Ciao drustvo. Te cifre koje pominjete su basloslovne. postoji firma koja se nereklamira mnogo jer uglavnom radi sa Firmama koje imaju car flote. Otidjite na
www.skyfriend.biz.
sistem im radi na principu GPS-GPRS. Znaci pozicioniranje Klasicnim GPS-om i prenos podataka GPRS-om, stim da preko GPRS- a imaju potpunu kontrolu nad kolima. Gasi struju, smanjuje,prekida dotok goriva, pali gasi svetla zmigavce..... jos samo fali kad se razradi EDGE da imaju kameru u kolima pa da vide ko vozi. takodje pored klasicnog GPS-GPRS uredjaja ima i inkomponiran alarm sa blokadom(koristi se dallas key kao indentifikacija vozaca za odblokiranje alarma) koji uredjaj sam kontrolise a mogu i oni iz centra preko GPRS-da ga cackaju.Njima se u centru pale alarmi kad vam neko aktivira alarm i zovu vas na mobilni( i ako vas odnese pauk, ako vam se isprazni akumulator!!!) Koriste se izraelski uredjaji koji se ugrade za sat vremena dimenzija mobilnog tela. sto je zanimnjivo ,mozete da instalirate sebi na racunar njihov web klijent i da pratite i snimate u bazi gde ste se kretali i kojom brzinom, vreme i ostalo. Isto mozete da gledate ali u siromasnijem obliku preko web portala(dobijete username i password- prikaz na mapi) kao i preko mobilnog ali bez mapa(samo textualno-ulica, mesto,brzina stanje motora itd). Softver je potpuno njihov i ljudi su sami georeferencirali vektorske mape koje su odlicne za vece gradove, u nekoliko zumova.(mislim da su najboljem koje postoje za bg)
A cena je kazu sledeca: Oko 600 evra ugradnja gde vi postajete vlasnik uredjaja a oni kartice za GPRS.
Mesecna pretplata fixna oko 3000 din!
Mislim da je jedna felna od BMW-a skuplja od ovoga.
Any Questions?