Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako upravljati na LPT1 ili COM1 u Visual Basicu ali direktno bez pravljenja dll fajla u Visual C++?

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako upravljati na LPT1 ili COM1 u Visual Basicu ali direktno bez pravljenja dll fajla u Visual C++?

[ Pregleda: 3910 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

šuzgas

Član broj: 5763
Poruke: 2
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Kako upravljati na LPT1 ili COM1 u Visual Basicu ali direktno bez pravljenja dll fajla u Visual C++?13.10.2002. u 15:01 - pre 228 meseci
Znam kako upravljati sa interfejsom na lpt1 preko dll iz c-a ali kako direktno omogućiti komunikaciju?Kako uopće otvoriti port u """VISUAL C++""" kad on ne sadrži "#include<dos.h> i #pc.h " datoteke, naravno stalno mi javlja grešku da nemože kompajlirati, a na netu se stalno objavljuje sa tim predprocesorskim naredbama.To je vjerojatno za borland c, ali mene zanima u Visual ceu.


poruka moderatora :
Ova tema premestena je iz foruma elektronika

 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako upravljati na LPT1 ili COM1 u Visual Basicu ali direktno bez pravljenja dll fajla u Visual C++?13.10.2002. u 18:25 - pre 228 meseci
Ja bih samo da iskomentarisem ovo "To je vjerojatno za borland c" - ne dos.h je jos jedna od velikih Micro$oft domisljatosti. Borland, Watcom, Symantec , svi njihovi kompajleri sa sobom donose i dos.h jer to je bilo nekada standard. Ja mislim zbog povratne kompatibilnosti to jos uvek stoji u svakom kompajleru za Windows.

Tebi to garant ne radi jer nisi u svom projektu dao odgovarajucu putanju (-I fleg), pa on ne zna gde da pronadje dos.h .

P.S. Mogao bi makar dan ovde pejstujes sta ti kaze kompajler kada pokusas da kompajliras, ovako samo mozemo da nagadjamo!
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

headstrong
IT Sektor
SCG

Član broj: 5194
Poruke: 40
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Kako upravljati na LPT1 ili COM1 u Visual Basicu ali direktno bez pravljenja dll fajla u Visual C++?17.10.2002. u 18:26 - pre 228 meseci
Što se tiče serijskih portova, u svim savremenim verzijama Windows-a (nisam siguran za one pre Win95) je sve dobro pokriveno API funkcijama. Čini mi se da imaš i solidne OCX-ove za COM portove. Sve što ti treba je MSDN i par sati proučavanja.
S druge strane LPT se može predstaviti kao 3 porta u I/O mapi (ako se radi o SPP-u), i sve zavisi od toga šta želiš da radiš sa njim. Ne postoji drajver ni u jednoj Win verziji koji će ti dozvoliti da se igraš sa bitovima na LPT-u pa shodno tome ni jedna API f-ja ili OCX. U Win9x (uključujući i ME) ti niko ne brani da pristupaš direktno I/O mapi iz korisničkog nivoa, ali na NT sistemima je to zabranjeno (osim ako znaš da pristupiš I/O permision bit-mapi, ali to je opasna rabota, pa se nećemo upuštati baš toliko).
Iz VB-a mislim da nikako ne možeš pristupiti direktno I/O portovima, ali u C-u (baš svi kompajleri) je dozvoljeno malo asemblera, pa samo treba da dodaš:
__asm {
mov dx, port_addr
mov al, port_data
out dx, al
}

ili
__asm {
mov dx, port_addr
in ax, dx // nemoj da te čudi 16-bitna vrednost, brža je instrukcija
mov port_data, al
}
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako upravljati na LPT1 ili COM1 u Visual Basicu ali direktno bez pravljenja dll fajla u Visual C++?

[ Pregleda: 3910 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.