Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VCL bug info

[es] :: C/C++ programiranje :: VCL bug info

[ Pregleda: 2718 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

boyan

Član broj: 535
Poruke: 13
*.nspoint.net



Profil

icon VCL bug info26.03.2002. u 01:53 - pre 219 meseci
Ukoliko napravite dll u CBuilderu sa VCL podrškom (sa čekiranom "Use VCL" opcijom u DLLWizardu),
i upotrebite ga dinamički u programu, svaki put kada se dll učita dešava se curenje memorije od po 200B.
U pitanju je bug u VCL-u, i vi tu apsolutno ništa ne možete da uradite. Memory leak će biti prijavljen od strane CodeGuard-a (ukoliko je uključen) i upisan u log file. Priča se da je ceo VCL pun ovakvih rupa, i da se na to ne treba preterano obazirati - izbegavajte stavljanje LoadLibrary u petlju, i sve bi trebalo da bude u redu.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: VCL bug info26.03.2002. u 20:19 - pre 219 meseci
Taj problem ne bi prosao nezapazen na community.borland.com gde se svi moguci bagovi prijavljuju (NEWS server)... Ja citam te grupe svakodnevno i nisam procitao tako nesto... Koja verzija Bildera je u pitanju?
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

boyan

Član broj: 535
Poruke: 13
*.nspoint.net



Profil

icon Re: VCL bug info26.03.2002. u 21:02 - pre 219 meseci
U pitanju je C++Builder 5.0 Enterprise Suite.
 
Odgovor na temu

boyan

Član broj: 535
Poruke: 13
*.nspoint.net



Profil

icon Re: VCL bug info26.03.2002. u 22:39 - pre 219 meseci
Ustvari, bilo bi najbolje da procitaš neke od mailing lista na koje sam naišao.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: VCL bug info28.03.2002. u 00:01 - pre 219 meseci
Vrlo rado, daj mi URL-ove ako postoji to negde u nekom arhiveru...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Re: VCL bug info28.03.2002. u 00:38 - pre 219 meseci

Kad smo vec kod Borland C++ Builder-a (ver 6.0) jel zna neko kako mogu da iskomajliram projekat tako da mi je dovoljan samo .EXE file. znaci da ako hocu ortaku da ga posaljem da nemoram da saljem sve pratece biblioteke (*.dll i *.vbl) filove.

Hvala
Uros
 
Odgovor na temu

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Re: VCL bug info29.03.2002. u 01:28 - pre 219 meseci
Citat:
ouros:

Kad smo vec kod Borland C++ Builder-a (ver 6.0) jel zna neko kako mogu da iskomajliram projekat tako da mi je dovoljan samo .EXE file. znaci da ako hocu ortaku da ga posaljem da nemoram da saljem sve pratece biblioteke (*.dll i *.vbl) filove.

Hvala
Uros


Jel moguce da niko ne zna odgovor na ovo pitanje. Daj nek mi neko odgovori, vazno mi je.

Uros
 
Odgovor na temu

boyan

Član broj: 535
Poruke: 13
*.nspoint.net



Profil

icon Re: VCL bug info31.03.2002. u 01:42 - pre 219 meseci
Citat:
Jel moguce da niko ne zna odgovor na ovo pitanje. Daj nek mi neko odgovori, vazno mi je.

Ako u projektu koristiš dll-ove, onda ne vidim drugo rešenje osim da ih pošalješ zajedno sa
exe-om, a što se tiče Borlandovih sistemskih dll-ova, koliko sam ja upućen dovoljno je da
odčekiraš "Build with run-time packages" opciju u Project/Options/Packages kartici, pa da
ti sistem ne pravi probleme pri pokretanju programa na mašini na kojoj nije instaliran Builder.

Leka, evo šaljem ti onu prepisku...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: VCL bug info

[ Pregleda: 2718 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.