Moram da priznam da sam ovu formulu prvi put video ovde na forumu, tako da ne mogu lako da ti resim problem. Ali da sam na tvom mestu,
prvo: nasao bih udzbenik za ETF "Osnovi tehnicke akustike" dr Husnije Kurtovic, u izdanju Naucne Knjige, mislim da tamo ima nesto detaljnije o mikrofonima,
drugo: napravio bih set probnih vrednosti za Cm i Rm koje bi se razlikovale za po red velicina i probao sa njima.
Probao bih da eliminisem nerealno velike ili male vrednosti. Na primer, membrana mikrofona je vrlo "nezna" i relativno mala sila izaziva relativno veliki otklon, jer kada se projektuje mikrofon, verovatno je cilj da bude dovoljno osetljiv i da ima veliku dinamiku, sto se prevodi u lako pomeranje i veliki "hod" membrane (nekoliko mm). Po mom osecaju, za dinamicke mikrofonske kapisle koje sam kvario

, tezina od nekoliko grama, tj. sila F=m*g od m[gramima] *(10^-3 kg/g) * 9,81m/(s^2) , bi trebala da izazove pun otklon membrane. Znaci, Cm bi trebalo da bude negde oko:
(Xm[g]*10^-3*9,81) N/ Yx[mm](10^-3)m = (Xm/Yx) * 9,81 [N/m].
Ako uzmes da su Xm i Yx "otprilike" iste i da je 9,81 "otprilike" 10, ostaje ti da probas sa vrednostima Cm negde oko 10 N/m ( manje / vise )
To sto su ti oscilacije vrlo prigusene moze da znaci da si stavio preveliku vrednost za Rm. Rm je otpor vazduha, cim se sila otpora dobija mnozenjem sa brzinom membrane, a to znaci da zavisi od povrsine i oblika membrane ( uzmi na primer da je ravna ploca )
Opet, mozes da zamislis, kada bi zalepio plocicu od (jednog do) nekoliko kvadratnih santimetara na jagodicu prsta i drzao ruku ispruzenu kroz prozor automobila pri nekoj brzini, tako da je povrsina plocice okrenuta u pravcu kretanja, koliku bi "tezinu" osecao da ti pritiska prst. Ovo necu ni da pokusavam da izracunavam, mislim da si ukapirao rezon za "ofrlje" fizicke velicine
Naravno, posle svega ti preostaje da opet napravis niz vrednosti od za red velicine manje do za red velicine vece i da probas sa svim kombinacijama.
Konacno, ako ti nije odnekud samo palo na pamet da simuliras mikrofone, zasto ne zatrazis egzemplarne vrednosti za Rm i Cm od onog ko ti je dao to da uradis?