Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži

[es] :: SOHO Networking :: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži

Strane: 1 2

[ Pregleda: 21106 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

choa

Član broj: 40622
Poruke: 57
*.adsl.net.t-com.hr.Profil

icon Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži05.12.2005. u 21:18 - pre 201 meseci
bog
ovako:
kupio sam adsl LAN modem kojieg sam prikljucio na switch na kojem su jos 2 racunara (moj i susedov). Pod obicnim postavkama ja se mogu spojit na internet kad god pozelim i to moze da uradi bilo koji pc u mrezi ali ako neko vec nije na intenetu...
kako da svi mozemo bit istovremeno na internetu?? bez obzira tko se prvi spojio!?
citajuci malo po forumu podesio sam postavke ovako:

na mreznoj sam stavio sledece postavke:
IP address: 192.168.0.2
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.0.1

ne znam dali treba ostavit obtain DNS server address automatically ili kako??

na drugim racunarima stoji:
ip addres: 192.168.0.1
subnet mask 255.255.255.0
default gateway 192.168.0.2

i opet ne znam sta za DNS server??

inace je na adsl properites stavljene kvacice na allow other network... i na establish a dial-up connection....
dok na zadnjoj nema kvacice

na internet protocol postavkama je namjesteno na obtain IP address automatically i obtain DNS server addres automatically...
inace sam probo stavit neku ip addressu samostalno ali onda se nemogu ni ja spojit na net jer javlja server error

sta da ucinim??
bit cu vam jako zahvalan :(
[Ovu poruku je menjao broker dana 08.12.2005. u 15:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4527+3267 Profil

icon Re: djeljenje konekcije u lanu... grrrr05.12.2005. u 21:41 - pre 201 meseci
Mrzi me da se udubljujem preterano, ali odokativno vidim da imaš najmanje jednu grešku:

svaki kompjuter mora imati drugačiju IP adresu, znači ne mogu "drugi" da imaju 192.168.0.1

default gateway za "mreznu" 192.168.0.2 ne treba da bude 192.168.0.1, ako sam dobro shvatio da je "mrezna" u stvari taj LAN modem.
Tylko jedno w głowie mam
Koksu pięć gram
Odlecieć sam
W krainę zapomnienia
 
Odgovor na temu

choa

Član broj: 40622
Poruke: 57
*.adsl.net.t-com.hr.Profil

icon Re: djeljenje konekcije u lanu... grrrr05.12.2005. u 22:56 - pre 201 meseci
ne mrezna kartica je moja mrezna kartica u kompjuteru
i moja ip adresa je 192.168.0.1
a od drugog kompjutera 192.168.0.2
(pa sam sebi za gateway stavio njegovu ip adresu a on moju)

ip od adsl modema (tamo u properties- networking - internet protokol) nemogu da stavim po svojoj zelji jer server ne dopušta
al ne znam sta s ovim DNS-ovima

ja kad se spojim na internet prvi modem i odem na adsl status pise da je ip neki treci 172.29... itd...
 
Odgovor na temu

DjYooo

Član broj: 48230
Poruke: 49
*.cmu.carnet.hr.Profil

icon Re: djeljenje konekcije u lanu... grrrr08.12.2005. u 13:52 - pre 201 meseci
Ovako ja imam 2 PC-a na kojima su instalirani Win XP SP1 PRO
...na prvom imam modem 56k (na njemu sam uklučio ICS) i mrežnu koja je ovako konfigurirana IP 192.168.0.1 , Subnet Mask 255.255.255.0 (taj bi trbao raditi kao server)
...na drugom je samo mrežna koja je ovako konfigurirana IP 192.168.0.2 , Subnet Mask 255.255.255.0 , Default Gateway 192.168.0.1 , Za DNS Servere nisam znal kaj napisti pa sam za Prefered DNS Server stavio 192.168.0.1 (taj bi radio kao klijent)
... u IE klienta sam otišao na Tools>Internet Options>Conections>Setup>...pa onda u Wizzardu..>Conect to the Internet>Set my conection manualy>Conect using a broadband conection that is always on>Finish

i nakon svega toga mi ne radi internet na klijentu

pomoć

by: Andre aKa DjYooo
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*+11 Profil

icon Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži08.12.2005. u 14:52 - pre 201 meseci
Iako je ovo vec objasnjavano nekoloiko puta hajde da probam da dam jedno genericko objasnjenje kako se deli Internet u lokalnoj mrezi:

