Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP

[es] :: .NET :: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP

[ Pregleda: 3195 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

majarenic
Novi Sad

Član broj: 75072
Poruke: 7
*.sbb.co.yu.



Profil

icon pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP28.12.2005. u 11:52 - pre 221 meseci
Potrebno mi je da aplikacija cita fajlove iz jednog serverskog foldera left_side:

string path = @"d:\intranet\images\left_side";
string[] dirs = Directory.GetFiles(path);
ArrayList FileElem = new ArrayList();
foreach (string dir in dirs)
{
FileElem.Add(dir);

}

Kada to radim na serveru sve je u redu, medjutim kada se pristupa sa nekog drugog racunara ostaje putanja path = @"d:\intranet\images\left_side";
i javlja se greska jer ne cita sa servera nego sa d: lokalnog racunara.

Kada mu stavim:
path = "http://" + Request.ServerVariables["SERVER_NAME"]+ @"/images/left_side";

dobijem gresku "URI format are not supported".

Kako treba postaviti putanju da i na serverskoj i lokalnoj masini path bude odgovarajuci tako da mogu da se citaju sadrzaji odgovarajuceg direktorijuma.



 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+710 Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP28.12.2005. u 12:36 - pre 221 meseci
A odakle ti ideja da može tek tako HTTP-om da se pristupi fizičkom direktorijumu na serveru?
 
Odgovor na temu

majarenic
Novi Sad

Član broj: 75072
Poruke: 7
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP28.12.2005. u 12:48 - pre 221 meseci
Ne treba mi fizicki pristup nego ne znam kako da mu podesim putanju tako da kada se pristupa sa drugog racunara, a ne serverskoj ima aplikacija mogucnost da cita ia odgovarajuceg serverskof fajla.Tj. ne znam kako treba da se podesi UCI format putanje!
 
Odgovor na temu

havramm
Miroslav Havram
Software Developer / Engineer
Beograd

Član broj: 4603
Poruke: 255
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP28.12.2005. u 13:57 - pre 221 meseci
Code:
Server.MapPath(putanja_na_serveru)

Primer:

Code:
wwwroot
|
|-App
   |
   |-SomeFiles
      |
      |-File1.txt


U aplikaciji App fajlu File1.txt ces pristupiti kao
Code:
string filePath = Server.MapPath(@"SomeFiles\File1.txt")

If it's a girl then they're gonna call it Sigourney, after an actress. If it's a boy, then they're gonna call it Rodney, after Dave!
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.fiberop.matgnet.com.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP29.12.2005. u 09:24 - pre 221 meseci
Da ne mislis na URI tipa \\hostname\sharedfolder ?
Samo taj host mora da ima taj folder sherovan

[Ovu poruku je menjao dusty dana 29.12.2005. u 10:25 GMT+1]
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

majarenic
Novi Sad

Član broj: 75072
Poruke: 7
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP29.12.2005. u 10:03 - pre 221 meseci
Treba mi mogucnost da aplikacija ima mogucnost pristupanja. tj. otvaranja foldera koji se nalazi na serverskom racunaru
path = d:\images\levo
u kome se nalaze slike koje ja posle smestam u niz i vrsim rand. Problem je sto kada se pristupi sa nekog drugog racunara putanja do tog foldera bi bila
path = http://servername/images/levo
ali
niz = Directory.GetFiles(path)
javi gresku "URI formats are not sopported"
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+710 Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP29.12.2005. u 10:54 - pre 221 meseci
Napiši pre svega da li je u pitanju veb ili windows aplikacija.
 
Odgovor na temu

majarenic
Novi Sad

Član broj: 75072
Poruke: 7
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP29.12.2005. u 11:04 - pre 221 meseci
Intranet aplikacija!(Web)
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+710 Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP29.12.2005. u 11:18 - pre 221 meseci
Dakle, ovako: kod veb aplikacije, aplikacija se izvršava na serveru, a klijenti su veb brauzeri. Ako iz veb aplikacije želiš da pristupiš direktorijumu na nekom drugom računaru, imaš nekoliko mogućnosti:
1) šeruješ taj direktorijum na ciljnom računaru i pristupaš mu iz aplikacije onako kako je dusty rekao, ili ga lokalno mapiraš kao mrežni disk
2) na ciljnom računaru imaš instaliran npr. FTP server i veb aplikacija mu pristupa kao FTP klijent
3) koristiš HTTP ekstenzije WebDav ili FrontPage Server Extensions


[Ovu poruku je menjao jablan dana 29.12.2005. u 12:21 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP29.12.2005. u 13:16 - pre 221 meseci
Ako se te slike nalaze na istom serveru kao i tvoja aplikacija onda

Server.MapPath("slike/slika.jpg");

ako nisu onda ono sto ti je jablan rekao...
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

majstor_01

Član broj: 60008
Poruke: 63
*.air.my-its.net.



Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP01.01.2006. u 11:04 - pre 221 meseci
GetFiles and GetDirectories
Ne radi na URI ju (http i sl.) , samo na masini ili mrezi. Ako radis na mrezi ides \\server\share.
 
Odgovor na temu

majarenic
Novi Sad

Član broj: 75072
Poruke: 7
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP09.01.2006. u 14:46 - pre 220 meseci
Hvala puno na ponudjenim resenjima, bilo je neophodno i dovoljno da se uradi sharing tog foldera na serveru.

Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: pristupanje direktorijumu na serveru kroz HTTP

[ Pregleda: 3195 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.