Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izgled VCL komponenti (Borland)

[es] :: C/C++ programiranje :: Izgled VCL komponenti (Borland)

[ Pregleda: 1594 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.fsb.hr.



+9 Profil

icon Izgled VCL komponenti (Borland)19.10.2005. u 14:15 - pre 192 meseci
Da li je moguce da kada gumb (TButton) stavim na neku formu da izgleda bas kao u windowsima XP, a ne kao u win98?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Izgled VCL komponenti (Borland)19.10.2005. u 15:24 - pre 192 meseci
Postoje 4 resenja:

1) ne radi to sa BCB6, jer mozes da imas probleme sa 'mrtvim' TToolButton,
i ko zna cime jos. BCB6 nije ni svestan XP-a, a kamo li njegovih tema

2) sacekaj BCB 2006 (ocekuje se pocetkom decembra) koji ce bit kompatibilan
sa XP temama

3) pogledaj ovde za alernativne (ali izuzetno kvalitetne) komponente:
http://www.delphi-gems.com
... one koliko sam upoznat rade bez problema

4) probaj malo i ovako (ali se seti tacke 1 !!!):

Ako je tvoj EXE: Project1.exe, onda napravi fajl: project1.exe.manifest,
koji ima sledecu sadrzinu (naravno promeni par stvarcuca u njemu, kao na
primer naziv aplikacije):

Code:

manifestVersion="1.0"> 
        <assemblyIdentity 
                version="1.0.0.0" 
                processorArchitecture="X86" 
                name="Your_app_name.exe" 
                type="win32"/> 


        <dependency> 
                <dependentAssembly> 
                        <assemblyIdentity 
                                type="win32" 
                                name="Microsoft.Windows.Common-Controls" 
                                version="6.0.0.0" 
                                processorArchitecture="X86" 
                                publicKeyToken="6595b64144ccf1df" 
                                language="*"/> 
                </dependentAssembly> 
        </dependency> 
</assembly>


... ovaj *.manifest stavi u isti folder sa EXE-om, i uzivaj... ali ti ne savetujem
sve ovo ako radis nesto OZBILJNO!



 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Izgled VCL komponenti (Borland)

[ Pregleda: 1594 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.