Sastojci:

- link ka internetu, moze biti modem, wireless, ADSL ili bilo koji drugi nacin povezivanja na internet, sve dok se sve to vidi kao jedan standardan mrezni uredjaj ili adapter u racunaru

- uredjaj koji je povezan na internet i istvoremeno povezan u lokalnu mrezu u kojoj treba deliti internet. ovaj uredjaj cemo zvati gateway. To moze bitifabricki ruter ili racunar koji ce imatiulogu rutera

- racunari koju su povezani sa gateway-em i preko njega koriste internet. zvacemo ih klijenti


Kako deljenje interneta funkcionise:

Gateway je direktno povezan na internet. Mora biti podesen tako da se sa njega moze napraviti konekcija sa bilo kojim racunarom na Internetu. On mora biti podesen i kao NAT ruter (NAT = Network Address Translation), tako da obezbeduje internet klijentima. Klijenti su podeseni tako da im je gateway racunar Gateway.

Kako NAT radi:

Klijent zeli da pristupi nekom veb sajtu. Posto je adresa sajta van lokalne mreze, klijent upit prosledjuje gateway racunaru.

Gateway preuzima upit, pamti ko mu ga je poslao a zatim sam vrsi upit prema navedenoj adresi. Upitani racunar ce da vidi upit koji je dobio od gateway-a (i za njega klijent koji je zaista poslao upit ne postoji). Odgovorice na upit i poslace ga gateway-u.

Gateway ce dobiti upit, uporediti ga sa zapamcenom listom upitz od lokalnih klijenata, promaci koji je klijent poslao upit na koji je stigao odgovor i odgovor proslediti tom klijentu. Klijent ce dobiti odgovor od gatewaya i ostvariti uspesnu konekciju.

To je ukratko, nacin deljenja interneta u lokalnoj mrezi. Konkrtna implementacija zavisi od opreme koja se korsiti ali je princip rada isti.


Od cega se sastoji gateway:

- jedan adapter koji je povezan na Internet. To moze biti LAN kartica, modem, ISDN adapter, ADSL, wireless, bluetooth, GPRS ili bilo koji drugi adapter koji obezbedjuje internet konekciju

- najmanje jedan adapter koji je povezan na jednu ili vise lokalnih mreza. Takodje moze biti bilo koja vrsta adptera isto kao i za internet konekciju.

- uredjaj ili racunar, koji radi osao rutiranja a koji je preko navedenih adaptera povezan sa mrezama izmedju kojih radi rutiranje.

Pored rutiranja, gateway moze da radi i druge servise: DHCP, DNS, proxy i slicne.

DHCP je servis koji obezbedjuje automatsko podesavanej klijentskih racunara. Racunar moze biti podesen (u windows-u je to podrazuemvano) da prilikom aktiviranja mreznog adaptera, racunar posalje upit DHCP serveru i zatrazi parametre mreze. Kada dobie te parametre, racunar podesi mrezni adapter i taj racunar moze normalno da funkcionise u mrezi.

Ukoliko nema DHCP servera ili ne postoji potreba za njim, Mrežni adapteri na računarima se mogu podesiti i ručno.

Kako se podešava klijent:

Parametri koji trebaju da se podese na klijentu su sledeći:

IP adresa adaptera. Ovo je IP adresa u lokalnoj mreži. Svi računari u lokalnoj mreži moraju biti u istom adresnom opsegu da bi se međusobno videli. Dva računara ne mogu imati istu IP adresu.

