Ja kada vidim trafo sa zavarenim limovima odmah ga udaljim. Nemam zivaca ni vremena da se zezam sa njim.
A moze da proba da premota trafo cisto u edukativne svrhe. Ne moze nesto da nacuci a da ne sjebe nesto. Ili moze ako mu neko kaze, ali nije to to.
Koliko sam ja televizora pokvario kada sam bio klinac da bih stekao osnovnu sliku onoga sto se tu desava. Nesto sam morao i da pokvarim da vidim sta se desava, jbg nisam imao nikoga da mi kaze, a mene je interesovalo.
Znaci dosta sam sjebao da bih malo naucio... Ali sad nesto i znam, ni kao klinac nisam morao da nosim u servis da me deru, zar ne? Mada, ja sam to radio prvenstveno iz ljubavi prema elektronici i zelji da naucim nesto, a ne zbog para.
Banalan primer: Imao sam cini mi se oko 11 godina, znao sam da se zvucnici premotavaju ali nisam znao kako. Pa sam odvalio magnet da bih dosao do namotaja. Pa sam izvalio da to ne moze tako pa sam sekao membranu. Pa sam posle cuo za aceton... Sve je imalo neki svoj tok, nisam imao koga da pitam, a zanimalo me je.
Praksa, praksa i samo praksa.
Zanimljivi i korisne spravice za vas dom! Posetite
www.sniff.rs