Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kreiranje izvestaja u VB 6.0

[es] :: Visual Basic 6 :: Kreiranje izvestaja u VB 6.0

[ Pregleda: 4315 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Kreiranje izvestaja u VB 6.003.07.2002. u 08:18 - pre 241 meseci
Pozdrav
U Visual Basicu 6. Mogu li da dinamicki kreiram SQL upit (Na osnovu nekih variabli iz forme programa) i proslijedim ga DataEnviroment-u ili Direktno izvjestaju?

[Ovu poruku je menjao jc denton dana 04.07.2002 u 02:01 AM GMT]
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: VB603.07.2002. u 15:25 - pre 241 meseci
Jel mozes malo bolje da objasnis,
nisam te bas razumeo.
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: VB603.07.2002. u 15:59 - pre 241 meseci
Citat:
Krsta:
Jel mozes malo bolje da objasnis,
nisam te bas razumeo.


Ocu da dinamicki generisem izvjestaje. Ako je moguce da nekako rezultate iz nekog data grida samo prosledim izvjestaju i da mi ih on odstampa.

Znam kako da kreiram izvjestaj ali samo da mu odmah definisem SQL upit i to je to.

Meni konkretno trebaju izvjestaji za trenutni mjesec. Dakle kako da izvjestaju prosledim upit kao sto je ovaj:

"SELECT * FROm Uplate WHERE Mjesec=" & strMjesec
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Kreiranje izvestaja u VB 6.004.07.2002. u 01:48 - pre 241 meseci
A, u cemu to hoces da ih kreiras?
Data Report?
CR?

fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: VB604.07.2002. u 03:41 - pre 241 meseci
Kad kazes izvestaj, ako mislis na Crystal Report,
mislim da mozes sa naredbom
Report1.SelectionFormula = "{nalog.id}=" + txtNesto.Text + "",
otprilike je ovako nesto, nisam siguran, probaj.

A, ako oces bez CR-a
Prvo izvrsis select upit pa onda stampas.

Dim i As Integer
'stampa header
Printer.Print "kontakt"
'prolazi kroz sve rekorde
For i = 1 To Data1.Recordset.RecordCount
'Stampa praznu liniju
Printer.Print
'Stampa informacije za trenutni rekord
Printer.Print "Ime: " & txtIme.text
Printer.Print "Kompanija: " & txtKomp.text
Next i
'Kraj stampe
Printer.EndDoc

Stim da je txtIme.text vezano u bazi na ime, itd...

Nadam se da ce ovo bar nesto da ti zavrsi...

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: VB604.07.2002. u 06:50 - pre 241 meseci
Ok, samo, ne postoji (bar mi je alat ne ponudi) metod print za Priner objekat.


Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Kreiranje izvestaja u VB 6.004.07.2002. u 07:36 - pre 241 meseci
Pa da. Print nije u listi metoda, kao sto nije ni u listi za PictureBox recimo.

Pogledaj ovu temu, imash tu neki kod koji moze da pomogne kod stampanja izvestaja pomocu Print metode :

http://www.elitesecurity.org/tema.php?TopicID=6523

pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

DjordjeRd
Đorđe Radomirović
Kablovski pristupni uređaji, Telekom
Srbija
NP, 43.1370N, 20.5120E

Član broj: 1412
Poruke: 574
*.telekom.yu

Sajt: picasaweb.google.com/djor..


+4 Profil

icon Re: Kreiranje izvestaja u VB 6.027.07.2002. u 11:50 - pre 241 meseci
Evo dela koda za VBA:

For ptrListinga = 0 To BrojListinga - 1
GdeJe = "NUMpretplatnika='" + SukcesivniTabela(0, ptrListinga) + "'"
DoCmd.OpenReport "Listing", acViewNormal, , GdeJe
Next ptrListinga

c000 lda #$33
c002 sta $0400
c005 lda #$37
c007 sta $0401
c00a lda #$21
c00c sta $0402
c00f rts

sys 49152
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kreiranje izvestaja u VB 6.0

[ Pregleda: 4315 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.