Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...

[es] :: .NET :: Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...

[ Pregleda: 2672 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ognjen_NS
NoviSad

Član broj: 76177
Poruke: 82
*.panline.net.



Profil

icon Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...01.12.2005. u 12:01 - pre 207 meseci
Problem je, kao i u onom kodu koju sam posatvio sinoc, verovatno u tome sto Fill() ne ferma ni 5%. Sada se upoznajem sa Windows Formama, i naravno kada se dodje do
sqlDataAdapter.Fill(dataSet, "ImeTabele");
on nista ne uradi
jel zna neko sta je tada u pitanju, jel neko podesavanje?!!!!!

Hvala
 
Odgovor na temu

Gogy

Član broj: 14618
Poruke: 35
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...01.12.2005. u 22:02 - pre 207 meseci
Mozda ti greska u SQL izrazu koji koristis.
Jesi li podesavao DataAdapter pomocu wizarda ili si sve radio iz koda?
 
Odgovor na temu

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
212.200.146.*



Profil

icon Re: Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...02.12.2005. u 09:04 - pre 207 meseci
da.fill - puni dataset,datatable i ne radi nista drugo
ako se u dataset-u dogodila neka promena (novi red, izbrisan neki red, ili promenjana neka vrednost u nekom redu) da.update poziva odgovarajucu komandu (insert,delet ili update) koje pozivaju odgovarajuce stored procedure (moze i bez sp) pogledaj da li su ti te komande dobre.
 
Odgovor na temu

Ognjen_NS
NoviSad

Član broj: 76177
Poruke: 82
*.panline.net.



Profil

icon Re: Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...12.12.2005. u 23:37 - pre 206 meseci
Ma skontao sam, lepo pishe fill nafiluje update apdejtuje:)
Samo malko udubljivanja
Hvala u svakom slucaju
 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.



+2 Profil

icon Re: Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...14.12.2005. u 20:15 - pre 206 meseci
Hajde da ne otvaram novu temu, pošto je verovatno nešto trivijalno u pitanju, ali pošto sam u toku prelaska sa VB6 na .NET 2003 ...


Da pojednostavim, imamo konekciju prema Access bazi (cn), data adapter (da) i dataset (ds). Podaci iz dataseta (jedna tabela) su prikazani u datagridu (dg).
Pored datagrida se nalazi šest textboxova koji su vezani na dataset:

Code:

Textbox1.DataBindings.Add(New Binding("Text", ds, "Table.Ime")
Textbox2.DataBindings.Add(New Binding("Text", ds, "Table.Prezime")
...


Recimo da hocu da dodam novi slog, napravim novi row u datasetu (to jest u tabeli "Table"), popunim text boxove i kada uradim dg.Refresh(), u datagidu se uredno pojave dodati podaci.

Medjutim!

Komanda koju posle toga izvršim da bih apdejtovao podatke u bazi:

Code:
da.Update(ds, "Table")


u bazu doda prazan red, bez ikakvih podataka!

E, sad, ako umesto u textboxove podatke unosim direkno u datagrid, nakon updatea podaci bivaju upisani u bazu!!!

Zna li neko o čemu se radi, mislim, ako je već datasource tog datagrida ovaj dataset, i ako sve u redu prikazuje, zašto ne uspeva da upiše podatke???


 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Sta kad metoda SqlDataAdapter.Fill jede g...

[ Pregleda: 2672 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.