Predlozi adresnih opsega:
192.168.0.1-192.168.0.254
10.10.10.1-10.10.10.254

I gateway računar mora imati IP adresu iz opsega lokalne mreže na onom adapteru sa kojom je sa tom mrežom povezan. Obično gateway ima prvu adresu u opsegu (u predloženim opsezima to su adrese 192.168.0.1 i 10.10.10.1).

Mrežna maska. Ona odrežuje koliki je opseg IP adresa. Najčešće se za male mreže koristi mrežna maska 255.255.255.0. Ona odgovara za oba predložena opsega adresa.

Podešavanjem ova dva parametra, ralunari u lokalnoj mreži se mogu videti. To treba proveriti PING komandom. Najvažnije je proveriti da li računari mogu da pinguju gateway.

Ako to radi, treba podesiti i ostale parametre:

Default gateway. Ovaj parametar upućuje na koju adresu treba upućivati sve zahteve koji ne pripadaju lokalnoj mreži. Treba upisati adresu gateway računara, i to onu koju on ima u lokalnoj mreži.

Pažnja: gateway računaru ne treba podešavati default gateway na adapteru koji pripada mreži kojoj je on gateway. Polje treba ostaviti prazno.

Ako je gateway već podešen da radi NAT ruting, ping sa lokalnih računara na IP adrese koje ne pripadaju lokalnoj mreži će već sada da radi. probajte ping 216.239.57.99 i dobićete odziv od Google-a.

DNS. Da bi pristup intenetu bio potpun, potrebno je obezbediti i da se mogu koristiti mnemoničke adrese (npr. www.google.com). Vezu između mnemoničkih i IP adresa obezbeđuje DNS servis. Gateway može da obezbedi DNS alii ne mora. Ako gatewaz obezbeđuje DNS servis onda na klijentima treba podesiti u DNS polju lokalnu IP adresu gateway računara. Ako je ne podržava treba pdoesiti IP adresu internet provajdera preko koga je gateway povezan na Internet.

Kada je i to podešeno, klijenti mogu da koriste i mnemoničke adrese za pristup Internetu.


Ako gateway obezbeđuje DHCP onda će on sve ove parametre da obezbedi automatski.E sad, konkretno kako se to radi sa ICS-om na Windows računarima:

Računar povežeš na internet na način koji ti je dostupan. Kada je konekcija uspostavljena, Windows će videti funkcionalan LAN adapter koji ima IP adresu, gatewaz, DNS i ostale parametre dodeljene od strane provejdera. To je mrežni adapter koji će povezan na Internet. Na njemu uključi ICS (Internet connection Sharing ili kako god ga zovu u toj verziji Windows-a. Negde se opcija zove "Allow other computers in local network to use this internet connection").

Pored ovog adaptera, moraš imati još jedan, preko koga je računar povezan u lokalnu mrežu sa drugim računarima. To će ti biti lokalni mrežni adapter.

Uključenjem ICS-a, navodno se uključuje i DHCP server na tom računaru. DHCP server će obezbediti IP adresu i potrebne parametre ostalim računarima. Tako kažu ali obično to baš i ne radikako valja. Probaj pa ako radi radi a ako ne radi onda uradi ručno i to sledeće:

Otvori komandni prompt na gateway računaru i ukucaj komandu IPCONFIG /ALL
U prikazanim podacima nađi podatke o adapteru kjije povezan na internet i zapiši IP adresu DNS-a koji je na njemu podešen.

- lokalnom adapteru na gateway računaru dodeli adresu 10.10.10.1
- klijentskim računarima dodeli IP adrese u opsegu 10.10.10.2 do 10.10.10.254 ali nikako nemoj istu adresu podeavati na dva računara
- klijentima podesi ostale parametre:

network mask: 255.255.255.0
default gateway: 10.10.10.1
Primary DNS: 10.10.10.1
Secondary DNS: IP adresa DNS-a koju si video na internet adapteru

Nakon podešavanj aparametara na svakom računaru možeš proveriti da li je sve podešeno tako što ptvoriš komandni prozor i ukucas IPCONFIG /ALL. To će ti rikazati sve parametre.

Iz komandnog prozora možeš da proveriš i da li radi internet konekcija.

