Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sakrivanje formi u VB.NET-u

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Sakrivanje formi u VB.NET-u

[ Pregleda: 2272 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

STOMAR_3
ERP Consultant (Logistic, Production)
Eindhoven area, Nederland

Član broj: 55319
Poruke: 44
*.ptt.yu.



Profil

icon Sakrivanje formi u VB.NET-u19.10.2005. u 11:52 - pre 195 meseci
Imam jedan problem u vezi ove teme. Naime poceo sam da radim neki program u vb.net-u i skoro ga zavrsio jedino sto mi je ostalo je nesto oko sakrivanja formi.
Problem je ovakav:

Imam dve forme , jednu pocetnu i jednu koja se poziva iz pocetne.
Ta pocetna ima jedno dugme na koje kad se klikne otvara se ova druga forma. Ta druga forma ima jedan Text Box i jedno dugme takodje. E sad interesujeme kako da sakrijem tu drugu formu ali tako da ono sto otkucam u tom Text Boxu bude sacuvano , ili drugim recima kad izadjem iz te druge forme , i opet kliknem na dugme u prvoj formi da mi otvori drugu formi ali da u TextBox-u bude ono sto sam malo pre iskucao.

Nadam se da mi neko moze pomoci. Unapred Hvala
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1341
212.200.27.*



+310 Profil

icon Re: Sakrivanje formi u VB.NET-u19.10.2005. u 12:19 - pre 195 meseci
Probaj da dodas u kod prve forme ovako nesto:

Code:

    Private F As Form2 = Nothing

    Private Sub cmdTest_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdTest.Click
        If IsNothing(Me.F) Then
            Me.F = New Form2
        End If
        Me.F.Show()
    End Sub



A u kodu druge forme ovako nesto:

Code:

    Private Sub Form2_Closing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.ComponentModel.CancelEventArgs) Handles MyBase.Closing
        e.Cancel = True
        Me.Hide()
    End Sub

 
Odgovor na temu

STOMAR_3
ERP Consultant (Logistic, Production)
Eindhoven area, Nederland

Član broj: 55319
Poruke: 44
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Sakrivanje formi u VB.NET-u19.10.2005. u 14:16 - pre 195 meseci
Alal vera majstore , nemas pojma koliko si mi pomogao oko ovog.

Blagosloven bio
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Sakrivanje formi u VB.NET-u

[ Pregleda: 2272 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.