Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ASP I ĆIRILICA

[es] :: Visual Basic 6 :: ASP I ĆIRILICA

[ Pregleda: 8799 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pzivic

Član broj: 5773
Poruke: 9
*.161.EUnet.yu



Profil

icon ASP I ĆIRILICA13.10.2002. u 13:09 - pre 232 meseci
Šta sa ćirilicom na interentu? HTML još i može a kako bismo mogli da nateramo ASP da uradi isto a da ne izgubimo podrški za YU latinicu?
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
*.yubc.net

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA13.10.2002. u 13:28 - pre 232 meseci
Lako. Koristi Unicode (UTF-8).
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

pzivic

Član broj: 5773
Poruke: 9
*.232.EUnet.yu



Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA13.10.2002. u 17:50 - pre 232 meseci
<meta http-equiv="Content-Language" content="sr">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Ako stavim
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=1251" />

i podesim Windows XP Regional setting na Serbian Cyrilic radi ćirilica a latinica bez naših slova.

Ja bih voleo da meštam ćirilicu i latinicu. Nažalost od charset=utf-8" dobijam kuke i kvake, možda negde grešim.
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA13.10.2002. u 20:52 - pre 232 meseci
Sto posto da grešiš negde. Npr. moj wej sajt je bio u ćirilici i sve je bilo sa UTF 8 i ljudi su me zvali kuci i na mobilni i govorili da ne znaju kako da poprave web sajt. E sad najbolje bi ti bilo da na browseru ukucaš da čita Automatski koji sajt naleti da mu dadne taj encoding. Ponekad to ne radi pa moraš da prebaciš sam na UNICODE UTF-8.

Zašto većina sajtova koristi windows-1250 i onda rade sa copy paste, ne znam, pogledajte sledece sajtove.

http://www.united-force.org
http://www.rtrs-bl.com

Obadva sajta su radjena u Ćirilici ali nijedan nije u unicode enkodingu. Zašto, zato što imaš milion seljaka koji ne znaju da urade

View -> Encoding ->Unicode(UTF-8)

 
Odgovor na temu

pzivic

Član broj: 5773
Poruke: 9
62.193.132.*



Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA13.10.2002. u 21:21 - pre 232 meseci
Ne znam da li se razumemo nemam nikakvih problema sa čistim HTML kodom imam problema samo sa ASP segmetima gde se vraćaju podaci iz Access 2000 baze (isto se dešava i sa SQL 2000 bazom). Verujem da je problem sa ADO konekcijom.

SQLCon.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=Dunav.mdb;Persist Security Info=False;Locale Identifier=3098;"

u asp stranama svakako imam sledeće

<meta http-equiv="Content-Language" content="sr">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

Umesto ćirilićnih znakova dobijam znakove pitanja :(

Pogledaću linkove koja ste ovde stavili.




 
Odgovor na temu

pzivic

Član broj: 5773
Poruke: 9
62.193.132.*



Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA13.10.2002. u 21:30 - pre 232 meseci
http://www.rtrs-bl.com ima html strane i ćirilicu vidim ali samo sa encoding Cyrillic (Windows) - kao unicode utf-8 vidim kuke i kvake. U pitanju je Windows XP i IE6.0
 
Odgovor na temu

Mihailo
Mihailo Đorić

Član broj: 1016
Poruke: 2875
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA14.10.2002. u 00:00 - pre 232 meseci
A kako su definisana polja u bazi? Za Unicode mora biti nchar, nvarchar ili ntext.
 
Odgovor na temu

pzivic

Član broj: 5773
Poruke: 9
62.193.132.*



Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA14.10.2002. u 02:45 - pre 232 meseci
U SQL 2000 da
 
Odgovor na temu

VladimirB
Banja Luka

Član broj: 2757
Poruke: 30
*.wireless.blic.net



Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA30.10.2002. u 21:11 - pre 232 meseci
Nikola, kako si otkucao ovaj unicode tekst? Moze li to da se uradi u dreamveaweru npr?


