajl", pa radi sta hoces :)
evo ti primer da vidis da radi sve:
Code:

<?php
print_r($_POST['fajl']);
?>

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

erno
Ernad Besirevic
Graz

Član broj: 56944
Poruke: 261
*.tu-graz.ac.at.



Profil

icon Re: Kako brisati files koji su oznaceni u checkbox?16.01.2006. u 11:04 - pre 193 meseci
Hej hvala puno. mislio sam da kod checkbox elemenata value oznacava checked ili ne. hvala puno ;-)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako brisati files koji su oznaceni u checkbox?

[ Pregleda: 1930 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.