Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ADOTable - mala pomoc?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ADOTable - mala pomoc?

[ Pregleda: 2030 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon ADOTable - mala pomoc?08.01.2006. u 13:41 - pre 199 meseci
Preko ADOTable1 sam aplikaciju spojio sa BP i tabelom.
Filtriranje sam odradio:

Code:
ADOTable1.Filter := 'Prezime = ' + QuotedStr(Edit1.Text);
         ADOTable1.Filtered := true;


znaci filtrira se uneto prezime. Kako bih mogao odraditi da se
isfiltriraju sva imena za odredjeno slovo. Npr. kad unesem "N"
da se isfiltriraju sva lica cije prezime pocinje na "N"?!

Kako izvrsiti sortiranje podataka po abecednom redosledu u
npr. koloni "Prezime"? (ADOTable je u pitanju)

Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Re: ADOTable - mala pomoc?08.01.2006. u 19:56 - pre 199 meseci
Moze li mi neko pomoci da resim ovaj problem?
Da li postoji neki nacin da se to odradi a da nije u
pitanju Query i SQL upit?!

[Ovu poruku je menjao loshmiscg dana 09.01.2006. u 16:26 GMT+1]
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: ADOTable - mala pomoc?09.01.2006. u 17:19 - pre 199 meseci
Nisam probao, ali mislim da bi ovo trebalo da radi:

1. Za filtriranje koristi LIKE operator. Mislim da moze da se koristi u filter property-u.
Code:
ADOTable1.Filter := 'Prezime LIKE ' + QuotedStr('N%');
ADOTable1.Filtered := true;

Mislim da je kod ADO wildchar za vise karaktera %, a za jedan karakter _, ali ako tako nece onda probaj standardne wildchar karaktere (* i ?).

2. Za sortiranje imas proceduru Sort.
Code:
ADOTable1.Sort('Prezime');


P.S.
Ovo pisem iz glave pa mozda ima neku greskicu... pogledaj u Help-u ako sam negde pogresio.
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Re: ADOTable - mala pomoc?09.01.2006. u 23:31 - pre 199 meseci
Hvala, druze, uspeo sam resiti problem uz male izmene,
ali u globalu si mi pomogao.

Izmene za filtriranje po odredjenom slovu, ukljucio sam i Edit1:

Code:
ADOTable1.Filter := 'Prezime LIKE ' + QuotedStr(Edit1.Text + '%');
    ADOTable1.Filtered := true;


Izmene za sortiranje:

Code:
ADOTable1.Sort:= 'Prezime ASC';

Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ADOTable - mala pomoc?

[ Pregleda: 2030 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.