@mischo
pa nisam bas strucnjak,ali znam da je nadleznost Telekoma,i da je to trebao da resi kad je uvodio nove brojeve u neke centrale (zarkovo,zeleznik,zemun,n.bgd) mislim da je to trebalo da se resi kad je uvodio centrale sa novim brojem (dodavanjem broja 2,3...ispred postojeceg tel. broja) ili je to trebao da sredi sad kad je omogucavao centralama da imaju ADSL...ovako sad imamo 16 centrala na kojima je moguce uvesti ADSL,a koliko tel. brojeva na tim centralama ne mogu da uvedu ADSL zbog PCM je ogroman,veci nego on onih sto mogu da uvedu ADSL,pa kakvo je to onda zvanicno pustanje centrala u rad sa mogucnoscu uvocenja ADSL-a (Zarkovo,Zeleznik,N.Bgd,Cukarica...pa i uskoro Miljakovac,Mirijevo...) kad 70% tel. prikljucaka ne mogu da uvedu ADSL zbog dvojnika ili zbog PCM (koji je mnogo opsitniji od dvojnika) ,i koji nece mocu da uvedu ADSL bogte pito jos koliko dugo vremena,Wirless Max ce pre da se pusti u Beogradu nego sto ce biti moguce uvesti ADSL na brojevima sa PCM prikljucima,to je sramota za telekom da zvanicno pusta centrale u rad za ADSL a samo 30% tel. brojeva mogu da uvedu ADSL u tim centralama zbog neresenih problema sa infrastrukturom mreze...koliko mi je poznato sam PCM se menja u samoj zgradi,to jeste u tel. kutiji...tako da sad mozemo samo da sanjamo ADSL...a navodno nase centrale imaju mogucnost za ADSL :(
ako ovde ima neko iz telekoma,strano bi bio red da se makar tel. brojevi koji su trazili ADSL, a koji imaju problem sa PCM budu reseni hitnim postupkom i bude omogucen ADSL. (telekom ima celu arhivu takvih neresenih slucajeva,gde klienti koji bi zeleli ADSL, ostaju zbog toga bez ADSL)...
@off
postupak skidanja sa PCM-a ili kupovine novog broja je dosta dugotrajan, to je postupak koji se ceka godinama...i zalosno je da telekom nije resio taj problem,samim tim sto je pustio ADSL a nije resio problem PCM.
[Ovu poruku je menjao [email protected] dana 21.11.2005. u 19:31 GMT+1]