Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa flash-om u popup prozoru

[es] :: Flash :: problem sa flash-om u popup prozoru

[ Pregleda: 2549 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zoricdejan

Član broj: 65948
Poruke: 45
*.ptt.yu.



+6 Profil

icon problem sa flash-om u popup prozoru01.12.2005. u 21:13 - pre 222 meseci
E ovako uradio sam flash animaciju koja ima loader koja se prvo ucitava pa zatim startuje animacija. Kada ubacim tu animaciju u obicnu html stranu ona odradi sve kako treba. Ja sam odradio da mi startuje tu animaciju u popup prozoru medjutim nece ta pokrene loader nego ucita ceo fajl pa onda startuje celu animaciju. Ja hocu da mi pusta loader u popup-u dok se ne ucita animacija. Pa ako neko moze da mi pomogne. Hvala!

P.S. On normalno radi kad ga stavim na obicnu stanu (html) ali nece u popup-u.

[Ovu poruku je menjao zoricdejan dana 02.12.2005. u 20:01 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.pppoe937.bih.net.ba.



Profil

icon Re: problem sa flash-om u popup prozoru24.12.2005. u 20:30 - pre 221 meseci
mozda ti ja mogu pomoci!

Ovako:

Kao prvo, moras razdvojiti laoder i tu flash animaciju koju loudas.
Staviti loader u taj popup, ako sam dobro shvatio, to zelis.??

pokusaj da u loader skriptu stavis naziv tog neceg da ti louda (na pocetku skripte),
a na kraj staviš da otvori u novom prozoru i tada bi trebao da to loudano otvori u novom prozoru, ali ti je problem slijedeci: kakvom i kojem prozoru?!!

E sada, imaš i za to lijek samo ima posla. Isto tako skripta koja odredi poziciju samog flasha. ako stavis samo stavis da otvori u novom prozoru, internet explorer ce otvoriti taj swf fajl i prilagodit ce velicinu prozora tom fajlu. Jedino ti je pozicioniranje tog flasha problem. Vidi da ti se traj prozor otvori u full screen i da u skripti navedes poziciju flasha ( ne znam da li to moze)

Evo ti skripte:


total_bytes = _root.getBytesTotal()
loaded_bytes = _root.getBytesLoaded()
remaining_bytes = total_bytes - loaded_bytes
percent_done = int(loaded_bytes / total_bytes * 100)
bar.gotoAndStop(percent_done)
ifFrameLoaded (62) {
gotoAndPlay(.......)
}

E sada, ovdje gdje je _root. .... bi mislim trebao staviti ime svoje animacije, ako ne umjesto root, onda u zagradu gdje imas _root. ....(xxxxx)
Nisam bas za ovo ali valja probati.

A ovdje na kraju gdje je gotoAndPlay stavi getURL("FSCommand:fullscreen","toogle")
samo sto moras staviti i koji url, a ja bi to ovako: getURL(" tvoja neka stranica " , "FSCommand:fullscreen","toogle")

ali taj ti url mora otvarati tvoj flash (nadam se da imas neku stranicu gdje ti je taj flash postavljen.

Ovo bi ti mozda moglo upaliti, probaj. Kazem, nisam expert ali i ja probavam. Nemas sta izgubiti.

Sretno!


..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.pppoe937.bih.net.ba.



Profil

icon Re: problem sa flash-om u popup prozoru24.12.2005. u 20:46 - pre 221 meseci
Sorry, mozda te nisam bas najbolje shvatio..

Daj mi mail pa cu ti poslati fajlove koje sam ja nasao na netu. Tu imas i externu skriptu koja se brile za loading pa mozes pokusati.

potrazi taj fajl na macromedia.com a zove se preloader_samples.zip.

Sretno!
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: problem sa flash-om u popup prozoru

[ Pregleda: 2549 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.