Opet vidim da neko 'oće da omasti brke na našoj sirotinji...
Na navedenom sajtu 381 itd. troškovi uplate Skype kredita za 10€ iznose 800 dinara!!!
Dobro, svako ima pravo na svoje zablude, ali, ovoliki bezobrazluk može da se vidi samo u Srbiji!
Da rezimiram svoja iskustva, možda će nekom biti od koristi.
Već mesecima koristim bez problema Viza klasik karticu Delta/Inteza banke. Najpre sam bio na Beogridu - neko vreme je Skype nudio samo Moneybookers kao opciju, ali se kasnije pojavila i opcija plaćanja Viza karticama. U to vreme je Moneybookers koristio vrlo problematične metode potvrde identiteta (te fotokopija lične karte, te fotokopija izvoda kreditne kartice, te računi za struju...), ali je preko hongkonškog sajta uplata Vizom prolazila. Oni naplaćuju, mislim, oko pola evra provizije za vaučer od 10 evra - znači, nije strašno.
Posle toga je proradilo direktno plaćanje na Skypeovom sajtu i radi sve do sad, mada sam na SBB-u. Stekao sam utisak da se proverava istorija uplata i, kad se utvrdi da je kartica u redu, Skype više ne pravi probleme. Možda je tako, a možda i nije. U svakom slučaju, ovo je najpovoljniji način jer za 10€ upravo toliko i pričaš - pošto nismo u EU, na nas se ne primenjuje njihov PDV. Inače, za IP adrese unutar EU, iznos se uvećava za procenat poreza na dodatu vrednost.
Zlu ne trebalo, otvorio sam i nalog na Moneybookersu. Sada je procedura mnogo jednostavnija: posle prijavljivanja, skinu ti sa kartice iznos između 0,00 i 2,00 evra, a ti u polje za verifikaciju treba da ga uneseš - naravno, pošto ga vidiš u svom spisku plaćanja za karticu. Tu sad ima jedna caka: imaš pravo da triput uneseš sumu. Savet: ne treba žuriti sa unosom, bolje sačekajte neko vreme. Kod mene je bio slučaj da se, iz nekog razloga, iznosi nisu poklapali, što je ispravljeno kroz oko nedelju dana. Ali, rizikovao sam da mi blokiraju prijavu jer sam dvaput pokušao da unesem neispravan iznos u polje za overu.
Kada unesete ispravan iznos, možete da uplaćujete po volji. Naravno, mali početni iznos vam stoji na raspolaganju za trošenje.
Verujem da prolaze i ostale kartice iz Viza programa, čini mi se da sam pročitao da Viza Virtuon takođe radi, a ona je zgodna zbog malih troškova otvaranja (zgodno za studentariju, srednjoškolce itd).
Da, još jedna od zgodnih stvari za one koji putuju u inostranstvo (ili često pričaju sa njim!) je mogućnost kupovine Skype In usluge - košta 10€ za tri meseca, ali time kupujete sopstveni broj telefona, čije se pozivanje tarifira kao klasičan zemaljski poziv. Možete da birate brojeve u nekoliko zemalja. Znači, izaberete, na primer, nemački broj, i sagovornik vas zove kao da ste tamo. Ili zovete sami sebe kad ste na putu po Švabiji.
To bi, otprilike, bilo to. Ako treba više pojedinosti - šaljite PM.
S-S-Silvestere... J-j-jel b-bilo lud-daka u tvojoj p-porodici?!