Prvo probaj PING 216.239.57.99. Ako dobiješ odgovor znači da deljenje interneta radi.
Ako ne dobiješ, nešto nije dobro podešeno.

Dalje probaj PING www.google.com. Ako i to radi znači da i DNS radi kako treba. Internet ti je normalno dostupan.


Ograničenja:

Prednost NAT rutinga je u jednostavnom podešavanju ali i dobroj izolaciji lokalnih računara čime su oni u dobroj meri zaštićeni od napada sa Interneta. Međutim, ta izolacija onemogućava iliograničava i neke inače ispravne internet konekcije. Prvošto ćete primetiti, to je da nećete više moći da priamte datoteke preko IRC-a ili ICQ, verovatno i dapriamte telefonske pozivepreko Interneta, odnosno niko neće moći da uspostavi konekciju prema vama. Moguće su samo konekcije koje vi uspostavite prema drugima na Internetu.

Da bi i to radilo, potrebno jekorsititi neki bolji ruter, što softverski, što hardverski. ICS koji je ugrađen u Windows je tu prilično ograničenih mogućnosti. Još jedna mana ICS-aje nemogućnost velike kontrole deljenja interneta.


[Ovu poruku je menjao broker dana 08.12.2005. u 16:27 GMT+1]
 
Odgovor na temu

DjYooo

Član broj: 48230
Poruke: 49
*.cmu.carnet.hr.Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži08.12.2005. u 21:15 - pre 201 meseci
sve si ovo ljepo opisao sad bih te jos molio da mi opišeš kako da postavim postavke na klijentu u IE ili Mozilli firefix tak da on zna da na internet ide prek mrežne kartice (lan-a)
jer još uvjek ne mogu pretraživati internet na klijentu...

hvala
by: Andre aKa DjYooo
 
Odgovor na temu

amar12
Sarajevo

Član broj: 29973
Poruke: 46
195.222.53.*Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži08.12.2005. u 23:37 - pre 201 meseci
Meni ICS preko dial-up-a lijepo radi samo imam problem da poslije zatvaranja browsera (internet explorera) ili cak gasenja klijent racunara internet konekcija na serveru i dalje ostaje aktivna.Zna li neko kako to rijesiti?
Hvala.
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*+11 Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži08.12.2005. u 23:38 - pre 201 meseci
Ne znam, ako su podeseni po default-u, moralo bi da radi. Proveri da li je ukljuceno korsicenje proxy-ja i da li su u online rezimu.
 
Odgovor na temu

DjYooo

Član broj: 48230
Poruke: 49
*.cmu.carnet.hr.Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži09.12.2005. u 13:12 - pre 201 meseci
Neznam više kako, meni nikako da proradi taj ISC tj ne mogu na net na klijentu....
.. što je još gore ponekad mi ni mreža ne radi a podešene su samo osnovne postavke za mrežu (IP 192.168.0.1 na serveru i 192.168.0.2 na klijentu dok im je Subnet isti 255.25.255.0)
... ja mislim da me zeza ova mrežna od NVIDI-je koja se nalazi na serveru jer na klijentu imam Realthakovu mrežnu i ona radi dobro provjereno (to su ipak različiti chipseti)
... probat ću sad nabaviti još jenu mrežnu od Realathek-a i stvati ju na server..
by: Andre aKa DjYooo
 
Odgovor na temu

dmax
Dejan Matijević
IT Network Manager, Celebrity Cruises
Worldwide || Temerin

Član broj: 67686
Poruke: 170
*.univerexport.co.yu.+28 Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži09.12.2005. u 13:38 - pre 201 meseci
Probaj da nadjes na sajtu od svog provajdera adrese od njegovih DNS servera (traz pod "podesavanja"), ako si siguran da samo nemozes preko IE i Firefox-a moguce je da ti ovaj deo smeta. Kada dobijes adrese DNS servera stavi njih na klijenta i probaj.


