Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa novim Flash-om!!!

[es] :: Flash :: Problem sa novim Flash-om!!!

[ Pregleda: 3756 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
80.93.237.*



Profil

icon Problem sa novim Flash-om!!!19.11.2005. u 19:07 - pre 195 meseci
Nedavno sam instalirao Flash Player 8... Kad eksportujem neki fla koji sam radio u starijoj verziji Flash-a, gde god imam text boxove pojavljuje mi se Undefined ili NaN!!!

Zasto???!
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Problem sa novim Flash-om!!!20.11.2005. u 15:44 - pre 195 meseci
Undefined i null su specijalni tipovi podataka.Jesu li ti text boxovi dynamic text?
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
80.93.237.*



Profil

icon Re: Problem sa novim Flash-om!!!20.11.2005. u 16:13 - pre 195 meseci
Jesu...
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Problem sa novim Flash-om!!!20.11.2005. u 19:37 - pre 195 meseci
Ako si dynamic text-u dodelio neki naziv instance ili neki Var onda probaj u debugger-u da vidis da li 'nosi' neki tekst...

PS: Pozeljno bi bilo da ako bi mogao, ispises kod koji setuje tekst u dynamic box...
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
80.93.237.*



Profil

icon Re: Problem sa novim Flash-om!!!20.11.2005. u 21:48 - pre 195 meseci
Uocio sam da ne radi kad, na primer, napisem mySo = sharedobject.getlocal("cookie"); vec kad se stavi ovako mySo = SharedObject.getLocal("cookie");

Nije mi jasno zasto je novi Action Script ovako napravljen...

Evo jedan kod za Timer koji radi u Flash Player-u 7 i starijem, a u osmici nikako nece...!

Code:
function pause() {
    pauseTime = getTimer()/1000;
    timing = false;
}
function unpause() {
    unpauseTime = getTimer()/1000;
    pauseLength = (unpauseTime-pauseTime)+pauseLength;
    timing = true;
}
_root.onEnterFrame = function() {
    totalTime = getTimer()/1000-pauseLength;
    goTime = totalTime-buttonPressTime;
    if (timing) {
        hours = Math.floor(goTime/3600);
        minutes = Math.floor((goTime/3600-hours)*60);
        seconds = Math.floor(((goTime/3600-hours)*60-minutes)*60);
        if (seconds<10) {
            seconds = "0"+seconds;
        }
        if (minutes<10) {
            minutes = "0"+minutes;
        }
        if (hours<10) {
            hours = "0"+hours;
        }
    }
};
unpausebutton.onRelease=function() {
    unpause();
    pausebutton._visible = 1;
    unpausebutton._visible = 0;
}
pausebutton.onRelease=function() {
    pause();
    unpausebutton._visible = 1;
    pausebutton._visible = 0;
}
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Problem sa novim Flash-om!!!21.11.2005. u 02:34 - pre 195 meseci
Citat:
Boki DX-11: Uocio sam da ne radi kad, na primer, napisem mySo = sharedobject.getlocal("cookie"); vec kad se stavi ovako mySo = SharedObject.getLocal("cookie");

Nije mi jasno zasto je novi Action Script ovako napravljen...

[/code]


Takva je sintaksa, a ona mora da se postuje :)

Kod radi i pod AS 2.0 ali zahteva Player 6,a pod podesavanja za Player 7 nece (u prilogu).Najbolje je da eksportujes sa takvim podesavanjima...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
80.93.237.*



Profil

icon Re: Problem sa novim Flash-om!!!21.11.2005. u 13:22 - pre 195 meseci
Ok, sve je to meni jasno...samo, nikako da shvatim zasto su debili napravili tako :-(

Treba mi Flash Player 8 zbog Blur efekta...

Da li to sad znaci da cu morati da se odreknem ovih novih mogucnosti Flash-a ili sta...!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Problem sa novim Flash-om!!!

[ Pregleda: 3756 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.