Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Spisak shared foldera

[es] :: Java :: Spisak shared foldera

[ Pregleda: 2964 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
*.studioberar.com.

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Spisak shared foldera06.11.2005. u 17:34 - pre 175 meseci
Pitanje glasi:

Ako imam masinu "A" na lokalnoj mrezi kako da dobijem spisak serovanih foldera na toj masini?

Ovo ne radi:

Code:

    try
        {
        
            File f =  new File("//A");
            File[] list = f.listFiles();
            System.out.print(list.length);
            for(int i=0;i<list.length;i++)
                if(list[i].isDirectory())
                    System.out.println("<"+list[i].getName()+">");
                else
                    System.out.println(list[i].getName());
        }
        catch(Exception ex)
        {
            ex.printStackTrace();
        }

Ali ako znam da ta masina na share-u ima folder "XXX", sa
Code:

File f =  new File("//A/XXX");

mogu da pristupim tom folderu.

[Ovu poruku je menjao Cola dana 06.11.2005. u 19:30 GMT+1]
 
Odgovor na temu

x VITA x
Beograd

Član broj: 41277
Poruke: 57
..njuel-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Spisak shared foldera06.11.2005. u 18:15 - pre 175 meseci
mozda je neki bag.. probaj sa getParent ili nesto tako.. pa mozda radi:)
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity. - Dennis Ritchie
 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: Spisak shared foldera06.11.2005. u 18:24 - pre 175 meseci
Ne rdi jer "A" nije folder vec masina na mrezi tako da ne mogu da dobijem spisak.
Jos me interesuje (pored onog gre pitanja) kako dobiti spisak svih racunara na domenu? Ne verujem da za to postoji metoda u javi. Da li se moze kako iskoristiti konzolna aplikacija "net view" ili nesto slicno?

[Ovu poruku je menjao Cola dana 06.11.2005. u 19:29 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
*.studioberar.com.

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: Spisak shared foldera06.11.2005. u 18:56 - pre 175 meseci
Problem resen moze se iskoristiti a evo i primera
Code:

        Process p = Runtime.getRuntime().exec("NET VIEW");
        DataInputStream dis =  new DataInputStream(p.getInputStream());
        String line="";
        while(line!=null)
        {
            line = dis.readLine();
            System.out.println(line);
        }

Takodje se istim kodom moze doci di spiska sherovanih foldera
samo u prvom redu stavite
Code:

        Process p = Runtime.getRuntime().exec("NET VIEW A");

za racunar na mrezi pod imenom "A". Podfoldere sherovanijh foldera dalje pretrazujete kao u mom prvom postu :)) Pozdrav i pisite ako nadjete nesto bolje
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Spisak shared foldera

[ Pregleda: 2964 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.