[Ovu poruku je menjao dmax dana 09.12.2005. u 14:39 GMT+1]
 
Odgovor na temu

choa

Član broj: 40622
Poruke: 57
*.adsl.net.t-com.hr.Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži09.12.2005. u 16:57 - pre 201 meseci
Broker ima pravo
TREBAO SAM KUPITI ROUTER jer oni ima NAT za razliku od switcha koji samo fizicki povezuje kompjutore u mrezu.
HVALA
inace mi provider mijenje DNS ..
jedno spajanje xxx.xxx.xxx.5
a drugo xxx.xxx.xxx.6
i tako ih stalno mijenja

POZDRAV
 
Odgovor na temu

dmax
Dejan Matijević
IT Network Manager, Celebrity Cruises
Worldwide || Temerin

Član broj: 67686
Poruke: 170
*.univerexport.co.yu.+28 Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži10.12.2005. u 07:35 - pre 201 meseci
Nisam dobro procitao pocetak...

Da bi ti ova konfiuracija proradila (sa ovim sto si dosada kupio) treba ti jos jedna mrežna kartica u racunaru koji ce da bude gateway. Tu karticu treba da ukljucis direktno cross-over kablom (to nije isti onaj koji ide u iz racunara u switch) u ADSE modem. Na ovoj kartici ostavljas default IP podesavanja da sama dobije IP adresu od tvog provajdera.

Na drugoj mreznoj kartici u gateway racunaru treba da ukljucis ICS (Internet connection sharing). To radis pod podesavanjima mreza. Tada ce ti ta kartica dobiti adresu 192.168.0.1 i gateway racunar ce dodeljivati adrese drugim racunarima koji je traze. Ovu karticu povezes na switch.

Drugi (i jos sve ostale) racunar povezes kablom na switch i kod podesavanja IP adrese stavis da automatski dobije adresu. On ce tada dobiti od gateway racunara jednu od adrese iz segmena od 192.168.0.2 do 192.168.0.254.
Sa ruterom bi bilo jednostavnije, ali sada si vec uzeo switch. Sa ruterom bi ti samo racunar koji koristis radio, a u ovom slucaju gateway mora da radi kada koristis neki drugi.
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*+11 Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži10.12.2005. u 09:46 - pre 201 meseci
Citat:
choa:
inace mi provider mijenje DNS ..
jedno spajanje xxx.xxx.xxx.5
a drugo xxx.xxx.xxx.6
i tako ih stalno mijenja


Uzmi jednu od te dve adrese slobodno. DNS je na oba ta IP-a. ADresa DNS-a se ne menja tako cesto.
 
Odgovor na temu

DjYooo

Član broj: 48230
Poruke: 49
*.cmu.carnet.hr.Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži10.12.2005. u 13:19 - pre 201 meseci
Heureka....

..kupio sam novu Rheltekovu mrežnu za 50 kuna i sve poslozio za 20 minuta...
Sve radi OK (internet, sharenje fileova, update svih programa mislim na nod32 i zone alarm) i na serveru i na klijentu.... svi su mi Firewalli uključeni i zone alarm mi je uključen na oba Pc-a, jedino sam morao isključiti firewall-e na mrežnim karticama, jer kad su oni uključeni tada mi ne radi mreža...


..a ja sam se zahebavao sa glupom onboard mrežnom od NVIDIJ-e dva dana... nebrem verovati

hvala na odgovorima

pozdrav

[Ovu poruku je menjao DjYooo dana 10.12.2005. u 14:21 GMT+1]
by: Andre aKa DjYooo
 
Odgovor na temu

techcode
Aleksandar Petrovic
Amsterdam

Član broj: 55455
Poruke: 188
*.vdial.verat.net.+3 Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži13.01.2006. u 12:15 - pre 200 meseci
Ima li ko preporuku za neki od tih boljih (softverskih) rutera koji omogucavaju da se primaju konekcije sa internet-a?

