Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Upotreba kljucne reci then

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Upotreba kljucne reci then

[ Pregleda: 3031 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sladjan23
Sladjan Savic
Krusevac

Član broj: 63712
Poruke: 43
213.137.127.*

Sajt: www.rasadniksavic.freeoda..


Profil

icon Upotreba kljucne reci then12.01.2006. u 17:40 - pre 191 meseci
Ja sam pocetnik. 6. sam razred osnovne skole.
Poceo sam sa knjigom Delphi 4. Dosao sam do reci then .
Ovo je u drugom danu, programiranja za 21 dan.
Koristim kompajler Delphi 5.
Kada otkucam if.......then, tada se pojave greske u prozoru za greske:
1) Type of expression must be BOOLEAN.
2) Unit1.pas(33): Statement expected but end of file found
3) Project1.dpr(5): Could not compile used unit 'Unit1.pas'

Moze li neko da mi kaze gde je greska?
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1939
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+478 Profil

icon Re: Upotreba kljucne reci then12.01.2006. u 18:11 - pre 191 meseci
Izmedju if i then treba da se nalazi logicki izraz (koji moze biti tacan i netacan). Ne trebaju one tackice :)

Code:

if 1 = 1 then 

ili
Code:

if 1 = 5 then
 
Odgovor na temu

osmica
Beograd

Član broj: 38009
Poruke: 74
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.imagenedthe.com


Profil

icon Re: Upotreba kljucne reci then12.01.2006. u 22:26 - pre 191 meseci
Evo probaj,za pocetnike je,mozda ce ti pomoci ta knjiga ako je nisi skinuo.Pozzz

http://www.elitesecurity.org/t...amo-malkice-jedna-komanda-kodu

Skini i ovaj tutorial sto ide uz poruku!

[Ovu poruku je menjao osmica dana 12.01.2006. u 23:33 GMT+1]
Ivan :)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Upotreba kljucne reci then13.01.2006. u 08:13 - pre 191 meseci
Code:

...
var br1,br2:integer;
begin
br1:=10;
br2:=5;

if br1>br2 then writeln('Br1 je veci od br2');
{ako je br1 veci od br2 onda ispise "br1 je veci od br2"}



Code:

...
var br1,br2:integer;
begin
br1:=10;
br2:=5;

if br1=br2 then writeln('Br1 i br2 su jednaki!') else
{ako je br1 jednak br2 onda ispisi "br1 i br2 su jednaki", a ako nisu (else), radi se ovaj kod izmedju BEGIN i END koji slijede}
   begin
     if br1>br2 then writeln('Br1 je veci od br2!') else
     {ako je br1 veci od br2 ispisi "br1 je veci od br2", a ako nije ispisi "br2 je veci od br1"}
                          writeln('Br2 je veci od br1!');
   end;


A izmedju IF i THEN mozes koristit i AND,OR,XOR logicke operacije..
Code:

var br1,br2:integer;
begin
br1:=5;
br2:=10;
if (br1>0) and (br1<10) then writeln('Br1 se nalazi u rasponu od 0 do 10!');
{ako je br1 veci od nule i ako je br1 manji od 10 ispisi "....", znaci moraju bit oba uvjeta zadovoljena, ako umjesto AND stavis OR onda moze biti samo jedan zadovoljen, a ako su obadva i onda ce radit, dok ce XOR  radit kolko mi se cini ako je samo jedan od njih zadovoljen, znaci ako su oba zadovoljena XOR nece radit, i ako nije ni jedan zadovoljen XOR nece radit, znaci mora biti ili jedan ili drugi (nisam najsigurniji za ovaj XOR, provjeri jos)}


itd

[Ovu poruku je menjao Passwd dana 13.01.2006. u 09:15 GMT+1]
 
Odgovor na temu

sladjan23
Sladjan Savic
Krusevac

Član broj: 63712
Poruke: 43
*.ptt.yu.

Sajt: www.rasadniksavic.freeoda..


Profil

icon Re: Upotreba kljucne reci then17.01.2006. u 15:12 - pre 190 meseci
Hvala na pomoci. Imam jos jednu molbu:
Kako da napisem kod da kada pritisnem na dugme program brise sve *.mp4 fajlove.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Upotreba kljucne reci then

[ Pregleda: 3031 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.