Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

.NET Remoting problem !?

[es] :: .NET :: .NET Remoting problem !?

[ Pregleda: 2040 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dr.AgOlO
Milan D.
MunZe

Član broj: 16417
Poruke: 95
194.106.165.*



Profil

icon .NET Remoting problem !?01.01.2006. u 20:37 - pre 199 meseci
Pozdrav svima Srecna Nova godina :))
imam mali problem naime,
trebam za seminarski da uradim clent-server aplikaciju uz pomoc .net remoting-a.
Pokusacu da opisem problem.
Imam dve klase Clan i Clanarina. Obe nasledjuju MarshalByRefObject klasu ... i server je napravljen. Sve je ok. Ali problem nastaje kod klijenta. On tj. interfejs i kontroler interfejsa koji su na strani klijenta imaju referencu na dll fajlove Clan.dll, Clanarina.dll. Problem nastane kada pokusam da pozovem recimo metodu uplatiClanarinu u klasi Clan i kao paramtar prenosim bilo sta sem prostog tipa podatka.
npr.
Code:

// pojednostavljen slucaj

Clan clan = new Clan();
Clanarina clanarina = new Clanarina(500);
clan.uplatiClanarinu(clanarina);


Kapiram da trebam da izvrsim Serijalizaciju objekata koje saljem kao parametre ali kako ???
U sustini hocu da pozovem neku metodu iz klase koja se nalazi na serveru (Clan), pri tom joj prosledjujuci kao parametar objekat klase koja se takodje nalazi na serveru (Clanarina). Uz to da objekat koji sam prosledio treba da sacuva sve promene koje su mu se desile na serveru.

Hvala unapred!

Poz.
 
Odgovor na temu

sasadom
Sasa Domazetovic
Svuda gde sam trenutno
Beograd

Član broj: 79538
Poruke: 13
*.migcomputers.co.yu.

Sajt: www.SasaPress.com


Profil

icon Re: .NET Remoting problem !?02.01.2006. u 22:32 - pre 199 meseci
Uh, nije to tako, al' da probam da ti kazem nesto:
1. Klasa Clan mora "videti" klasu "Clanarina" na bilo koji nacin da bi objekat Clanarina prosledio u klasu Clan.
2. Serialize se ne odnosi na prenos objekata izmedju dve klase, vec na prenos podataka, POMOCU NEKOG INTERFEJSA, sa jednog mesta na drugi - sa racunara na racunar (koristeci Winsocket) ili obican upis u fajl.
3. Za slozene tipove - MOZES SAMO PRENETI POKAZIVAC I TO GLOBALAN, ...
IMA TU JOS MNOGO TOGA, ...
 
Odgovor na temu

dr.AgOlO
Milan D.
MunZe

Član broj: 16417
Poruke: 95
*.beotel.net.



Profil

icon Re: .NET Remoting problem !?03.01.2006. u 12:46 - pre 199 meseci
Hvala, na odgovoru. U medjuvremenu sam resio problem.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Remoting problem !?

[ Pregleda: 2040 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.