Zanima me kako za Windows tako i za Linux posto jos nije sigurno koji ce biti instaliran na serveru ... Tacnije oba su instalirana na racunaru, a vise bi voleo da Linux bude koriscen, ali se slabije snalazim u/na njemu :(
 
Odgovor na temu

choa

Član broj: 40622
Poruke: 57
*.adsl.net.t-com.hr.Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži13.01.2006. u 14:42 - pre 200 meseci
Ovisi koliko imas veliku mrezu
ja sam kupio odlican router D-link di-604 za male novce - nekih 40-ak € ali ima samo 4 porta + jedan za wan(adls ili neka konekcija)
pozrzave sve standarde tipa NAT itd...Citat:
techcode: Ima li ko preporuku za neki od tih boljih (softverskih) rutera koji omogucavaju da se primaju konekcije sa internet-a?

Zanima me kako za Windows tako i za Linux posto jos nije sigurno koji ce biti instaliran na serveru ... Tacnije oba su instalirana na racunaru, a vise bi voleo da Linux bude koriscen, ali se slabije snalazim u/na njemu :(


 
Odgovor na temu

gringoon
BiH

Član broj: 64266
Poruke: 20
80.65.95.*Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži13.01.2006. u 21:23 - pre 200 meseci
U lokalnoj mrezi spojena su četiri računara od kojih je jedan direktno povezan na internet a ostali preko njega!

Kako da svim racunarima u mrezi ravnomjerno podijelim brzinu veze? Naime ako je npr 9kb/s da svaki od tri korisnika bude ogranicen na po 3kb/s odnosno ako su dva korisnika da se brzina polovi odnosno ako je jedan korisnik da ima svih 9kb/s...

Naravno podjela treba da zavisi od trenutnog broja korisnika u mrezi

Postoji li neki software ili je to moguce napraviti na windowsu?
 
Odgovor na temu

choa

Član broj: 40622
Poruke: 57
*.adsl.net.t-com.hr.Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži13.01.2006. u 23:56 - pre 200 meseci
vjeruj mi da ti to nije potrebno
to sam i ja mislio ali kada nas 4 igra igrice nikome ne lagira ili kad neko skida nesto s interneta ne ometa igrace koji igraju
 
Odgovor na temu

techcode
Aleksandar Petrovic
Amsterdam

Član broj: 55455
Poruke: 188
*.vdial.verat.net.+3 Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži14.01.2006. u 10:04 - pre 200 meseci
Choa to i dalje ne odgovara na moje pitanje.

*** Da li tebi p2p programi rade na svakom od racunara prikacenih preko rutera?

Meni kada sherujem obican dialup (ICS WinXP ugradjen) na drugom kompu se recimo zali Shareaza kako se nalazi iza firewall-a i kao sto je vec spomenuto, ICQ nece da prima fajlove ...

To sto on ima 4 porta ne znaci valjda da on moze da radi rutiranje za samo 4 komp-a? Mislim sta ako na neki od tih portova stavis switch, pa na njega nakacis vise kompova?

Vrlo je moguce da bi u nekom trenutku imao vise od 4 racunara - a kapiram da bi mi softversko rutiranje bilo bolje jer je moguce finije ga podesiti.

*** Dakle postoji li softverski ruter koji omogucava kompovima da primaju konekcije? Windows/Linux sve jedno ...

Mada mi je to veoma cudno, i ne vidim kako bi radilo - eventualno da komp nekako rezervise odredjeni port, i da se svaki dolazni zahtev na tom portu prosledi njemu ...
 
Odgovor na temu

dOvLo
Vlado Petrović
JP Elektroprivreda HZHB Mostar
Mostar

Član broj: 70912
Poruke: 109
80.71.151.*

Sajt: www.pansion-rosary.com


Profil

icon Re: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži17.01.2006. u 22:29 - pre 200 meseci
Imam jedan hub u mrezi i tri kompa na njemu...I sada moj je komp kao "server"(jer konekcija internet ide u njega).
I zivcira me to sto na ostala dva kompa nece nikako da otvara stranicu hattrick,a jedino kod mene hoce???
DFo cega je problem,sve firewalle iskljucim i opet nece i windowsov...???
 
Odgovor na temu

[es] :: SOHO Networking :: Deljenje internet konekcije u lokalnoj mreži

Strane: 1 2

[ Pregleda: 21106 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.