Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

svetlija nijansa sistemske boje

[es] :: Visual Basic 6 :: svetlija nijansa sistemske boje

[ Pregleda: 3906 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon svetlija nijansa sistemske boje25.11.2005. u 14:30 - pre 182 meseci
na formi je label. kako da label ima npr. 10% svetliju boju od boje pozadine(forme) na svakoj color schemi?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Pastorius

Član broj: 66582
Poruke: 76
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje25.11.2005. u 18:55 - pre 182 meseci
Ne znam bas tacno da ti odgovorim (mrzi me da probam), ali evo ti hint :

Daj formi novi BackColor uz pomoc RGB funkcije, npr. RGB(100,200,210), pa onda sam dodaj, za Label kontrolu, vrednost crvene, zelene ili plave.



 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12685



+4671 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje26.11.2005. u 07:52 - pre 182 meseci
Povecaj vrednosti R, G i B za 10%. Naravno ako je pozadina veoma svetla tekst ce se "zakucati" u belu boju iako je to mozda manje od 10% svetlijeg, ali svetlije od belog ipak ne moze :). BTW, na to obrati paznju da moras da zaokruzis na 255 ako je vise od toga ili ce doci do greske.
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje26.11.2005. u 09:11 - pre 182 meseci
ali kako da saznam vrednosti r,g,b za formu(sistemsku boju) posto se
razlikuje na svakoj temi?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12685



+4671 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje26.11.2005. u 09:31 - pre 182 meseci
Recimo ovako nesto:

Code:

Private Sub Form1_Load
    Dim r as integer
    Dim g as integer
    Dim b as integer
    r=int(me.backcolor/65536)
    g=int((me.backcolor-r*65536)/256)
    b=int(me.backcolor-r*65536-g*256)
    r=int(r*1.1)
    if r>255 then r=255
    g=int(g*1.1)
    if g>255 then g=255
    b=int(b*1.1)
    if b>255 then b=255
    Label1.ForeColor=FromRGB(r, g, b)
End sub


[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 26.11.2005. u 10:31 GMT+1]
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje26.11.2005. u 17:35 - pre 182 meseci
Code:
    r=int(me.backcolor/65536)
    g=int((me.backcolor-r*65536)/256)
    b=int(me.backcolor-r*65536-g*256)

Code:
Label1.ForeColor=FromRGB(r, g, b)

nisam siguran da ovo radi
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje26.11.2005. u 18:30 - pre 182 meseci
A jesi li probao
Code:
Label1.ForeColor=RGB(r, g, b)

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12685



+4671 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje26.11.2005. u 22:00 - pre 182 meseci
E, sorry, pisao sam napamet (bez VB-a) pa sam pokupio ime finkcije iz VB.NET-a.
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje27.11.2005. u 09:22 - pre 182 meseci
probao sam ali se ne odredjuju tacno vrednosti za r,g,b
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12685



+4671 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje27.11.2005. u 09:56 - pre 182 meseci
Pomislio sam da bi se to moglo dogoditi. Ima jedna uvrnuta stvar u VB-u koju sam skoro primetio a to je zamenjeno mesto R i B vrednosti. Bar je to bilo kod mene tako i to u GUI designer-u.
Probaj da zamenis R i B.
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.com
Via: [es] mailing liste



+5 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje27.11.2005. u 16:20 - pre 182 meseci
ma nije problem u zameni r i b nego backcolor je negativan veliki broj(bar
kod mene) i kad se podeli sa 65xxx ne moze da bude mani od 255
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: svetlija nijansa sistemske boje27.11.2005. u 16:58 - pre 182 meseci
Samo ti zameni R i B i biće sve u redu :)
Znači
Code:
Label1.ForeColor=RGB(b, g, r)

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: svetlija nijansa sistemske boje

[ Pregleda: 3906 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.