ljudi hvala na odgovorima, ali nisam nista pametniji. nije mi tesko u funkciju prosljedjivat pointer na polje, i broj elemenata polja (int *x, int n), ali zelim izbjec prosljedjivanje broja elemenata polja.
sta se tice projvere sta vraca malloc, realloc i slicno, to uvijek provjeravam da nije slucajno null. sta se tice koda u mom potpisu, alociran je jedan byte manje nego sta treba, ali mi se neda ispravljat potpis. zapravo mogao bih sada, posto je vec par ljudi ukazalo na to.
evo realan primjer zasto ja ovo pitam. radim funkciju koja konvertira decimalni u binarni broj. funkcija ne vraca integer koji ima binarne vrijednosti, nego polje integera, tako da je lakse manipulirati kasnije s bilo kojim bitom tog binarnog broja. dakle funkcija radi skolski, djeli decimalni broj sa dva i gleda na cjelobrojne ostatke. znaci prvo u while petlji djelim kopiju decimalnog broja sa dva, i inkrementiram brojac, da dobijem koliko bitova ima binarna reprezentacija. onda dinamicki alociram polje s tim brojem elemenata, pa opet djelim decimalni broj sa dva, i od kraja trpam bitove u polje. e sad...kako onda netko u main-u zna koliko bitova ima to polje
jer recimo [ int *binary = decl_to_binary(19); ] ce napravit to polje, ali se nezna koliko ima elemenata u polju, dakle bitova.
jedino sta sam uspio izimprovizirat da je funkcija deklarirana kao [ int *decl_to_binary (int x, int *n); ], pa u mainu pozivam [ int *binary = decl_to_binary(19, &broj_elemenata); ]. pa ce mi funkcija na kraju taj pointer n postavit na onaj svoj brojac, pa ja to dobijem kao broj_elemenata u mainu.
mozda bi i mogao koristiti neki broj za end of array. recimo, bilo koji broj koji nije 1 ili 0.
Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.
A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.