Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Fiksiranje MDI parent obrasca

[es] :: Visual Basic 6 :: Fiksiranje MDI parent obrasca

[ Pregleda: 3402 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.229.EUnet.yu.



+2 Profil

icon Fiksiranje MDI parent obrasca31.05.2005. u 19:02 - pre 199 meseci
Postoji li nacin (odnosno, znam da postoji, posto sam video takvu aplikaciju) da se disejbluje Maximize button na MDI parent obrascu?

Znaci, sta mi treba, treba mi da mi MDI parent obrazac UVEK bude dimenzija 800x600 i da korisnici ne mogu da ga povecaju niti smanje, osim da ga minimizuju u task bar. Dakle, da mu ne mogu promeniti velicinu, a da pri tome ostanu enable-ovani Close i Minimize to taskbar buttoni.
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca31.05.2005. u 21:14 - pre 199 meseci
Postavi:
BorderStyle na (fixed single)
MaxButon na (false)
MinButon na (true)
Zdravo
 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.232.EUnet.yu.



+2 Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca31.05.2005. u 23:21 - pre 199 meseci
Sve bi tobilo lepo kad bi MDI obrazac imao ova tri property-ja.

Ali nema. :(
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca01.06.2005. u 12:26 - pre 199 meseci
Moja greska nisam opazijo:
Citat:
na MDI parent

Nikad nisam pokusavao u MID obrazcu ali cu sad
da probam pa ako uspem javicu ti
Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca01.06.2005. u 17:11 - pre 199 meseci
Moraćeš da koristiš API.Sledeći kod će uraditi ono što tražiš:

Code:
Option Explicit
Private Declare Function SetWindowLong Lib "user32" Alias "SetWindowLongA" _
(ByVal hwnd As Long, ByVal nIndex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
Private Declare Function GetWindowLong Lib "user32" Alias "GetWindowLongA" _
(ByVal hwnd As Long, ByVal nIndex As Long) As Long

Const GWL_STYLE = (-16)
Const WS_THICKFRAME = &H40000
Const WS_MAXIMIZEBOX = &H10000

Private Sub MDIForm_Load()
Dim CurStyle As Long
Dim NewStyle As Long

CurStyle = GetWindowLong(Me.hwnd, GWL_STYLE)
CurStyle = CurStyle And Not (WS_MAXIMIZEBOX)
CurStyle = CurStyle And Not (WS_THICKFRAME)

NewStyle = SetWindowLong(Me.hwnd, GWL_STYLE, CurStyle)
End Sub

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca01.06.2005. u 17:20 - pre 199 meseci
S tim sto treba disableovati sistemski meni Maximize (right click na app u taskbaru ili klik na gornji levi cosak forme)
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca01.06.2005. u 18:34 - pre 199 meseci
Vidiš, o tome nisam razmišljao :)
Elem, sad mi pade na pamet kako to može da se reši, doduše na indijanski način
Code:
Private Sub MDIForm_Resize()
If Me.WindowState = vbMaximized Then Me.WindowState = vbNormal
End Sub


-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca01.06.2005. u 18:56 - pre 199 meseci
to ne bi trebalo da je problem. Cini mi se da je na forumu bilo pitanje o disableovanju Close buttona na formi. taj kod je disableovao i menu item. Ako nema na forumu ima na netu na milion mesta. Samo treba konstantu za close button zameniti sa konstantom za maximize.
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca01.06.2005. u 20:01 - pre 199 meseci
Evo ga
http://www.elitesecurity.org/poruka/471517
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.251.EUnet.yu.



+2 Profil

icon Re: Fiksiranje MDI parent obrasca02.06.2005. u 16:17 - pre 199 meseci
Hvala vam svima!

Ali ovaj je najbolji za zajebavanje korisnika:

Code:

Private Sub MDIForm_Resize()
If Me.WindowState = vbMaximized Then Me.WindowState = vbNormal
End Sub


 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Fiksiranje MDI parent obrasca

[ Pregleda: 3402 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.