Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Save metoda u C#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Save metoda u C#

[ Pregleda: 3657 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Save metoda u C#03.12.2005. u 13:12 - pre 226 meseci
Pozdrav

trebam malu pomoc

Kako se koristi Save metoda u C#. Napravio sam neki program koji sluzi za ispisivanje racuna. Samo zelim da kad pritisnem save da mi spremi taj dokument u neki fajl.

I uz put ako mi mozete objasnit kako radi open. Hvala
 
Odgovor na temu

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
212.200.146.*



Profil

icon Re: Save metoda u C#05.12.2005. u 09:51 - pre 226 meseci
Pogledaj malo u helpu

system.io.directoryinfo i system.io.fileinfo klase
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Save metoda u C#05.12.2005. u 10:08 - pre 226 meseci
Da, ali i dalje mi nije jasno kako da sejvam. Sta kad kreiram fajl? Zapisem u njega i onda kad ocu otvorit procitam!? Al ako je tako onda bi moj fajl izgledo ovako:

Kad bi sejvo u fajl sav tekst na mojoj formi izgledalo bi ovako:

Fajl.txt = "M&G internetional 05023 ....."

i kad bi zelio otvorit morao bih pretrazivat sta ce u koji textbox postavit. NPR. textbox1.Text = "M&G internetional";
textbox2.Text = "05023";
.
.
.

itd.


 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12857



+4787 Profil

icon Re: Save metoda u C#05.12.2005. u 10:22 - pre 226 meseci
Jednostavnije ti je da jedan podatak stavis u jedan red, drugi u drugi itd.
Tako ces lakse ucitavati podatke iz fajla nego ako ih razdvajas samo razmakom.
 
Odgovor na temu

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
212.200.146.*



Profil

icon Re: Save metoda u C#05.12.2005. u 10:32 - pre 226 meseci
nisam siguran da sam razumeo sta zelis da postignes.
Da snimis kopletan sadrzaj forme u txt fajl?

Onda mozda mozes da kreiras xml fajl, to bi bilo preglednije.
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Save metoda u C#05.12.2005. u 23:22 - pre 226 meseci
Ja bi snimio sve to u novi red. samo sto meni jedan textbox ima vise redova.

a ovo sa XML mi se cini privlacnije samo sto jos nisam svlado XML. Jel bi u XMLu radilo iako mi jedan text box imao vise redova??

<racun>
<firma>
Vineo d.o.o.
Set. V. Gortana 74
bla bla
</firma>
</racun>

Jel ovo radi?
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: Save metoda u C#06.12.2005. u 09:53 - pre 226 meseci
Jednom sam radio slicnu stvar u VB-u 6. Prvo resenje koje mi je palo na pamet (i zadrzao sam ga) je bilo da podatke sa racuna sacuvam u bazi, a zatim svaki put kada mi treba taj racun jednostavno ponovo iscrtavam racun na osnovu podataka u bazi.

Citat:
Markotron: Ja bi snimio sve to u novi red. samo sto meni jedan textbox ima vise redova.

a ovo sa XML mi se cini privlacnije samo sto jos nisam svlado XML. Jel bi u XMLu radilo iako mi jedan text box imao vise redova??

<racun>
<firma>
Vineo d.o.o.
Set. V. Gortana 74
bla bla
</firma>
</racun>

Jel ovo radi?

I to je ok.
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Save metoda u C#

[ Pregleda: 3657 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.