Citat:
01011011:
Sto posto da grešiš negde. Npr. moj wej sajt je bio u ćirilici i sve je bilo sa UTF 8 i ljudi su me zvali kuci i na mobilni i govorili da ne znaju kako da poprave web sajt. E sad najbolje bi ti bilo da na browseru ukucaš da čita Automatski koji sajt naleti da mu dadne taj encoding. Ponekad to ne radi pa moraš da prebaciš sam na UNICODE UTF-8.

Zašto većina sajtova koristi windows-1250 i onda rade sa copy paste, ne znam, pogledajte sledece sajtove.

http://www.united-force.org
http://www.rtrs-bl.com

Obadva sajta su radjena u Ćirilici ali nijedan nije u unicode enkodingu. Zašto, zato što imaš milion seljaka koji ne znaju da urade

View -> Encoding ->Unicode(UTF-8)


 
Odgovor na temu

Dag
Moscow

Član broj: 11879
Poruke: 97
*.moscow.dial.rol.ru

Sajt: orwell.ru


Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA21.10.2003. u 13:56 - pre 220 meseci
Citat:
pzivic:
<meta http-equiv="Content-Language" content="sr">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
Umesto ćirilićnih znakova dobijam znakove pitanja :(
Pogledaću linkove koja ste ovde stavili.


Ti orle meshash termin 'Unicode' u Windows sa HTML Unicode - (vecina novih Windows fontova su WGL4 - velika podrshka svega i svachega - Unicode fontovi - Arial Unicode MS; Palatino Linotype itd...). U Windowsu termin Unicode predstavlja mesto gde se nalazi karakter i ima odgovarajuci znak u fontu. U HTML-u to je pomalo drugo: ti mozhesh da predstavish HTML unicode na tri nachina: kao Dec#, kao Hex# ili isto kao karakter. Pogledaj stranicu (source mislim)
http://orwell.ru/info/rs_cyr

To shto ti pokushavash ja mislim da nije moguce (neka me momci isprave). Pravda, nikada to nisam ni pokushao ali jednostavno ne mogu da zamislim kako to treba da radi: nema nikakvog konvertora koji bi 'obichne' Windows Unicode karaktere prebacivao u HTML karaktere. Dobijao sam ponekad (sa glupim zapadnim programima) decimalne i heksa ekvivalente ali je to sve josh uvek tako sirovo... u principu: sve morash sam. To shto dobijash '???' to samo znachi da ti se karakteri (win-unicode koji su iznad 255) prebacuju u ANSI (manje od 255). Ti isti karakteri (ako mozhesh da ih grabnesh) u wordu bi bili ok - rech je znachi samo o tekstualnom rezhimu. Mozhesh da napishesh svoj konvertor (ja ih imam golmilu u vb) i onda nemash problema ali dobicesh stranicu ne UTF (to je sigurno - ona se radi drugachije) nego chisti, za HTML pravilni Windows-1251 code page.

Ako ti je ceo tekst u cirilici i imash ponegde ascii, onda ti je 1251 ok reshenje. Ako imash neke spec-characters, pokazhi ih kao entities (re: &eacute; - &_eacute_; (bez crtica naravno - ne znam da ovaj forum ne prekodira:)) - prekodirao je: momci su ovde stvarno preterali: umeju da prekodiraju &eacute; a &amp; ne umeju...) Unicode, to ako stvarno hocesh da pomeshash gomilu jezika itd.: Evo na primer ovde:
http://orwell.ru/tmp/poeme/Pero_Zubac/utf-8/kishe
a ovde normalni cp 1251
http://orwell.ru/tmp/poeme/Pero_Zubac/srp/kishe
a ovde cp 1250
http://orwell.ru/tmp/poeme/Pero_Zubac/srp/kishe/sr_lat/

Da bi ti dobro radila cirilica u XP, regionalni setting ne mora da bude cyr: cyr je vazhan kod instalacije da bi system pokupio pravilno te .eot. a posle toga mozhesh da prebacish u shta hocesh. Meni je uvek svaki sistem bio English-US (tako sam navikao - mere, menui itd.) sa supportom cyr i sve se chita: i hrvatska latinica i svaka cirilica itd.

Da li ti u bilo kom programu, kada odredjujesh font dobijash mali menu gde mozhesh da izaberesh script (re: Western, Cyrillic, Greek... itd.)?

