Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pristup access bazi

[es] :: .NET :: pristup access bazi

[ Pregleda: 2798 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Å tampanje RSS

mmilinca

Član broj: 57773
Poruke: 60
82.208.209.*



Profil

icon pristup access bazi01.12.2005. u 07:18 - pre 203 meseci
Kako izgleda string za konekciju na access bazu u vb.net windows aplikaciji, odnosno da li je moguce konektovati se sa drugog racunara preko te aplikacije na access bazu.

Kao u primeru:

Code:

Using VB.NET:

Imports System.Data.SqlClient
...
Dim oSQLConn As SqlConnection = New SqlConnection()
oSQLConn.ConnectionString = "Data Source=(local);" & _
                            "Initial Catalog=mySQLServerDBName;" & _
                            "Integrated Security=SSPI"
oSQLConn.Open()

If connection to a remote server (via IP address):

oSQLConn.ConnectionString = "Network Library=DBMSSOCN;" & _
                            "Data Source=xxx.xxx.xxx.xxx,1433;" & _
                            "Initial Catalog=mySQLServerDBName;" & _
                            "User ID=myUsername;" & _
                            "Password=myPassword"
Where: 
- "Network Library=DBMSSOCN" tells SqlConnection to use TCP/IP Q238949
- xxx.xxx.xxx.xxx is an IP address.  
- 1433 is the default port number for SQL Server.  Q269882 and Q287932
- You can also add "Encrypt=yes" for encryption 


 OLE DB .NET Data Provider (System.Data.OleDb) 
The OLE DB .NET Data Provider uses native OLE DB through COM interop to enable data access.  

To use the OLE DB .NET Data Provider, you must also use an OLE DB provider (e.g.  SQLOLEDB, MSDAORA, or Microsoft.JET.OLEDB.4.0).




Please help!

[Ovu poruku je menjao mmilinca dana 01.12.2005. u 11:18 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao mmilinca dana 01.12.2005. u 11:19 GMT+1]
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.yunord.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: pristup access bazi01.12.2005. u 10:40 - pre 203 meseci
Naravno da moze, koristi oleDbConnection za konekciju, ali access baza treba da bude u nekom sherovanom direktorijumu. Inace se isto povezujes kao i na lokalni racunar samo u datasource postavi I.P. adresu racunara gde ti je baza i putanju do nje...
poz
RTFM
 
Odgovor na temu

xor al, al

Član broj: 84192
Poruke: 51
*.ptt.yu.



+1 Profil

icon Re: pristup access bazi23.09.2006. u 20:53 - pre 193 meseci
bato jesi li ti to proverio ? kako se ponasa kad ima vise user-a koji su nakacheni na bazu,
ono kao konkurentnost i tako to... nebilo ti teshko baci connectionstring please
 
Odgovor na temu

NotEqu

Član broj: 113399
Poruke: 3
212.200.118.*



Profil

icon Re: pristup access bazi24.09.2006. u 19:14 - pre 193 meseci
oSQLConn.ConnectionString = "Data Source=\\{ime racunara ili IP}\folder\baza.mdb;Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;"



Radi sa vise user-a bez frke, samo da ih nije previse. Access baza je predvidjena za 5, 6 user-a, ne vise.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: pristup access bazi

[ Pregleda: 2798 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.