Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izvrsavanje fajlova na serveru!?

[es] :: PHP :: Izvrsavanje fajlova na serveru!?

[ Pregleda: 3438 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 13:03 - pre 192 meseci
Napravio sam upload fajlova i naravno listu uploadovanih.

Svaki fajl je neki link. Znaci kad neko klikne na uploadovan fajl on ide na adresu: http://sajt.com/data/uploads/fajl.php

E sad je problem sgto on taj fajl izvrsi na serveru.

Moze li mi neko pomoci da uradim da se fajl automatski downloaduje, a ne izvrsi na serveru?

Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
195.252.64.*

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 13:34 - pre 192 meseci
Moze, napravis malu skriptu skrpta.php. Ta skripta naka ti ispucava ove php fajlove, a ne da ih izvrsava. Za to ispucavanje posjeti php maunal i gledaj kljucnu rec: header, header type i content.

Ako ti i dalje ne bude jasno, reci.
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 13:36 - pre 192 meseci
Izvini, ali mi nije bas jasno.Sad cu da pogledam php manual, ali moim te ,a ko hoces sad da mi napises o parce koda, da se ne mucim...tolko mnogo oko toga.

Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 13:39 - pre 192 meseci
Nisam pronasao, ako moze objasnjenje?
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.in.is.

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 14:07 - pre 192 meseci
Pa naravno da nisi pronasao kada si trazio SAMO TRI MINUTA.

Ako se uploaduju php skripte, gledaj da ih na serveru sacuvas kao obicne txt fajlove (tipa fajl.php.txt) te ih tako i prikazuj korisnicima. Tako se te skripte nece izvrsavati a korisnici ce bez problema moci da ih skinu.


Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 14:15 - pre 192 meseci
Opis header() funkcije koju ti je ZiDoo dao:
Citat:

If you want the user to be prompted to save the data you are sending, such as a generated PDF file, you can use the Content-Disposition header to supply a recommended filename and force the browser to display the save dialog.

<?php
// We'll be outputting a PDF
header('Content-type: application/pdf');

// It will be called downloaded.pdf
header('Content-Disposition: attachment; filename="downloaded.pdf"');

// The PDF source is in original.pdf
readfile('original.pdf');
?>

mislim, stvarno...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 14:51 - pre 192 meseci
A to sam i nasao, ali nisam znao da je to to...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 19:48 - pre 192 meseci
Sad jos jedan problem.

Taj kod ne radi. Ponovo se izvrsava skript.

Meni nije potrebno samo za php fajlove vec i za text fajlove i ostale...

Pa jel ima neko resenje?
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?29.11.2004. u 21:08 - pre 192 meseci
Code:

<?php

$file = '/path/blabla.php';

header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename='. basename($file));
header('Content-Length: '. filesize($file));

readfile($file); 

?>

no comment...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teleklik.net.

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?30.11.2004. u 00:09 - pre 192 meseci
@set_X jebiga dao sam ti dovoljno da uradis nesto ako zelis. Jebiga necu ti ja pisati code...
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
213.244.208.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?30.11.2004. u 05:53 - pre 192 meseci
Onaj kod izgleda da radi samo za jedan fajl.

Kad stavim $file = "$val"; //gde je $val lista fajla

Nista se ne dogadja...ponovo se izvrsava...
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teleklik.net.

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?30.11.2004. u 06:33 - pre 192 meseci
Citat:
set_X: Onaj kod izgleda da radi samo za jedan fajl.

Kad stavim $file = "$val"; //gde je $val lista fajla

Nista se ne dogadja...ponovo se izvrsava...


Pa pobogu naravno da se ne dešava. Mislim da si pročito code možda bi znao šta ti valja činiti.

Ne znam da li si razmišljo o tome da $file varijablu puniš preko $GET metode tipa $fajl = $_GET['file'], pa da skriptu pozivaš u browseru sa http://domen.neki.tvoj/phpskripta.php?file=imefajla.php

phpskripta.php - skirpa o kojoj mi tebi sada besjedimo
imefajla.php - skripta koja se downloduje
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?30.11.2004. u 07:28 - pre 192 meseci
ovo postaje tragikomicno :)

@set_X: najtoplije ti preporucujem da sednes, procitas neke tutorijale o php-u ili neku knjigu. Po gomili podpitanja koju postavljas za ovako jednostavne probleme mogu se zakljuciti samo 2 stvari: ili te mrzi da ukljucis mozak ili ..... bolje da ne kazem.

a sto se tice ovoga:
Citat:
set_X: Sad cu da pogledam php manual, ali moim te ,a ko hoces sad da mi napises o parce koda, da se ne mucim...

samo napred, bas me zanima dokle ce ti ovde na es-u ljudi sazvakavati ovako trivijalne stvari...ja vise necu...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?30.11.2004. u 10:27 - pre 192 meseci
Mislim, ukoliko imaš upload direktorijum kome se može direktno pristupiti, onda bolje da zaboraviš na sve savete koje si dobio u ovoj temi jer jednostavno, nisu od pomoći.

Ako ti meni omogućiš upload u taj javni direktorijum i ja fajl <?php phpinfo(); ?> phpinfo.php dignem na tvoj server, normalno je da će mi http://filipc.trap17.com/psite/data/uploads/phpinfo.php trčati lepo.

Ti možeš da napraviš poseban skript kojim bi trebalo da se vrši download svih fajlova, ali dogod im se može direktno pristupiti,... jedino da preimenuješ ekstenziju fajla u .txt ko što reče Alex.

Ideja downloada je da bude organizovan kroz program (ono s hederima), ali je osnovno da skloniš podatke, fajlove, na neko sigurnije mesto.
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
213.244.208.*



Profil

icon Re: Izvrsavanje fajlova na serveru!?30.11.2004. u 11:50 - pre 192 meseci
Citat:
boccio:

@set_X: najtoplije ti preporucujem da sednes, procitas neke tutorijale o php-u ili neku knjigu.


Procitao sam knjigu i nekoliko tutorijala, ali sam se nesto zbunio oko ovoga...

Stavio sam da kad se uploaduje fajl prebaci ekstenziju u txt ali ponovo zeza.Inace sad cu ponovo da to pokusam.

Zidoo, hvala sad cu dca pokusam.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Izvrsavanje fajlova na serveru!?

[ Pregleda: 3438 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.