$_VladimirB
> kako si otkucao ovaj unicode tekst? Moze li to da se uradi u dreamveaweru npr?

Vladimire, za to ti treba odvojen program. Obichno se u njima ne kuca nego se konvertuje. Teshko da to dreamveawer ima. Uradish normalnu stranicu kako je vec radish i onda celu (sa tagovim itd.) prebacish u neki od spec unicode programa i save as utf-8. Ali prvo mora malo da se pomuchish:) 1stPage2000 (
http://www.evrsoft.com/
)
podrazhava Unicode ali ne konvertuje. UniEdit konvertuje:
http://www.humancomp.org/uniintro.htm
Ili BabelPad
http://uk.geocities.com/BabelStone1357/
Ima tu josh dosta dobrih editora.

A ovde su najnoviji fontovi (tu ih chuvam:):
http://orwell.ru/download/fonts.htm
 
Odgovor na temu

brckodc
Aleksandar Milošević
Web dizajner
ARTIS DIZAJN
Brčko

Član broj: 32275
Poruke: 5
81.94.9.*

Sajt: www.cyber.co.ba


Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA17.08.2004. u 20:02 - pre 210 meseci
Pored svega ovoga se moze postaviti i online konvertor ako je slucaj da ASP cita iz access ili sql baze.....
Ovo je ASP primjer sa access-om gdje se moze staviti u {viticastu zagradu} dio koji nije za prevod kao npr. Celzius, Windows XP, New York, XV

------------------------------------------------------------------------------
<%
Conn ="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="&server.mappath("baza.mdb")
Set Connection = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Connection.Open Conn
%>

<html>

<head>
<title>ASP konvertor lat-cir</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="hr">
</head>

<body>

<a href="novo.asp?pismo=cirilica">Ćirilica</a>&nbsp;-&nbsp;<a href="novo.asp">Latinica</a><br>
<br>

<%
'Funkcija za prevod latinica-cirilica

Function prevedi_ba(sInput,sPismo)
if sPismo<>"cirilica" then
prevedi_ba=sInput
Exit Function
end if

sTekst=sInput
iLen=Len(sTekst)

Dim NizSlova
NizSlova = array("")
ReDim Preserve NizSlova(iLen)

Dim bSmrad
bSmrad = 0
i = 1
do while i <= iLen
NizSlova(i) = Mid(sTekst,i,1)

'Preskakanje prevoda sa HTML tagovima

if Mid(sTekst,i,1) = "<" then
bSmrad = 1
end if
if Mid(sTekst,i,1) = ">" then
bSmrad = 0
end if

'Namjerno preskakanje prevoda i brisanje markera

if Mid(sTekst,i,1) = "{" then
NizSlova(i) = ""
bSmrad = 1
end if
if Mid(sTekst,i,1) = "}" then
NizSlova(i) = ""
bSmrad = 0
end if

'Naša kombinovana slova (dz, lj, nj)

if i<>iLen and bSmrad = 0 then

'Veliko DŽ
if NizSlova(i) = "D" then
if (Mid(sTekst,i+1,1) = "Ž") or (Mid(sTekst,i+1,1) = "ž") then
NizSlova(i) = "&#1039;"
i=i+1
end if
end if

'Malo dž
if NizSlova(i) = "d" then
if Mid(sTekst,i+1,1) = "ž" then
NizSlova(i) = "&#1119;"
i=i+1
end if
end if

'Veliko LJ
if NizSlova(i) = "L" then
if (Mid(sTekst,i+1,1) = "J") or (Mid(sTekst,i+1,1) = "j") then
NizSlova(i) = "&#1033;"
i=i+1
end if
end if

'Malo lj
if NizSlova(i) = "l" then
if Mid(sTekst,i+1,1) = "j" then
NizSlova(i) = "&#1113;"
i=i+1
end if
end if

'Veliko NJ
if NizSlova(i) = "N" then
if (Mid(sTekst,i+1,1) = "J") or (Mid(sTekst,i+1,1) = "j") then
NizSlova(i) = "&#1034;"
i=i+1
end if
end if

