Neki nas kolega je pravio isto sa tim pojacivacem ali drugi pretpojacivac i imao je iste probleme.
1.TBA 810 je prastar pojacivac sa velikim sumom(ja sam imao isti iz televizora i radi -ali to je prevazidjeno i mnogo je jednostavnije sa TDA 2003-sigurnije,manje suma,isti napon max 18V,ista snaga ....)
2.Ako ti netrebaju tonske kontrole koje poseduje TDA 1524,koliko se ja secam,onda ti ne treba ni sam pretpojacivac-izbaci ga i radice ti sasvim ok-bices zadovoljan.
3.Ako zelis i pretpojacivac sa tonskom kontrolom,jer kazem ti da ti nije potreban pretpojacivac ako ne zelis podesavanje basa i visokih,onda moras posebno napajanje ili napajanje iz istog izvora ali obavezno stabilizator napona za predpojacivac,mozes sa MC7812,LM7812,LM317,ili sa diskretnom tehnikom tranzistor i zenerica,ima dosta takvih sema na netu,najednostavnija ti je sa MC7812,ali obavezno elektrolit posle trafoa bar 1000uF a nece skoditi i 2200uF.
3.Obavezno oklopljeni kablovi od ulaza do pretpojacivaca,i od pretpojacivaca do pojacivaca,obavezno potenciometar ispred pojacala-TBA810,iako ga imas i u pretpojacivacu-u semi, tako da signal pojacavas pojacanjem ulaza u pojacivac ili ti potenciometrom na TBA 810,a ulazni potenciometar na TDA1524 ako ga imas samo podesavas ulaznu impendansu sa raznih izvora i tonsku kontrolu,ali znaci pojacavas sa potenciometrom ispred tba 810.
4.Pazi na mase ,mase napajanja pretpojacivaca moras spojiti ,na - elektrolita, i poseban kabal sa pojacivaca - na - elektrolita,+ za pretpojacivac preko stabilizatora napona,za pojacivac sa eletrolita,- za zvucnik uzimaj sa elektrolita-mreznog(posle greca).
5.Savet mozes da se igras ako zelis, ja sam se zezao sa tim ali mnogo jednostavniji ti je TDA 2003,koji mozes i bez plocice samo zicama da zalemis delove i radice ok,ako ti je problem plocica,ali upamti moras imati stabilizator za pretpojacivac,ili u najmanju ruku elektrolit ti nesme biti manji od 1000uF,ili bolje 2200uF-mrezni elektrolit.
Pozdrav,javi sta si uradio!
Blago onome ko zna da ne zna, a hoce da zna.
Covek se uci dok je ziv, pa opet lud umre.