Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koliko je dobar Crystal Report

[es] :: .NET :: Koliko je dobar Crystal Report

[ Pregleda: 2890 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.net.vip.hr.



Profil

icon Koliko je dobar Crystal Report08.01.2006. u 16:08 - pre 191 meseci
Proučavanjem uputstava Crystal reporta nisam uspio naći riješenje za:
1. Uključivanje istog Reporta u više projekata bez 'ručnog' uključivanja samog reporta čime se generira i nova Wraper klasa, a što znači da u klasi koja čuva reportViewer treba mijenjat 'using' prema novonastalom imenskom prostoru Wraper klase.
2. Ne mogu prikazat sadržaj programske varijable već samo polja datoteka. Tri string varijable mogu 'ugurat' u SummaryInfo, ali datum ili iznos ne.
3. U reportViewer nisam pronašao način da prevedem engleski tekst pr. page i sl.
4. Nisam našao načina da 'vidim' kod koji stoji iza Report1.rpt, dakle mene se ništa ne pita samo da slažem kockice (WYSIWYG) kako mi je propisano.
Pitanje:
Je moja verzija tako loša (integriran u Delphi 2005)
ili je Crystal report tako loš
ili sam ja nešto propustio

Zahvaljujem na komentaru!
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Koliko je dobar Crystal Report08.01.2006. u 21:52 - pre 191 meseci
1. To je resenje je na tebi. Ti dizajniras tvoju aplikaciju pa tako sam i pravis resenja. Jedno od resenja bi moglo biti da lepo kreiras projekat(dll) koji ce samo izvestaje regulisati. Tako bi u jednom namespace-u imao sve izvestaje. Posle dodas referencu na taj projekat i pozivas izvestaj koji ti je potreban i tako za svaki sledeci projekat ukoliko ih ima.

2. Kreiraj parametre u izvestaju pa im vrednosti prosledi programski.

3. Na koji tekst mislis? Na izvestaju mozes sve postaviti kako ti zelis. Postavi konkretno problem.

4. Na koji kod mislis? Ne ocekujes valda da vidis kod kao kod recimo windows forms designer-a (mada bilo bi lepo :) ). Imas i ovako dosta veliku slobodu. Pogledaj samo property i metode koje ima reportdocument i bice ti sve jasno.

5. A da, nema 5 :) Nego ti kazes da imas Crystal uz Delphi 2005 koji je pretpostavljam isti (ili priblizno isti) kao i onaj u VS 2005, znaci trebalo bi da je sve isto.
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Koliko je dobar Crystal Report09.01.2006. u 17:05 - pre 191 meseci
1. Report.dll je zanimljiva idea i vjerojatno ću je ukoristit
2. Kako text (više linija) iz textBoxa koji se upisuje u WinFormi prenijet u
CrystalReport - textBox nije povezan sa poljem datoteke.
3. ReportViewer je dizajniran za englesko govorno područje, dali postoji
mogućnost da se prevede, i da se makne onat 'tab' MainReport

Drago mi je da CR netko brani, jer mi je to alat za naredno razdoblje -
a valja ću i ja dostić tu fazu
 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
*.smin.sezampro.yu.



+6 Profil

icon Re: Koliko je dobar Crystal Report09.01.2006. u 19:24 - pre 191 meseci

2. Dim txtObj As CrystalDecisions.CrystalReports.Engine.TextObject
txtObj = ReportDocument.ReportDefinition.ReportObjects("ime_text_boxa_na_crystal_reportu")
txtobj.Text="koji hoces text"

3. pogledaj System.Globalization.CultureInfo, a tab 'MainReport' mislim da ne moze se skine ali moze da mu se promeni naziv (ides u petlji for each control i onda promenis naziv)

pozdrav Željko
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Koliko je dobar Crystal Report10.01.2006. u 09:46 - pre 191 meseci
> txtObj > ReportDocument.ReportDefinition.ReportObjects("ime_text_boxa_na_crystal_reportu")
> txtobj.Text="koji hoces text"

Imam osjećaj da meni nešto fali?
Kako naći "ime_text_boxa_na_crystal_reportu" naime meni Object Inspector ne
reagira na objekt unutar Report1.rpt, a iz diskusije ispada kao trebao bi.
Je li to to i kako ispravit
 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
*.smin.sezampro.yu.



+6 Profil

icon Re: Koliko je dobar Crystal Report11.01.2006. u 19:18 - pre 190 meseci

Citat:
Kako naći "ime_text_boxa_na_crystal_reportu"


Kad pravis report ti dajes ime text_box-u, znaci na samom report-u desni klik 'Insert->Text Object', po default-u ime prvog text box-a na report-u je 'Text1'.
Zatim u taj text box iz code upises sta hoces na gore opisani nacin.

pozdrav Željko

 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Koliko je dobar Crystal Report12.01.2006. u 12:30 - pre 190 meseci
Željko zahvaljujem! puno si mi pomogao

Ostaje pitanje?
Dali Crystal uz Delphi 2005 ima vezu sa Objekt Inspectorom (i context
Helpom) za 'označeni' objekt na reportu ili u mojoj instalaciji nešto ne
valja, jer ja toga nemem. Nije baš jednostavno na slijepo gađat koji broj
nosi neki TextObjekt (ili bilo koji drugi ReportObject), u masi takvih, kako
bi mu izmjenio neko svojstvo.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Koliko je dobar Crystal Report

[ Pregleda: 2890 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.