'Malo nj
if NizSlova(i) = "n" then
if Mid(sTekst,i+1,1) = "j" then
NizSlova(i) = "&#1114;"
i=i+1
end if
end if
end if

'Naša obicna slova

if bSmrad = 0 then
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "B", "&#1041;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "b", "&#1073;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "C", "&#1062;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "c", "&#1094;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "Č", "&#1063;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "č", "&#1095;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "Ć", "&#1035;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "ć", "&#1115;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "D", "&#1044;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "d", "&#1076;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "Đ", "&#1026;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "đ", "&#1106;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "F", "&#1060;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "f", "&#1092;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "G", "&#1043;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "g", "&#1075;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "H", "&#1061;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "h", "&#1093;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "I", "&#1048;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "i", "&#1080;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "K", "&#1050;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "k", "&#1082;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "L", "&#1051;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "l", "&#1083;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "M", "&#1052;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "m", "&#1084;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "N", "&#1053;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "n", "&#1085;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "P", "&#1055;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "p", "&#1087;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "R", "&#1056;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "r", "&#1088;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "S", "&#1057;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "s", "&#1089;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "Š", "&#1064;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "š", "&#1096;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "T", "&#1058;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "t", "&#1090;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "U", "&#1059;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "u", "&#1091;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "V", "&#1042;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "v", "&#1074;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "Z", "&#1047;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "z", "&#1079;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "Ž", "&#1046;", 1,-1,0)
NizSlova(i) = Replace(NizSlova(i), "ž", "&#1078;", 1,-1,0)
end if

i=i+1
loop

'Join niza

sRezultat=""
for i = 1 to iLen
sRezultat = sRezultat & NizSlova(i)
next

prevedi_ba=sRezultat
End Function
%>

<%
SQLStmt = "SELECT * FROM podaci where text like '%" & a & "%' ORDER BY meni_id"
Set UP = Connection.Execute(SQLStmt)
%>

<% Do Until UP.EOF %>

<font size="2" face="Tahoma"><b>

<%= prevedi_ba(UP("meni"),Request("pismo")) %><br>
<%= prevedi_ba(UP("podmeni"),Request("pismo")) %><br><br></b>
<%= prevedi_ba(UP("text"),Request("pismo")) %><br><br>

</font><hr>
</body>

<%UP.MoveNext
loop %><%UP.Close%>
<%Connection.Close %>
Aleksandar M.
 
Odgovor na temu

shams
Beograd

Član broj: 681
Poruke: 130
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu



+4 Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA , nastavak .. 27.09.2004. u 18:50 - pre 209 meseci
1. Probao sam ovaj kod sto je poslao >>brckodc<< i radi ,, ali mi naša slova ČčĆć i u latinici prikazuje kao Cc . Naprvio sam baza.mdb i polja nazvao kao u skripti i ukucao malo teksta u njih sa puno ĐŠŽČĆšđžčć u Serbian Latin tastaturi. Ne znam da li sam trebao još nešto da podesim u accessu ?

PS> ima li negde da se skine skripta koja radi konvertovanje iz ćirilice u latinicu .

2. I jos samo jedo pitanje koje je možda značajnije od svega predhodnog. Radim sajt koji već ima pune baze podataka MSSQL 2000 (ćirilice) koje nisu punjene kao UTF-8 vec kao 1251 ,,, sad ljudi žele da nastavim ono od čega je predhodni webmaster pobegao :( da rekonstruišem sajt sa podrškom za ćirilicu, latinicu i engleski. ... i sad ne znam šta da radim ,, da li da koristim konverter slično ovome što je >>brckodc<< poslao ili ,, ima li neka fora da ispraznim baze i vratim sadržaj u Unicodeu. Iskreno ne znam koliko lupetam a koliko ovo što pišem ima smisla. Da li je konverter loše rešenje za veću količinu teksta.

