Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

IdFTP i listanje direktorija

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: IdFTP i listanje direktorija

[ Pregleda: 3187 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon IdFTP i listanje direktorija20.11.2005. u 17:59 - pre 175 meseci
Normalno se spoji..i sad treba izlistat fajlove koji se nalaze u trenutnom direktoriju ali se program tada ukoci i prestane radit...u cem je problem?
Code:

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
Var
  List: TStringList;
  iIndex, I: Integer;
  StrFilename: String;
begin
  List := TStringList.Create;
  Try
    FTP.List( List );
    For iIndex := 0 to List.Count - 1do
begin
        StrFilename := List[ iIndex ];
        For I := Length( StrFilename ) downto 1 do
If StrFilename[ I ] = ' 'then
Break;
        Delete( StrFilename, 1, I );
        ListBox1.Items.Add( StrFilename );
      End;
  Finally
    List.Free;
  End;
end;


ps: probao sam dosta nacina, ali se niti jedan nije pokazao uspjesnim

[Ovu poruku je menjao Passwd dana 20.11.2005. u 19:00 GMT+1]
 
Odgovor na temu

obucina

Član broj: 38191
Poruke: 723



+7 Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija21.11.2005. u 02:44 - pre 175 meseci
Jel imas firewall?
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija21.11.2005. u 08:19 - pre 175 meseci
ZA Pro, ali propustim ga kroz firewall jer se inace ne bi niti spojio..
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija21.11.2005. u 19:36 - pre 175 meseci
Aaa, nije valjda da nema nitko neku ideju?

Ajde ljudi, par reda odgovora nece nikom stetit :>>
 
Odgovor na temu

freespace
Filip Skorup
Donji Miholjac

Član broj: 31925
Poruke: 72
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: filsko.100webspace.net


Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija21.11.2005. u 19:45 - pre 175 meseci
ja sam pravio neki FTP client i koristio sam ovo za prikaz direktorija i filea:

//izbacuje listu cim se spojis znaci ovo stoji na nekom buttonu

l: TIdFtpListItems;
i: integer;
sl: TStringList;
s: string;

sl := TStringList.Create;
idFTP1.List(sl, '*', true);
l := idFTP1.DirectoryListing;
for i := l.Count - 1 downto 0 do
if (l.ItemType = ditDirectory) or (l.ItemType = ditFile)
then sl := l.FileName
else sl.Delete(i);
ListBox1.Items.Assign(sl);

sl.Free;

a ovo sam metio na listbox.dblclick da mi prikazuje fileove i foldere ako kliknem na neki direktorij s liste:


var i: integer;
begin
i:=listbox1.ItemIndex;
s:=listbox1.Items.Strings;

idftp1.ChangeDir(s);

sl := TStringList.Create;
idFTP1.List(sl, '*', true);
l := idFTP1.DirectoryListing;
for i := l.Count - 1 downto 0 do
if (l.ItemType = ditDirectory) or (l.ItemType = ditFile)
then sl := l.FileName
else sl.Delete(i);
ListBox1.Items.Assign(sl);
sl.Free;
end;


Meni je savrseno radilo, za server sam koristio Serv-U, program koji koristim za wireless, ako nesto neradi javi pa cu ti poslat cjeli moj projekt na mail.
Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija24.11.2005. u 21:39 - pre 174 meseci
Presao sam na Indy 9 jer me 10 malo previse zezao...i sad radi ok sve.
Uglavnom, ako ti nije problem okaci negdje klijent (www.turboupload.com) il gdje vec hoces pa mi posalji link cisto da vidim sta si sve radio..

thx
 
Odgovor na temu

freespace
Filip Skorup
Donji Miholjac

Član broj: 31925
Poruke: 72
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: filsko.100webspace.net


Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija01.12.2005. u 09:59 - pre 174 meseci
evo ga link:
http://d.turboupload.com/d/183555/projekt.zip.html

sorry nisam mogao prije(skola i to).
Ja nisam uspio napraviti nesto tipa "Multi Download" ili skidanje cjelog direktorija pa ako uspijes javi, cak mislim da je bila tema na forumu za skidanje cjelog direktorija to jest sajta
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4382
*.internet.krstarica.net.

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija01.12.2005. u 10:58 - pre 174 meseci
bila je tema, moja tema... ali sam tada ostao bez Indy-ja i tek sam ga juce popravio pa ako neko moze da pogleda temuuuu...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

freespace
Filip Skorup
Donji Miholjac

Član broj: 31925
Poruke: 72
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: filsko.100webspace.net


Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija01.12.2005. u 18:59 - pre 174 meseci
pogledao sam temu i OK. I sad nisam nista mrdao na svom clientu nego sam se pokusao spojiti na neke stranice sa tvoje teme kao što su westwood, microsoft GNU,... Sve se spoji odlicno ali ima jedan problem kada pokusam nesto skinuti program mi mrzne i blokira se i moram ga restartirat(samo kad skidam sa net-a). Inace mi se dogadja da nemogu nista raditi u client (Nemogu ga ni pomaknuti) dok se fajl ne skine. Jel mozda zna netko kako da to izbjegnem da mi client ne gusi system.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija02.12.2005. u 08:26 - pre 174 meseci
Imaz AntiFreez komponentu koja resava taj problem. Samo je postavis na formu i gotovo.
 
Odgovor na temu

freespace
Filip Skorup
Donji Miholjac

Član broj: 31925
Poruke: 72
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: filsko.100webspace.net


Profil

icon Re: IdFTP i listanje direktorija02.12.2005. u 10:11 - pre 174 meseci
thx, rjesio problem
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: IdFTP i listanje direktorija

[ Pregleda: 3187 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.