Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

mySQL i php u DRW mx

[es] :: MySQL :: mySQL i php u DRW mx

[ Pregleda: 1802 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miff_za
Bor

Član broj: 69967
Poruke: 17
212.200.97.*

Sajt: www.miffmedia.co.sr


Profil

icon mySQL i php u DRW mx18.12.2005. u 21:42 - pre 204 meseci
Molim vas da mi neko pomogne vec tri veceri ludim
Problem je mozda prost ali ja ga ne mogu resiti...
Naime, kako da nateram mysql da sabira??!Iz php forme (tj.HTML) ubacujem dve varijable ili vise nebitno i one se pamte u bazu u tabeli tb_a(recimo) u tabeli imam 4 polja id;varA;varB i sumu( A+B) a tu je i problem to nikako nece da se desava sa mojim slucajem probao sam sa ovim ali mi neide ,da li postoji drugo resenje
Code:

<form action="" method="post" name="form1">
     <p>
         <input name="vred_a" type="text" id="vred_a">
     </p>
        <p>Unesi B </p>
        <p>
          <input name="vred_b" type="text" id="vred_b"> 
        </p> 
        <?php
                        $vr_a = "FORM1.vred_a";
                $vr_b = "FORM1.vred_b";
                
                function Suma(){
                 $GLOBALS["vr_s"] = $GLOBALS["vr_a"]+ $GLOBALS["vr_b"];
                 }
                 Suma();
                  $_POST ['vr_s'];
            ?> 
        <p>
          <input type="submit" name="Submit" value="Submit"> 
        </p>
      </form>

Takodje sam probao sa query-jem iz dreamW tj Recordset >> Advanced pa tamo
SELECT vrednost_a + vrednost_b AS suma_i ....
Ali ni to ne pali izracunava samo prvi slog u tabeli tj. id=1?
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net.

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: mySQL i php u DRW mx19.12.2005. u 09:33 - pre 204 meseci
Ili je ovo tu Advenced ili nema bas neke veze sa phpom. U svakom slucaju evo PHP coda koja sabira podatke iz te tvoje forme:

Code:

<?php

function sum($x, $y)
{
     $z = $x + $y;
     return($z);
}

$vred_a = $_GET['vred_a'];
$vred_b = $_GET['vred_b'];

print sum($vred_a, $vred_b);

?>


I da razjasnim jos neke stvari:
Forma pripada HTMLu
PHP sabira
mySQL je baza podataka, koja moze sabirati ali joj je primarna funkcija ipak cuvanje fino slozenih podataka.

Vise i Apache, PHP, mySQL modelu mozes naci na wikipediji a i na ESu ima vazda.

[Ovu poruku je menjao dr ZiDoo dana 19.12.2005. u 10:36 GMT+1]
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

miff_za
Bor

Član broj: 69967
Poruke: 17
212.200.97.*

Sajt: www.miffmedia.co.sr


Profil

icon Re: mySQL i php u DRW mx19.12.2005. u 19:56 - pre 204 meseci
Probacu sa ovim Hvala!
 
Odgovor na temu

miff_za
Bor

Član broj: 69967
Poruke: 17
212.200.97.*

Sajt: www.miffmedia.co.sr


Profil

icon Re: mySQL i php u DRW mx20.12.2005. u 19:22 - pre 204 meseci
Eh ,a kako da sada rezultat toga stavim u bazu!
U bazi imam tabelu u tabeli = id;vrednostA;vrednostB i suma
a suma samo za taj id

[Ovu poruku je menjao miff_za dana 20.12.2005. u 20:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.pat-pool.le.sbb.co.yu.

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: mySQL i php u DRW mx20.12.2005. u 19:47 - pre 204 meseci
http://www.w3schools.com/sql

i ako onda ne budes mogao... ne zasluzujes da ti se odgovori ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: mySQL i php u DRW mx

[ Pregleda: 1802 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.