 
Odgovor na temu

pzivic

Član broj: 5773
Poruke: 9
*.rgz.co.yu



Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA28.09.2004. u 08:31 - pre 209 meseci
Rešio sam celu stvar sa tri «nvarchar» polja tipe «text» u MS SQL 2000

1. Polje za ćirilica
2. Polje a latinicu
3. Polje za engleski

Napravio sam front end u VB-u u kome HTML kod (test je ćirilični a kod je kod), upisujem u ćirilično polje i automatski prevodim u latinicu i upisujem u latinično polje. Latinični tekst u ćirilici uvek je latinični (da li ovo treba da naglašavam?).

Kod prikaza sadržaja nema nikakve konverzije direktno se čitaju polja odabranog jezika.

Strane su sa <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
dakle encoding je utf-8.

Sve radi sa IIS-om 5.0 i novijim bez greške uostalom pogledajte www.rgz.sr.gov.yu (nema engleskog, nemam dobrog prevodioca).

To je mo je rešenje.

Verujem da kod koji je ostavio kolega može da bude koristan. Pogledajte i www.aleksa.org/vucko, ovo je jako interesantno.
 
Odgovor na temu

shams
Beograd

Član broj: 681
Poruke: 130
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu



+4 Profil

icon Re: asp i cirilica ...28.09.2004. u 11:35 - pre 209 meseci
Da jasno mi je sta govoris.
Ti koristiš spomenutu skriptu kada unosiš podatke u sql, i imas dupli unos iste npr. "vesti" na latinici i ćirilici. Moja je ideja bila da imam samo ćirilicu u bazi pa da pri pristupu posetioca skripta prevodi u latinicu. Iskreno ni meni se ne svidja ovo resenje ali nisam pobornik sajta koji ima i latinicu i cirilicu, a i sql je vec tako formiran da modu jedino da dupliram sve tabele.

Pitam se samo koliko bi ovo sa skriptom opterecivalo server i usporavalo prikazivanje stranice, inace sajt nece nikad biti prebukiran posetiocima :-)
 
Odgovor na temu

pzivic

Član broj: 5773
Poruke: 9
*.rgz.co.yu



Profil

icon Re: ASP I ĆIRILICA28.09.2004. u 19:30 - pre 209 meseci
Da stvar je krajnje jednostavna, samo ne koristim pomenutu skriptu (to ne znači da je ona loša) već sam jednostavno koristio već gotov VB kod unosa podataka u SQL. Sve ovo je manje bitno.

Ja lično volim ćirilicu, mislim da je lepša od latinice ali nažalost manje je praktična. Ako je sadržaj web prezentacije poslovan onda latinica ali ako je u pitanju neka prezentacija sa istorijskim, kulturnim, crvenim sadržajima ili nosi bilo koje nacionalno obeležje onda bi morala da ide ćirilica. Sad, obzirom da živimo u zemlji Srbiji, gde ljudi jako puno koriste Win98 i starije pretraživače a i retko ko zna da podesi računar u skladu sa našim jezikom umesto ćirilice može da vidi kuke i kvake, te se mora ostaviti latinica sa mogućnošću izbora ćirilice. Osim toga treba voditi računa i o nacionalnim manjinama, i ako nam je ciljna grupa neka od bivših Republika eto i potrebe za latinicom.

Ne treba se odreći ćirilice, je ona naše pismo i treba je čuvati, a mogućnost izbora ti daje ozbiljniju i sadržajniju prezentaciju, zar ne?

Ni meni se ne dopada rešenje sa konverzijom u "letu". Ne znam koliko bi usporavalo (naravno zavisti od kompleksnosti i sadržaja strana kao i broju trenutnih posetilaca), ali mora da radi sporije bar malo. Nekada su petlje bile spore pogotovu «for next» petlja ako se ne varam. Sada retko ko o tome vodi računa. I mene bi zanimalo koliko ovo rešenje usporava učitavanje strana i koliko opterećuje server.
 
Odgovor na temu

RotS
krusevac
kruesvac

Član broj: 191372
Poruke: 1
93.86.105.*



Profil

icon re: ................................21.08.2008. u 10:41 - pre 161 meseci
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="sr">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
</head>

Pogledajte i sajt:

http://www.osjjzmajks.edu.yu/

mislim da ovo nije lose resenje..??.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ASP I ĆIRILICA

[ Pregleda: 8799 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.