Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa MDI aplikacijom

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa MDI aplikacijom

[ Pregleda: 2244 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
81.93.90.*



Profil

icon Problem sa MDI aplikacijom10.12.2005. u 11:49 - pre 200 meseci
Postvaio sam formu Form1 i FormStyle postavio na MDIForm, nakon toga sam postavio i Form2 i Form3 kojima sam FormStyle postavio na MDIChild. Kada pokrenem program pokaze mi sve forme , ne mogu da ih ugasim nego samo minimiziram i postavi svoju velicinu forme. Zelio bih da form2 i form3 pokrecem kada ja hocu npr. klikom na neku stavku padajuceg menija, da budu odredjene velicine i da ih ugasim jednostavnim klikom na x. hvala
Sale
 
Odgovor na temu

Relaja
Relja Petrovic
Krusevac

Član broj: 48066
Poruke: 111
*.internet.krstarica.net.

ICQ: 393683437


Profil

icon Re: Problem sa MDI aplikacijom10.12.2005. u 12:26 - pre 200 meseci
Za dogadjaj OnClose (child forme) napises sledece :

procedure TfrmMDIExpChild.Close1Click(Sender: TObject);
begin
frmMDIExpChild.Free;
Close;
end;

Zatim ides : Project-> View Source i izbrises tamo gde pise Application.CreateForm(ime_child_forme);
i to je to.

Samo postavi neko dugme koje bi moglo ponovo da napravi child formu.
Poz.
Ljubav je kad ja prdnem a njoj ne smrdi.
 
Odgovor na temu

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
81.93.90.*



Profil

icon Re: Problem sa MDI aplikacijom10.12.2005. u 15:08 - pre 200 meseci
hvala puno!
Sale
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Problem sa MDI aplikacijom10.12.2005. u 22:32 - pre 200 meseci
Nije bas pametno da se koristi Free metod u event-ima objekta koji ce se obrisati iz memorije (tako kazu u Delphi Help-u). Bas zbog toga je dodata mogucnost da se izabere akcija koja ce se izvrsiti kada se forma zatvori (pozivom Close funkcije, klikom na x u gornjem desnom cosku, duplim klikom na system menu,...). Posto zelis da se tvoja forma izbrise iz memorije onda bi to izgledalo ovako:
Code:
procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
  Action := caFree;
end;


Vrednosti koje Action moze imati:

caNone - nista se ne desava kada korisnik hoce da zatvori formu
caHide - Visible postaje False kada korisnik hoce da zatvori formu
caFree - forma se brise iz memorije kada korisnik hoce da zatvori formu
caMinimize - forma se minimizira kada korisnik hoce da zatvori formu
 
Odgovor na temu

*.Dekii
Sys. Administrator (Junior)
Beograd

Član broj: 77209
Poruke: 13
62.108.101.*

Jabber: Hmm...M,da
Sajt: Hmm...M,da


Profil

icon Re: Problem sa MDI aplikacijom11.12.2005. u 03:22 - pre 200 meseci
Drugim rechima udri ovo ...
Frm1 right ? Ok ...

U nju stavis dva dugmeta jedno dugme se zove u "caption" frm2 drugo frm3...
U dugmetu frm2 uneses code ...

Private Sub frm2_Click()
frm2.show
Me.hide "ili nemoras"
End Sub

U dugmetu frm3 uneses code ...

Private Sub frm3_Click()
frm3.show
Me.hide "ili nemoras"
End Sub


Ma bez filozofiranja ...
Lice njegovo to je ko od drveta kore mlado a mnoge bore duhom prve zore i chudom on je gonjen da na put dalek ode bese suvise mlad za taj put dalek tad a opet za put ko da je stvoren i prvo je nejake misice hranio od ljubavi kisnice a zatim je za krhko telo osnovno jelo bilo svako delo smelo tad treniralo se dobro i dobro se jelo sve do doba zrelog kad osnovna hrana postadose vrhovna znanja!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa MDI aplikacijom

[ Pregleda: 2244 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.