Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...

[es] :: C/C++ programiranje :: Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...

[ Pregleda: 1906 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

man in a shed
NS

Član broj: 31633
Poruke: 10
*.leased.neobee.net.



Profil

icon Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...02.11.2005. u 11:53 - pre 194 meseci
Pozdrav ljudi,

Imam problem sa linkerskom greskom u KDevelopu - undefined reference to: pa jedno 100 linkerskih gresaka (iz iskustva znam da je verovatno u pitanju 1 red koda, ali koji majku mu...).

OK, napravio sam novi projekat i ukljucio gomilu C++ fajlova; projekat je poveci inace.
Mislim da se krlja u 2 fajla, ovo bi mogao biti problem ali ne znam kako da resim, pokusacu ukratko da docaram:
1. u main-u programa (1) stoji:
#include "klasa.h"
extern klasa * pok;
int main ()
{
// bla bla; ovde koristim pok
}

2. u drugom glavnom fajlu (2) sa gomilom f-ja ima -
klasa * pok;
{
//pa ovde punim celu strukturu na koju pokazuje pok.
}

pokazivac 'pok' je osnova za ceo sys; sve linkerske greske javlja da su u fajlu (2), mada nisam siguran koliko mi ovo moze pomoci

Sto je najsimpaticnije cela stvar radi kad ucitam stari projekat a .h i .cpp files su potpuno isti!

much thanx za pomoc
maninashed
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...02.11.2005. u 12:19 - pre 194 meseci
Citat:

2. u drugom glavnom fajlu (2) sa gomilom f-ja ima -
klasa * pok;
{
//pa ovde punim celu strukturu na koju pokazuje pok.
}


Mozda i tu treba:
#include "klasa.h"
 
Odgovor na temu

Ivan Vasić
Ivan Vasić
Nis

Član broj: 14756
Poruke: 631
82.208.208.*

Jabber: ivasic@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...02.11.2005. u 12:29 - pre 194 meseci
Ne bi trebalo da je #include problem ako prolazi compile.
@man in a shed: daj jos malo podataka... Izbacuje undefined reference to *pok, jel tako?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...02.11.2005. u 13:03 - pre 194 meseci
Napisi barem nekoliko prvih redova te linkerske greske...
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.dsl.pipex.com.



+4 Profil

icon Re: Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...02.11.2005. u 13:29 - pre 194 meseci
Fajl "klasa.h" mora takodje u sebi da sadrzhi liniju "extern klasa* pok" da bi linker progutao referenciranje tog pokazivacha iz fajlova koji ukljuchuju "klasa.h".

Da nije to problem?
 
Odgovor na temu

man in a shed
NS

Član broj: 31633
Poruke: 10
*.leased.neobee.net.



Profil

icon Re: Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...03.11.2005. u 09:12 - pre 194 meseci
O, hvala ljudi resio sam.

KDevelop mi nije linkovao (ukljucio) jedan bitan .cpp fajl a prikazuje ga kao da jeste... bag... glupost.. ali sam juce izgubio lepo ceo dan na to. Masala!

maninashed
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Profi C++ pitanje: KDevelop linker zeza nesto...

[ Pregleda: 1906 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.