Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Upis podatka iz servleta u JSP stranicu

[es] :: Java :: Upis podatka iz servleta u JSP stranicu

[ Pregleda: 2858 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Veljko Manojlovic
Beograd

Član broj: 34809
Poruke: 40
*.beotel.net.



Profil

icon Upis podatka iz servleta u JSP stranicu11.04.2005. u 23:30 - pre 202 meseci
Imam jedan prozor (main prozor) sa nekoliko polja za unos teksta i kad kliknem na jedno njegovo dugme preko JavaScripta otvara se popup prozor. U popup prozoru imam formu koja izgleda otprilike ovako:

Code:
<form name="form" method="post" action="Servlet">
<input type="button" name="Submit" value="OK" onClick=“document.form.submit();">
<input type="hidden" name="action" value="NekaAkcija">
<input type="button" name="Submit2" value=" Zatvori " onClick="self.close()">
</form>


Znaci, kad pritisnem dugme na popup prozoru, pozivam jednu metodu servleta koja vrsi nekakvu obradu i treba da vrati vrednost.
Na koji nacin da mi se ta vrednost sad prikaze u jednom polju za tekst u main prozoru, ali bez refresh-ovanja te stranice (da ne mi doslo do brisanja ostalih polja za unos teksta na stranici)?
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
..net.139.193.62.in-addr.arpa.

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: Upis podatka iz servleta u JSP stranicu11.04.2005. u 23:43 - pre 202 meseci
upotrebom JavaScript-a ... izvini sto ne mogu detaljan odgovor da dam ali spava mi se. Ma ajde ... taj servlet neka vrati prostu stranicu koja ce biti prikazana u pop-up prozoru (dakle on ne sme da se zatvori), ta stranica treba samo da sadrzi onLoad javaScript koji ce vracenu vrednost da upise u parent prozor, dakle nesto tipa:
window.parent.nazivForme.nazivPolja=XXX;

onda moze da zatvori svoj prozor (self.close();)

Nadam se da kapiras sta sam hteo da kazem.

Pozdrav

<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

dacho
Montreal

Član broj: 4096
Poruke: 38
*.dialup.sprint-canada.net.



Profil

icon Re: Upis podatka iz servleta u JSP stranicu16.04.2005. u 22:40 - pre 202 meseci
Da nemas slucajno neki primjer?
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
..net.139.193.62.in-addr.arpa.

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: Upis podatka iz servleta u JSP stranicu16.04.2005. u 23:32 - pre 202 meseci
Sorry, nemam. Ne secam se da sam ikada imao potrebu za takvom funkcionalnoscu, ovo je samo bila ideja kako bih to uradio da moram da napravim takvo ponasanje.
<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Upis podatka iz servleta u JSP stranicu

[ Pregleda: 2858 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.